Kyselo II.

janina87 Kuchař:

Doba přípravy: 45 PT0H45M 6 porcí Omáčky 7 názorů

Přidat další fotografii
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

1/2 l mléko
zakysaná smetana
olej
2-4 brambory
4 kyselé okurky
houby podle chuti
4 vejce
cibule
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě si uděláme vývar z koření, můžeme i v něm uvařit brambory nakrájené na malé kousky. Vody málo, jen aby byly brambory ponořené.

  2. Po uvaření brambor, vybereme koření a zalejeme mlékem, přidáme smetanu a nakrájené okurky na kostky.

  3. Na pánvi si osmahneme houby s cibulkou (kdo má sušené, může přidat rovnou s okurkama) a přidáme do omáčky.

  4. Uděáme si jíšku a tu vmícháme do omáčky, mícháme a mícháme a mícháme :), než nám omáčka zhoustne.

  5. Když je omáčka hotová, pustíme vejce do horké omáčky a odstavíme (můžeme použít i na tvrdo a nakájet na kousky). Dochutíme solí, pepřem, okyselíme dle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kyselo II.

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    S chutí bych si nabídla:-p+5:yes:Kyselo s okurkama neznám a recept se mi líbí:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Omáčka, nebo polévka, to musí být papání!!:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já si myslím, že je to vcelku jedno, jestli je to omáčka nebo polévka. Autorka recept pojmenovala Naše kyselo, takže to má podle sebe. Ale podle mne to může být jak polévka, tak omáčka :-) Já třeba rajskou omáčku, pokud zbude, zředím trochu vodou a mám z ní polévku, jen do ní přidám nudle, rýži, nočky podle chuti :-)
    Koukám, že totéž si myslí i špagetka:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    My to děláme na oba způsoby, protože je to výborná univerzálka nejen pro polévku, ale třeba i koprovku, vajíčkovou omáčku i polévku, okurkovou, houbovou..... zkrátka z jednoho takovéhoto základu lze udělat spoustu variant a o tom je nápaditost a fantazie u vaření;-):-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    My ho děláme taky jako omáčku.;-) Akorát nedáváme sterilované okurky. Příště zkusím přidat. Je to mńamka;-):yes:

    Odpovědět

  • janina87 janina87(autor receptu)

    my ji děláme jako omáčku... vadí to??? :-)

    Odpovědět

  • olina olina(neregistrovaná)

    No já nevím, ale kyselo je snad polévka:-O Ne omáčka.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo