Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím
Pečená husa s rolovaným knedlíkem a jablečným zelím je pokrm, který spojuje tradici a paletu chutí a vůní, které zahřejí duši i žaludek. Tento pokrm je symbolem slavnostních obědů a rodinných oslav.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 620 kJ / 2 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,23 g |
Tuky | 33,59 g |
Vláknina | 30,14 g |
Cholesterol | 523 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 365,02 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Menu.domů.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2022 22:04
Recept je perfektni! Knedliky jsou opravdu vyborne a nejsou vubec slozite na pripravu. Husicka byla dle postupu jako dort a zeli nemelo chybu! Dekuji :)
11. 11. 2022 09:25
20. 10. 2015 15:45
Tak to máte moc pěknou, palec nahoru. Moc pěkně vypadají i ty knedlíky, ty jsem ještě takhle neviděl,to máte nějaký rodinný recept?
My jsme letos díky hodně teplému podzimu zkoušeli v předstihu - jakoby takové generálce - husu na grilu http://www.zabijacky.cz/news/svatomartinska-husa/ a nedopadla myslím také špatně. Ale co naplat, knedlíky a zelí na grilu nedáme
Ještě jednou díky za inspiraci
My jsme letos díky hodně teplému podzimu zkoušeli v předstihu - jakoby takové generálce - husu na grilu http://www.zabijacky.cz/news/svatomartinska-husa/ a nedopadla myslím také špatně. Ale co naplat, knedlíky a zelí na grilu nedáme
Ještě jednou díky za inspiraci
25. 11. 2012 21:34
tohle se nedá jen tak minout, to se musí ocenit! Nádhera!
18. 11. 2012 18:11
senky: Senky, děkuju za komentík a krásné fotky.
18. 11. 2012 17:49
Veronika.Hrozna: Vidličkou napíchneš roh utěrky, zvedneš ruku, knedlík tím vyroluješ a vzápětí ho z vody vyndáš "podběrákem". Opatrně na několika místech propícháš vidličkou, aby unikala pára.
18. 11. 2012 17:00
Ten knedlík je potřeba vrátit do té vroucí vody ,když jej rozbalíš,a ješté vařit, nebo pak už jen jak píšeš vybrat a nakrájet ???
18. 11. 2012 14:38
Jsme po obědě a moc jsme si pochutnali jen s malou úpravou, výpek jsem nezahušťovala, máme to tak raději. K tomu lahvinka svatomartinského Mullera a dokonalá neděle, protože teď se už ani nezvedneme bod a s dovolením foto
18. 11. 2012 10:07
Jsem velmi potěšená, že se recept líbí a všem Vám děkuji za reakce. Ale abych nespravedlivě nesklízela pochvaly sama, doporučuju se podívat na stránky, ze kterých jsem čerpala (viz poznámka - menu.domů). Patří sympatické a moc šikovné holce, podle jejíhož perfektního videonávodu jsem postupovala. Její koncept -mimo jiné- spočívá v tom, že coby foodkritik navštěvuje drahé restaurace, degustuje a pak vaří doma totéž (včetně srovnání finanční náročnosti).
18. 11. 2012 09:41
U nás dnes dvojí zelí, dvojí knedlík ale husa podle Tebe jen těsně před dopečením přidám ještě jablíčka bez slupek, milujeme je pečená ve výpeku
18. 11. 2012 09:07
husa je výborná, ale zelí, a zejména ten knedlík, mě uchvátily, dokonalé
18. 11. 2012 00:11
Skvělé
Dokonalý popis, bod
Dokonalý popis, bod
17. 11. 2012 13:45
jarda Kadic: Tak to jsem ráda. S tím špenátem je to super nápad!!
17. 11. 2012 13:08
Dnes jsem, husu nemaje, dělal ty knedle, já jsem na bramborové machr, takže se povedly, do jednoho jsem “zamontoval podušeny listový špenát,a taky dobrý, byly s kuřetem.
16. 11. 2012 22:42
Anna Kocikova: Aničko, když jsem to zvládla já (a co se knedlíků týče, si opravdu nevěřím), tak se to jistě povede i Tobě. Zkus to, fakt na tom nic není, jen se přesně držet návodu a dobrounký knedlík je hotový...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na svatomartinskou husu husa se zelím jak upect svatomartinskou husu svatomartinské menu jablečné zelí svatomartinské menu recepty bramborové knedlíky pohlreich svatomartinská husa s jablky recept menu domů svatomartinská husa bramborový knedlik podle polreicha husa s jablky recept svatomartinské menu recept svatomartinská husa s jablky recept na svatomartinkou husu pečená husa pohlreich recept bramborový knedlík který se vždy povede menu domů bramborové knedlíky jak se pece svatomartinska husa recept husa se zelím svatomartinská
Suroviny: stehno husí, jablko červené, cibule, cibule červená, máslo, kmín celý, kmín mletý, sůl, víno bílé, mouka hladká, vývar drůbeží, zelí hlávkové, jablko červené, cukr třtinový, cukr krystal, cibule, džus jablečný, máslo, kmín celý, pepř mletý, sůl, brambory, mouka hrubá, vejce, krupička, solamyl, máslo, žloutek, slanina anglická, sůl
Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNWR
43 názorů