Kynuté ovocné knedlíky

www.toprecepty.cz Kuchař:

Sladká jídla 75 názorů

513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

30 dkg hrubé mouky
2 dl mléka
1 vejce
1 dkg droždí
2 lžíce cukru
špetka soli
70 dkg švestek (nebo jiné ovoce podle sezony).
Na posypání:
10 dkg cukru
15 dkg tvrdého tvarohu
10 dkg rozpuštěného másla
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme rozdrobené droždí, cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout.

  2. Po vykynutí přidáme cukr, sůl, mléko a vejce a zpracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme ho asi půl hodiny kynout, pak ho rozdělíme, vyválíme na válečky, hřbetem ruky je zploštíme, poklademe omytým a dobře osušeným ovocem, nakrájíme a tvoříme kulaté knedlíky.

  3. Vkládáme do vařící, mírně osolené vody a vaříme ve větším kastrole tak, aby volně plavaly. Po chvíli je vařečkou obrátíme. Vaříme 8 - 10 minut. Jeden vyjmeme, zkusíme, zda je uvařen.

  4. Pak knedlíky vyjmeme a mírně natrhneme vidličkou, aby z nich vyšla pára.

Poznámka

Při podávání je sypeme strouhaným tvarohem, cukrem a mastíme máslem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté ovocné knedlíky

  • blauwolke blauwolke(neregistrovaný)

    vaření na paře:jedině dva stejne hrnce do spodního dat vodu na něj uvázat gumou uterku a druhým přikryji

    Odpovědět

  • Deni Deni(neregistrovaný)

    Mismar: dala jsem susene drozdi i pr.do peciva 30dkg mouky je moc malo Nedaly se z toho udelat knedliky Pridala jsem jeste 10dkg a vubec netusim jak to dopadne,ale uz tet me asi klepne8-(

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    Dnes jsem uvařila, a jelikož mi chybělo asi 100g hrubé mouky, dosypala jsem polohrubou.Těsto mi sice moc nenakynulo,ale ve vodě se nádherně nafoukly,nic jsem nepropichovala a byl to luxus..jako od babičky..celkem jsem jich měla 12 a všechny skončili hned v bříškách :D dětičky chválily..Děkuji za receptík 8-(:-K

    Odpovědět

  • Mismar Mismar(neregistrovaný)

    První knedlíky, které se mi nezdrcly. Dala jsem sušené droždí a prášek do pečiva. Skoro vůbec nevykynulo( až pak vařením). Těsto není tak nadýchané, jako v restauraci, ale možná tím lépe, skutečně dobře se tvoří a nepraská. Jen malý typ: Voda musí klokotat varem, první várka mi moc nevyběhla, moc vody v hrnci 8-( . Jsou dobré, trochu jiné, tak uvidíme, co mi na to doma řeknou :-)

    Odpovědět

  • Jiří Jiří(neregistrovaný)

    Du do toho. Akorát nevím na kolik je to porcí. Zjistím. :-p

    Odpovědět

  • pavel josef pavel josef(neregistrovaný)

    1 dkg droždí je málo, dávám celý balíček na 40 dkg mouky

    Odpovědět

  • ramona ramona(neregistrovaná)

    Některá z vás tam píše 4 ! vejce,tak to je nesmysl prosím...já dávám 1 žloutek,stačí...:-!

    Odpovědět

  • PRALINKA007007 PRALINKA007007(neregistrovaný)

    dadina::-p;-)AHOJ,ZKUSILA BYCH PAŘÁK POTŘÍT OLEJEM,A NEBO....DÁT PEČÍCÍ PAPÍR,TŘEBAS HO TÉŽ POTŘÍT OLEJEM.ZKUS...♪pardon za CL....♫♪♪huphotam

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Dnes budou!!!Už se na ně všichni těšíme!!!S broskvemi a ostružinami!:-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    1Ivetta: aha, u nás sa kysnuté knedlíky nevaria vo vode, ale na pare, je jedno či sú plnené lekvárom alebo ovocím. http://www.toprecepty.cz/recept/3223-buchty-na-par... A to sú potom krásne vždy, ono tá voda to "zmačká" a urobí iný povrch. ;-)

    Odpovědět

  • 1Ivetta 1Ivetta(neregistrovaná)

    tejaja: Tak se musím přiznat že mi vždy těsto krásně nakynulo, ale po vyndání z vody nic moc a to jsem je vždy hned protrhla vidličkou, potřela rozpuštěným máslem, nebo olejem, a stále to nebylo ono, teď jsem tam dala i kypřící prášek a výsledek je úžasný, péřové, nadýchané knedlíky, které kynuly tak jak si to pamatuji u své babičky když jsem byla malá, ono to droždí občas stojí za prd a také bývá z těsta cítit jeho aroma a teď není a dělala jsem je z hrubé mouky.:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    jana.dubska2@seznam.cz: Načo je dobré dávať do kysnutého cesta kypriaci prášok? Veď cesto kyprí droždie.

    Odpovědět

  • jana.dubska2@seznam.cz jana.dubska2@seznam.cz(neregistrovaný)

    dobry den ja delam s polohrube nebo pul napul s hladkou ke kazdemu kynutemu testu davam jeste kyprici prasek plus kvasek na 1kg mouky 600ml mleka asi 4 vejce spetka soli hnetam asi 20 minut varim asi tak 6 az 7 minut jinak se me srazi do vody davam olej propichuju vidlickou :-8

    Odpovědět

  • JANA JANA(neregistrovaný)

    DOBRÝ DEN DNES VYZKOUŠELA OVOCNÉ KYNUTÉ KNEDLÍKY S JAHODAMI DLE VAŠEHO RECEPTU JEN MÍSTO ŽIVÉHO DROŽDÍ JSEM DALA SUŠENÉ U TOHO JE JINÝ POSTUP KYNUTÍ TO SE SYPE DROŽDÍ DO SUCHÉ MOUKY A OSTATNÍ JE STEJNÉ,VÝSLEDEK VYNIKAJÍCÍ A JEDNODUCHÝ DÍKY JANA JI...:-8:-K:yes::yes::-p:-))

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    dadina: alebo pred každou várkou buchiet paráčik pomažte olejom alebo dajte na dno paráka papier na pečenie a buchty nech sú zospodu troška pomúčené

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo