Hovězí líčka na pomeranči
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 971 kJ / 1 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,20 g |
Tuky | 57,12 g |
Vláknina | 10,70 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 136,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud budeme přiravovat v obyčejném hrnci, orestované maso podlijeme do 3/4 pomerančovou šťávou a dusíme do měkka,cca 90minut. 10minut před koncem přidáme kostičky citronátu a šťávu pod masem zredukujeme na námi požadovanou hustotu.
Máte-li rádi pikantní,navinulou chuť vyzkoušejte:-)
Já jsem podávala s"jemnými přílohovými noky"http://www.toprecepty.cz/recept/29704-jemnepriloho...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 10. 2012 09:29
Moc pěkně vyfoceno,ukládám a vyzkouším.Jinak s tou kůrou bych strach neměla,protože dělám čínu(viz:moje recepty)s mandarinkovou kůrou a je výborná.Proto ti za inspiraci dávám 18 bodík.
18. 10. 2012 14:59
yanull:Janičko,nákupy obstarává manžel a raději se ho ani nebudu ptát,co děvčatům v masně slibuje
Ještě jednou všem děkujiMoc jste mě svými fajn komentíky potěšili
Ještě jednou všem děkujiMoc jste mě svými fajn komentíky potěšili
18. 10. 2012 12:41
moc pěkné ...na pomerančích jsem ještě nic nevařila ,ale věřím ,že je to kulinářský zážitek.Bodík už letí.
18. 10. 2012 12:20
Aninko, moc pěkné, cosi jsem už na pomeranči dělala, ale kůru jsem pro její hořkost nedávala a bylo to dobré a navinulé, chutnalo nám to. Dávám ti 16.bodík
18. 10. 2012 08:06
opravdu dobrota
18. 10. 2012 06:55
Moc pěkné líčka jsem konečně sehnala tak uvidíme co z nich uvaříme +15
17. 10. 2012 22:30
Marsi Mesi: nevím... sbírám odvahu.. já to ( pomernč, resp. jeho kúru ) kamsi dávala, a celé to bylo hořké
17. 10. 2012 22:28
rebeka: tak na co čekáš děvucho?
17. 10. 2012 22:24
Marsi Mesi: nepokoušej ještě mám jedny kraví tvářičky v mrazáku
17. 10. 2012 22:22
Aničko: super receptík kurňa, ale kde vzít ty líce?
rebeka: neboj se pomeranče...dělám kachnu na pomerančích a je výborná, nic hořkého
Aničko, máš bodíka
rebeka: neboj se pomeranče...dělám kachnu na pomerančích a je výborná, nic hořkého
Aničko, máš bodíka
17. 10. 2012 22:11
Anička, veľmi vydarené jedlo, nádherný popis, fotky...
17. 10. 2012 20:55
Aničko, moc by mne zajímalo, co těm řezníkům s ostatními slibujete, že líčka od nich dostanete To se to pak vaří a na topkách s těmi delikatesami "machruje", óó jéé, této nevyjímaje +12
17. 10. 2012 20:43
Krásný, libový receptík Aničko
17. 10. 2012 20:31
Aničko, moc povedené. Na můj konzervativní pohled příliš exotické, ale dal bych si to hned a s radostí. Pěkně nafocené.
17. 10. 2012 20:02
Děkuji za milé komentíky
Rebečko,dělávám často různé kombinace masa a pomerančové šťávy(džusu)i s tou nastrouhanou kůrou,ale bez té bílé dužiny.Zatím nikdy nic nebylo"hozeno"do nahořklé chutiAle kůra se může vynechat
Rebečko,dělávám často různé kombinace masa a pomerančové šťávy(džusu)i s tou nastrouhanou kůrou,ale bez té bílé dužiny.Zatím nikdy nic nebylo"hozeno"do nahořklé chutiAle kůra se může vynechat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 48 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 15 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 16 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 14 minutami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 38 minutami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 4 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 13 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 13 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 13 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější
Holka u plotny radí: Jak využít zbytky pečeného kuřete? Maso se hodí do tortilly i pomazánek, kosti zase na vývar
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na pomerančích hovězí líčka hovězí líčka v papiňáku líčka na pomerančích hovězí líčka recept hovězí maso na pomerančích hovězí líčka recepty recept na hovězí lička hovězí líčka na pomerančích hovězí na kari a pomerančích líčila hovězí líčka v papiňáku licka recept hovězí recept na líčka výborná hovězí licka recepty na hovězí líčka v papináku recept na hovězí na červeném víně s pomerancovou kurou hovězí líčka na pomerancove omacce čína z hovězích líček kureci maso s pomeranci je hořke
Suroviny: líčka hovězí, šťáva pomerančová, olej, zázvor čerstvý, kůra pomerančová, olej, šťáva pomerančová, citronáta, bujón zeleninový, sůl, pomeranče, bylinky zelené
Hovězí líčka na pomeranči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKKB
24 názorů