Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané zelí do sklenic

Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.

Hodnocení receptu je 4,9 (61×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení zelí a kvašení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení zelí a kvašení)

7. 10. 2008 19:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

terezkaaa2

20. 3. 2024 10:19

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli mohu jíst kysané zelí, když trpím dnou. Přečetl jsem jeden článek na téma dny na becher marketu (

) a nyní si nejsem jistý, zda mi kysané zelí může pomoci, nebo naopak zhoršit mé příznaky. Máte s tím nějaké zkušenosti nebo co si o tom myslíte? Děkuji za vaše názory a rady.

kokdaj kokdaj

7. 4. 2023 22:16

Příště dělám zase <3

beruna1

27. 2. 2023 20:10

;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

30. 10. 2020 10:54

Kuncarladislav: když si uděláte čas a přečtete si komenty pod receptem,tak určitě odpověď najdete,dolejvá se voda se solí většinou převařená a vychladlá i když autorka píše,že dolévala studenou někdy solila,zelí asi budete mít suché,ale jinak chyba to není při kvašení voda vytéká,ale jak říkám zkuste se začíst.;-)

srettka

29. 10. 2020 23:35

Kuncarladislav: bohužel autorka už vám odpovědět nebude moci:-( snad ji zastoupí někdo, kdo rcp vyzkoušel.

Kuncarladislav

29. 10. 2020 21:33

Zdravím,zelí do sklenic dělám již 3 roky a výhodu spatřuji v tom,že nemusím hrabat ve velkém hrnci.Jedinné co mi vadí, že po vykvašení mi ve sklenici nezůstane žádná šťáva.Všechna prostě vykvasí.Je to normální nebo je někde chyba.Díky za rady.

Mikesanda1

10. 8. 2020 18:02

Určitě je zelí dobré, ale já dávám jen 1,5 dkg soli na 1 kg zelí. Kmín nedávám, mám pocit že zelí hořkne, takže kmín přidávám až při vaření, ale dávám trochu hořčičného semínka.
Přeji všem kuchařkám úspěch při nakládání zelí !!

Pitak

3. 7. 2020 22:28

Po dlouhém bádání a pokusů, jsem zjistil úžasnou věc.... Mám zelí v zeláku od podzmu do začátku léta,, mám návod jak vám zelí vydrží do června! "
Při odebírání zelí už skoro u dna,, musíte dolevat tekutinu někdo radí převařenou vodu někdo osolenou vodu,,, atdddd.
Já přišel n a zlepšovák!"
Buď bio domácí jablečný ocet vlastní výroby ", jako já, nebo koupený bio ocet 1:1 zředený s prevař.vodou tím zalevam zelí aby nevyschlo.
Hlavně se netvoří plíseň a je i po půl roce světlé a křupavé!! "
Zelí zdar! ":-Q

MamlajdaD MamlajdaD

3. 9. 2019 01:06

Tady na Topreceptech jste už snad hledal - na zelí s křenem je tu několik receptů, ale jastli některý bude "ten váš", který hledáte, to nevím.
https://www.toprecepty.cz/recept/58529-nakladane-z...
https://www.toprecepty.cz/recept/5335-zeli-s-krene...
https://www.toprecepty.cz/recept/15179-krenove-zel...

MamlajdaD MamlajdaD

3. 9. 2019 00:16

Lubos T. : Přečetla jsem si váš dotaz, a protože by mně vámi popisované zelí s křenem také zajímalo, hledala jsem na google, ale vygůglila jsem jen jeden recept na zelí s křenem. Tedy zase moc jsem se nesnažila. Tak alespoň to, co jsem našla:https://www.femina.cz/kysane-zeli-s-krenem-a-jablk...
Ale do toho zelí se přidávají celá jablka, která podle popisu rceptu lze vynechat. A je tam i ten kuličkový pepř, ovšem zase tam ale není hořčičné semínko. Asi to nebude to, co hledáte a to mně mrzí, o recept na vámi popisované zelí bych moc stála!;-) Zdravím!:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 9. 2019 23:31

Lubos T.: Bohužel, tak to opravdu nevím :-(

Lubos T.

2. 9. 2019 22:57

Dobrý večer Jano
kysané zelí dělám stejným způsobem jako Vy a je výborný,ale začátkem toho to roku se mě dostalo do rukou na ochutnání zelí které nebylo kysané a bylo s křenem a hořčičným semínkem a celým pepřem a mělo mléčnou barvu.A chtěl bych se Vás zeptat jestli náhodou nevíte o jaký způsob naložení se jedná (stejný poměr soli a cukru nebo něco jinného),protože s majitele receptu se mě nepodařilo sehnat.
Předem děkuji.L.T.

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 10. 2018 00:03

mila52: Sama nevím a nevěděla bych, kdyby se mi to stalo. Možná je to teplem venku, nebo zelím. My jsme si nechali vždy nakrájet čerstvé, nekupovali jsme nakrouhané někde v zelenině, nebo v Polsku. Nevím, jak vy..

mila52

14. 10. 2018 18:40

Dělám zelí takto několik let a vždy se mi povedlo a krásně kvasilo. Letos ho mám už naložené skoro 4 týdny a nechce se mu moc kvasit. Ze začátku to vypadalo a teď jen trošku. Víčka jsou vypouklá a je jen trošku cítit. Myslím si, že v něm bylo málo vody. Nevím co s tím mám dělat, zda ještě počkat nebo sklenice rozdělat, přidat převařenou slanou vodu a znova zadělat. Poradíte mi některá? :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 11. 2017 13:03

werny1: Není potřeba sterilizovat :-). Když otevřu sklenici, odeberu si zelí, tak vodu doliji ze studeného kohoutku, trochu ho utlačím ve sklenici a dám do chladu :-). Udělám to vždy, dokud nespotřebuji celý obsah sklenice. nenapadlo mne si schovat vymačkaný lák ze zelí, ale určitě nic nepokazíte ani jím :-)

1 2 3 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty

Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen

TopRecepty.cz

Kysané zelí do sklenic

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ywq