Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím

Pečená husa s rolovaným knedlíkem a jablečným zelím je pokrm, který spojuje tradici a paletu chutí a vůní, které zahřejí duši i žaludek. Tento pokrm je symbolem slavnostních obědů a rodinných oslav.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 140 min bez doby vaření brambor a odležení i s masem do druhého dne

180 min (40 min příprava + 140 min tepelná úprava, bez doby vaření brambor a odležení i s masem do druhého dne)

15. 11. 2012 21:38

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 620 kJ / 2 060 kcal
Bílkoviny47,23 g
Tuky33,59 g
Vláknina30,14 g
Cholesterol 523 mg
Sodík 184 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy365,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Menu.domů.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nikca64

12. 11. 2022 22:04

Recept je perfektni! Knedliky jsou opravdu vyborne a nejsou vubec slozite na pripravu. Husicka byla dle postupu jako dort a zeli nemelo chybu! Dekuji :)

Marie Svarcova Marie Svarcova

11. 11. 2022 09:25

:-)<3:yes::yes::-K

Martin

20. 10. 2015 15:45

Tak to máte moc pěknou, palec nahoru. Moc pěkně vypadají i ty knedlíky, ty jsem ještě takhle neviděl,to máte nějaký rodinný recept?
My jsme letos díky hodně teplému podzimu zkoušeli v předstihu - jakoby takové generálce - husu na grilu http://www.zabijacky.cz/news/svatomartinska-husa/ a nedopadla myslím také špatně. Ale co naplat, knedlíky a zelí na grilu nedáme;-)
Ještě jednou díky za inspiraci

Kadlik Kadlik

25. 11. 2012 21:34

tohle se nedá jen tak minout, to se musí ocenit! Nádhera!:yes:

Eliza Eliza

18. 11. 2012 18:11

senky: Senky, děkuju za komentík a krásné fotky.:-K

Eliza Eliza

18. 11. 2012 17:49

Veronika.Hrozna: Vidličkou napíchneš roh utěrky, zvedneš ruku, knedlík tím vyroluješ a vzápětí ho z vody vyndáš "podběrákem".:-K Opatrně na několika místech propícháš vidličkou, aby unikala pára.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 11. 2012 17:00

Ten knedlík je potřeba vrátit do té vroucí vody ,když jej rozbalíš,a ješté vařit, nebo pak už jen jak píšeš vybrat a nakrájet ???:-?:-D

senky senky

18. 11. 2012 14:38

Jsme po obědě:-*:-* a moc jsme si pochutnali:yes::yes: jen s malou úpravou, výpek jsem nezahušťovala, máme to tak raději. K tomu lahvinka svatomartinského Mullera a dokonalá neděle, protože teď se už ani nezvedneme:-D:-D:-D bod a s dovolením foto;-):-K

Eliza Eliza

18. 11. 2012 10:07

Jsem velmi potěšená, že se recept líbí a všem Vám děkuji za reakce.:-K Ale abych nespravedlivě nesklízela pochvaly sama, doporučuju se podívat na stránky, ze kterých jsem čerpala (viz poznámka - menu.domů). Patří sympatické a moc šikovné holce, podle jejíhož perfektního videonávodu jsem postupovala. Její koncept -mimo jiné- spočívá v tom, že coby foodkritik navštěvuje drahé restaurace, degustuje a pak vaří doma totéž (včetně srovnání finanční náročnosti). :yes:

senky senky

18. 11. 2012 09:41

U nás dnes dvojí zelí, dvojí knedlík ;-);-) ale husa podle Tebe:yes::yes: jen těsně před dopečením přidám ještě jablíčka bez slupek, milujeme je pečená ve výpeku:-8:-8

rebeka rebeka

18. 11. 2012 09:07

husa je výborná, ale zelí, a zejména ten knedlík, mě uchvátily:-O, dokonalé:yes::-K

chocolate chocolate

18. 11. 2012 00:11

Skvělé:-!
Dokonalý popis, bod

Eliza Eliza

17. 11. 2012 13:45

jarda Kadic: Tak to jsem ráda.:-) S tím špenátem je to super nápad!!:-p

jarda Kadic jarda Kadic

17. 11. 2012 13:08

Dnes jsem, husu nemaje, dělal ty knedle, já jsem na bramborové machr, takže se povedly, do jednoho jsem “zamontoval podušeny listový špenát,a taky dobrý, byly s kuřetem.:-p:-p:-p

Eliza Eliza

16. 11. 2012 22:42

Anna Kocikova: Aničko, když jsem to zvládla já (a co se knedlíků týče, si opravdu nevěřím), tak se to jistě povede i Tobě. Zkus to, fakt na tom nic není, jen se přesně držet návodu a dobrounký knedlík je hotový...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na svatomartinskou husu husa se zelím jak upect svatomartinskou husu svatomartinské menu jablečné zelí svatomartinské menu recepty bramborové knedlíky pohlreich svatomartinská husa s jablky recept menu domů svatomartinská husa bramborový knedlik podle polreicha husa s jablky recept svatomartinské menu recept svatomartinská husa s jablky recept na svatomartinkou husu pečená husa pohlreich recept bramborový knedlík který se vždy povede menu domů bramborové knedlíky jak se pece svatomartinska husa recept husa se zelím svatomartinská

Suroviny: stehno husí, jablko červené, cibule, cibule červená, máslo, kmín celý, kmín mletý, sůl, víno bílé, mouka hladká, vývar drůbeží, zelí hlávkové, jablko červené, cukr třtinový, cukr krystal, cibule, džus jablečný, máslo, kmín celý, pepř mletý, sůl, brambory, mouka hrubá, vejce, krupička, solamyl, máslo, žloutek, slanina anglická, sůl

TopRecepty.cz

Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNWR