Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quesadillas

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 9. 2012 20:22

Suroviny

Porce: 4-8

Nutriční hodnoty

Energie6 545 kJ / 1 564 kcal
Bílkoviny183,87 g
Tuky75,12 g
Vláknina8,94 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,45 g
Sacharidy34,91 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

blb

13. 10. 2013 00:56

blb:aha ........
Paprička jalapeño [chalapeňo] (Capsicum annuum) je původem z Mexika. Své jméno má podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa (jazyk nahuatl). Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu [zdroj?]. Jalapeños jsou malé (5 cm) až středně velké (8 cm) chilli papričky známé svou pálivostí. Jejich pálivost dosahuje 2500 až 6000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). V porovnání s ostatními chilli papričkami jsou tedy jalapeños mírně pálivé až pálivé.

Zráním papričky červenají. Papriček jalapeños je vyšlechtěno velmi mnoho variant, například: Tipico, Meco a Merita, které jsou velmi populární v mexické kuchyni. Vyuzená a vysušená paprička jalapeño je známá jako chipotle, kterou často najdeme v omáčce adobo. Na chilpotle se zpracovává zhruba 20 % celkové produkce jalapeños. Zelená a zlehka zauzená jalapeña se v řezech též nakládají do slanokyselého pikantního nálevu a konzervují.

blb

13. 10. 2013 00:54

Olinka5555: co to je jalapenos??

Olinka5555

12. 9. 2012 22:59

Je to dobrota, my dáváme kuřecí maso, strouhaný sýr a jalapeňos a doprostřed chedar (omlouvám se za špatný háček), k tomu jako přílohu lehký salátek a hlavně tu zakysanou smetanu, která zmírní pálivost jalapeňos. Ale je na každém, co mu chutná. posílám bod:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 9. 2012 18:03

:-p+7:yes:

Iljusa Iljusa

12. 9. 2012 08:03

:yes::-p

AniCiz

11. 9. 2012 21:27

:yes:taky se mi líbí..:-K:-K

rebeka rebeka

11. 9. 2012 20:49

Miabella::-D:-D díky, jsi hodná;-) ale máme to od sebe poněkud z ruky:-// ale receptík se mi líbí, už je uložen k příležitostné realizaci;-):-):yes:

Miabella

11. 9. 2012 20:41

rebeka:zbyly dvě, chceš poslat? Ještě bych ti je přihřála na grilu:-K

rebeka rebeka

11. 9. 2012 20:38

krásné foto:-K to té dnešní sladké smršti:-8:-D bych si s chutí jednu nabídla;-):-p:yes::yes:;-)

Miabella

11. 9. 2012 20:33

Děkuji, umím španělsky dost dobře. Omlouvám se za duplicitu. Nicméně, když už se s tím píšu a fotím, tak to nehodlám jen přidávat pod někoho :-D

Drobek Drobek

11. 9. 2012 20:29

Další z variant quesadilly. Samo jméno, queso, znamená sýr, a co se dovnitř přidá je prostě co je zrovna po ruce a v lednici.
Takhle bychom tu mohli mít stovky, ne-li tisíce receptů na stejné téma. Proč to jen nepřidat do komentářů? Třeba takhle? http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_conten...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: quesadillas quesadilla se sýrem quesadilla recept quesadillas recept quesadilas mexická quesadilla quesalidas quasadillas quasadilas qesadilas guesadillas qesadillas chalapeňo chalapeňo sýrová mexická quesadilla cesadilas quesidilas quesadillas recepty quesadilla quesadias

Suroviny: prsa kuřecí, koření mexiko, cibule červená, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, cuketa, chilli paprika čerstvá, sýr chedar, tortilla, sůl, pepř, paprika sušená pálivá, koření, olej olivový

TopRecepty.cz

Quesadillas

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GW5J