Domácí máslová vánočka
Vánočka je jednou z mnoha tradic klasických českých Vánoc. Pletená z devíti pramenů, plná oříšků, mandlí a rozinek voní máslem, vanilkou a trochu i rumem. Nakrájená na plátky bude ozdobou každého vánočního stolu.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 15 476 kJ / 3 699 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,86 g |
Tuky | 143,38 g |
Vláknina | 27,86 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 634 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 476,50 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2019 08:51
17. 12. 2019 08:17
17. 12. 2019 01:38
6. 2. 2017 08:08
5. 2. 2017 12:19
18. 4. 2016 13:25
16. 4. 2016 18:29
24. 12. 2015 23:08
23. 12. 2015 13:42
23. 12. 2015 07:19
12. 10. 2014 20:04
12. 10. 2014 19:42
12. 10. 2014 08:35
25. 11. 2012 14:30
24. 11. 2012 18:44
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Maková náplň nastavená
Přidáno před 7 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 10 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 31 minutami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 32 minutami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 49 minutami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 49 minutami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 3 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 3 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 5 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 6 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 7 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vytáhnete z trouby krásnou vánočku a ona po chvíli beznadějně klesne? Příčin může být několik. Poradíme, jak se jich vyvarovat
Pekař František radí, jak na tu nejlepší sváteční vánočku: Máslo je potřeba přidávat až nakonec a s těstem zacházejte jemně
Jak na to, aby se vánočka dobře propekla a přitom se na povrchu nepřipalovala? Vyzkoušejte jednoduché rady
Další recepty
Tématické fráze: maslova vanocka domácí vánočka recept domací vánočka recept na maslovou vanocku šlehačková vánočka maslova vanocka recept dobrá domácí vánočka dobrá máslová vánočka vanočka maslova recept vanocka maslova nejlepší máslová vánočka vánočka recept domácí vanočni vanočka recept recept na domácí máslovou vánočku jemná máslová vánočka vánočka bez rozinek vánočka máslová top recepty recept na domaci vanocku vánočka z másla sváteční máslová vánočka
Suroviny: droždí, mléko, cukr krupice, mouka polohrubá, sůl, ořech muškátový, cukr vanilkový, žloutek, rum, mandle, máslo, vejce, rozinky, mandle plátkové
Domácí máslová vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLy8
33 názorů