Kynuté ovocné knedlíky

www.toprecepty.cz Kuchař:

Sladká jídla 71 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

30 dkg hrubé mouky
2 dl mléka
Nyní v akci
1 vejce
Nyní v akci
1 dkg droždí
2 lžíce cukru
špetka soli
70 dkg švestek (nebo jiné ovoce podle sezony).
Na posypání:
10 dkg cukru
15 dkg tvrdého tvarohu
10 dkg rozpuštěného másla
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme rozdrobené droždí, cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout.

  2. Po vykynutí přidáme cukr, sůl, mléko a vejce a zpracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme ho asi půl hodiny kynout, pak ho rozdělíme, vyválíme na válečky, hřbetem ruky je zploštíme, poklademe omytým a dobře osušeným ovocem, nakrájíme a tvoříme kulaté knedlíky.

  3. Vkládáme do vařící, mírně osolené vody a vaříme ve větším kastrole tak, aby volně plavaly. Po chvíli je vařečkou obrátíme. Vaříme 8 - 10 minut. Jeden vyjmeme, zkusíme, zda je uvařen.

  4. Pak knedlíky vyjmeme a mírně natrhneme vidličkou, aby z nich vyšla pára.

Poznámka

Při podávání je sypeme strouhaným tvarohem, cukrem a mastíme máslem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté ovocné knedlíky

  • Jiří Jiří(neregistrovaný)

    Du do toho. Akorát nevím na kolik je to porcí. Zjistím. :-p

    Odpovědět

  • pavel josef pavel josef(neregistrovaný)

    1 dkg droždí je málo, dávám celý balíček na 40 dkg mouky

    Odpovědět

  • ramona ramona(neregistrovaná)

    Některá z vás tam píše 4 ! vejce,tak to je nesmysl prosím...já dávám 1 žloutek,stačí...:-!

    Odpovědět

  • PRALINKA007007 PRALINKA007007(neregistrovaný)

    dadina::-p;-)AHOJ,ZKUSILA BYCH PAŘÁK POTŘÍT OLEJEM,A NEBO....DÁT PEČÍCÍ PAPÍR,TŘEBAS HO TÉŽ POTŘÍT OLEJEM.ZKUS...♪pardon za CL....♫♪♪huphotam

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Dnes budou!!!Už se na ně všichni těšíme!!!S broskvemi a ostružinami!:-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    1Ivetta: aha, u nás sa kysnuté knedlíky nevaria vo vode, ale na pare, je jedno či sú plnené lekvárom alebo ovocím. http://www.toprecepty.cz/recept/3223-buchty-na-par... A to sú potom krásne vždy, ono tá voda to "zmačká" a urobí iný povrch. ;-)

    Odpovědět

  • 1Ivetta 1Ivetta(neregistrovaná)

    tejaja: Tak se musím přiznat že mi vždy těsto krásně nakynulo, ale po vyndání z vody nic moc a to jsem je vždy hned protrhla vidličkou, potřela rozpuštěným máslem, nebo olejem, a stále to nebylo ono, teď jsem tam dala i kypřící prášek a výsledek je úžasný, péřové, nadýchané knedlíky, které kynuly tak jak si to pamatuji u své babičky když jsem byla malá, ono to droždí občas stojí za prd a také bývá z těsta cítit jeho aroma a teď není a dělala jsem je z hrubé mouky.:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    jana.dubska2@seznam.cz: Načo je dobré dávať do kysnutého cesta kypriaci prášok? Veď cesto kyprí droždie.

    Odpovědět

  • jana.dubska2@seznam.cz jana.dubska2@seznam.cz(neregistrovaný)

    dobry den ja delam s polohrube nebo pul napul s hladkou ke kazdemu kynutemu testu davam jeste kyprici prasek plus kvasek na 1kg mouky 600ml mleka asi 4 vejce spetka soli hnetam asi 20 minut varim asi tak 6 az 7 minut jinak se me srazi do vody davam olej propichuju vidlickou :-8

    Odpovědět

  • JANA JANA(neregistrovaný)

    DOBRÝ DEN DNES VYZKOUŠELA OVOCNÉ KYNUTÉ KNEDLÍKY S JAHODAMI DLE VAŠEHO RECEPTU JEN MÍSTO ŽIVÉHO DROŽDÍ JSEM DALA SUŠENÉ U TOHO JE JINÝ POSTUP KYNUTÍ TO SE SYPE DROŽDÍ DO SUCHÉ MOUKY A OSTATNÍ JE STEJNÉ,VÝSLEDEK VYNIKAJÍCÍ A JEDNODUCHÝ DÍKY JANA JI...:-8:-K:yes::yes::-p:-))

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    dadina: alebo pred každou várkou buchiet paráčik pomažte olejom alebo dajte na dno paráka papier na pečenie a buchty nech sú zospodu troška pomúčené

    Odpovědět

  • dadina dadina

    Tak jsem se nějak poprala s množstvím mouky,dala dle rady ostatních polohrubou a vařila na pařáku.Ovšem druhá várka se mi lehce přilepila třetí už uplně,tak jsem zbytek vztekle uvařila ve vodě,ale i když jsem je hned propichovala,stejně se jakoby zcvrkly dokonce ještě před tím,než jsem je stačila vyndat.poradíte mi jak vařit na pařáku aby se nepřilepily?dík za rady

    Odpovědět

  • Marcela Pechová Marcela Pechová(neregistrovaný)

    Já je vařím z polohrubé a přimíchám asi jednu třetinu hladké a vařím cirka 14 minut, ale doba vaření je podle velikosti různá, tak mně to naučila babička a jsou moc dobré.:-))

    Odpovědět

  • Marcela Pechová Marcela Pechová(neregistrovaný)

    Já je vařím z polohrubé a přimíchám asi jednu třetinu hladké a vařím cirka 14 minut, ale doba vaření je podle velikosti různá, tak mně to naučila babička a jsou moc dobré.:-))

    Odpovědět

  • Aneta M. Aneta M.(neregistrovaný)

    Chtěla bych poradit .. nechala jsem droždí kynout jen půl hodiny a poté celé těsto ještě půl hodiny. Stačí to? Nebo jsem těsto málo vyválela, nevím, ale po vyjmutí z vody jsem ty knedlíky měla takové ztvrdlavé, to těsto bylo jakoby trochu hrubé drsné, nebylo to tak vláčné.
    Děkuju.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo