Kuskus - základní příprava

spagetka Kuchařka:

Pro začátečníky 48 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

Kuskus
vývar
(poměr - 1 díl kuskusu na 2 díly vody ale ten poměr není úplně přesný, další přísady dle volby receptu)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus vložte do mísy a zalijte vařící vodou. Jemně pročechrejte vidličkou. Nechejte 10 minut odpočinout pod pokličkou. Takto připravený kuskus můžete dále upravovat opékáním, marinováním, dušením s dalšími ingrediencemi, zapékáním atd.

Poznámka

Toto je příprava kuskusu podle www.probio.cz – musela jsem si ověřit,jestli stačí jen příprava,jak je v receptu.Fakt jednoduché

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 427 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuskus - základní příprava

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jarka: Děkuji za tip:yes:

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Skuste kuskus aj na na sposob ako som ho zvykla robit ja. Na troske oleja oprazit cibulku a pridat nakrajane paradajky alebo paradajkovy pretlak a zatial vodou a nechat povarit. Pridat kuskus a dovarit. Posypte na jemno posekanou petrzlenovou vnatou. Dobru chut

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Zkusila jsem rizoto,nemělo chybu:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Michaela Medkova: super Míšo a uvidíš, že si ho zamilujete :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Dnes jsem dělala kuskus poprvé, podle návodu maris a podařilo se, je krásně načechraný, bude jako příloha ke kuřecím kouskům na zelenině:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    V Kauflandu jsem viděla i kuskus z prosa, ten je rovněž bezlepkový

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    terezia13: Nie, klasický kuskus nie, je vyrobený z pšenice. Ale pozri sa v obchodoch, začal sa vyrábať kuskus z kukurice, a ten je prirodzene bezlepkový. Zvykli ho mať v Tescu.;-)

    Odpovědět

  • terezia13 terezia13

    Prosím, mohli by ste mi mniekto odpovedať, či kuskus môžu jesť ľudia s celiakiou?;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    žirafka:Pak je kuskus už žluklý, starý. Pokud je hořký a má pachuť. Jinak by měl být téměř bez chuti. Neprolévá se, jen se zalije vroucí vodou, zamíchá, přiklopí a nechá nabobtnat.;-)

    Odpovědět

  • žirafka žirafka(neregistrovaná)

    má se kuskus po "uvaření" prolévat vodou?
    udělala jsem celozrnný kuskus podle všech návodů a má divnou pachuť, která se nedá pořádně přebít ani kořením, tak přemýšlím, zda jsem nevynechala nějaký důležitý krok.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Anna Kocikova:Ani, nebo Drahuš :-D:-D:-D, jasný, že neva, já se s kuskusem seznámila díky topkám a taky jsem tápala, dneska už vím, co a jak, ale začátečníci nevěděj, tudíž každá rada dobrá:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Anna Kocikova: Drahuško, krásně si to nafotila a popsala :yes::yes::-p:-p:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Miluju kuskus, :yes::yes::-K:-p:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Lucka:Prvním dvěma smajílíkům rozumím;-)ten zbytek je trošku mimo:-S
    Ladi,jestli nebude vadit,přidávám pár fotek i s popisem postupu:-)Kdyby chtěl někdo další takto zhotovený kuskus ještě opékat, nebo marinovat, musí dát tekutiny minimálně o 50ml méně:-)

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    fakt skvele jídlo :yes: :-):-(;-(

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo