Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"

Bez lineckého cukroví by nebyly pravé Vánoce. Křehké máslové těsto spojené rybízovou marmeládou, nejenže oku lahodí, ale také se rozplývá na jazyku. Podle tohoto podrobného receptu je snadno zvládnete.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 58 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 8 min + odležení těsta

58 min (50 min příprava + 8 min tepelná úprava, + odležení těsta )

19. 12. 2012 18:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z uvedených surovin je 1kg těsta

Nutriční hodnoty

Energie17 202 kJ / 4 111 kcal
Bílkoviny62,73 g
Tuky202,96 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 476 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy501,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto těsto mám od své přítelkyně Pavlušky, když se v Bzenci v letech 1964/1966 učila na cukrářku.Používám ho již mnoho let a málokdy se mi stane, že se některý kousek rozlomí. S těstem se velice dobře pracuje.

Většinou se různá těsta zadělávají přímo na vále. Já je raději dělám v hluboké míse,tolik se kolem nenašpiní:-)

Na slepování používám rybízovou marmeládu od Terezky

http://www.toprecepty.cz/recept/2007-rybizova-marm...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 12. 2020 17:12

Zdenka1: Zdeničko velice Ti děkuji:-8:-KJsem ráda že jsi byla s těstem spokojená:yes:Já z něj peču i během roku:-)

Zdenka1

4. 12. 2020 18:15

Aničko, tak letošní Vánoce budeme mít linecké cukroví podle tvého receptu. Těsto jsem zadělávala na robotu, troubu hlídal manžel, tak vše dopadlo na výbornou. S těstem se dobře pracovalo a cukroví je dobré<3:yes::-K

hosta hosta

8. 12. 2015 14:46

durcanka: proč ne, když je autorka totožná:-D

durcanka

8. 12. 2015 13:22

tento samý recept i se shodným popisem jsem našla na www.receptyonline.cz/recept--linecke-original-recept-z-cukrarskeho-uciliste--17241.html

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 11. 2015 14:57

Libuša :Libuško,děkuji za dotaz ohledně použitého druhu mouky.Názvy použitých surovin byly doslova opsané ze školního sešitu z roku 1965.
Po Vašem dotazu jsem název"hladká výběrová" upravila podle toho,jakou mouku používám já:-)
Děkuji a přeji pohodový adventní čas:-K

Libuša

27. 11. 2015 21:17

Dobry vecer,prosim Vas aka vlastne muka ide do peciva?hladka je hladka a polohruba je vyberova,takze?dakujem
:-?

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 2. 2014 20:50

bara.it:Barunko,velice jsi mě potěšila:-*:-KDěkuji Ti za moc milý komentář i za príma fotku:yes:
Někdy o víkendu,když je mlsná na něco sladkého,tak dělávám z menší dávky a aby to nebyla taková titěrná práce,tak do silněji vyváleného plátu 200ml sklenkou vykrájím kolečka a po upečení slepím:-)

bara.it bara.it

1. 2. 2014 11:12

Drahusko moc dobry receptik. Uz jsem podle tebe pekla nekolikrat i mimo Vanoce, takze bodik ti pravem patri :yes:15:yes: a pridavam i fotku:-K

Dana61

4. 1. 2013 11:39

Anna Kocikova: Aničko, je mi těch potvůrek malých také líto a tak je také peču a slepuji;-) ale ty plné nemažu nožem, ale dám si pro urychlení marmeládu do zdobičky, stříknu na linecké a druhým přiklopím - jde mi to takto rychleji:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

20. 12. 2012 13:21

Jsem moc ráda,že jste se u tohoto receptu zastavily a napsaly takové milé a hezké komentáře:-8:-K:-KJá totiž většinou"cukrové"receptíky přeskakuji:-8Né,že by mě nezajímaly,ale je jich opravdu strašně moc a člověk se pak nestihá orientovat;-)Ale když mě do oka ťukne krásná fotka,tak neodolám:-*:-))
Rozmarýnko,když jsem byla nástiletá:-D:-Dtak se u nás linecké také pekávalo hrozně natenko:-)Ale mě to nechutnalo,my raději malinko silnější;-)
Ještě jednou díky všem a hezky si užívejme předvánoční pohodu v klidu a radosti:-K:-K:-K
Danuško61-s těmi vykrájenými středy to byla největší piplačka:-Sale bylo mi líto ty malinké hezké kytičky nepoužít:-D

Eliza Eliza

20. 12. 2012 11:34

Jana Remkova: Jani, já to myslela tak, že před Vánoci je to trochu jednotvárné, pořád to sladké cukroví. Jinak to tu miluju, přece...:-K

Dana61

20. 12. 2012 11:21

nad fotem se srdíčko zatetelí blahem a to ještě hubička ani neochutnala:yes::-D také se mi líbí, že jsi slepila i ty vykrájené středy - minikytičky;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 12. 2012 11:11

Krásné, nádherná fotka, moc se ti povedlo. Ikdyž si nemyslím, že jiné recepty zde jsou šedivé. Je tady hromada nádherných receptů a ten tvůj k nim patří.;-)

rozmarynaH rozmarynaH

20. 12. 2012 10:52

Aničko, foto je dokonalé:-K:yes:. Linecké máme moc rádi, patří do TOP5 na naší hitparádě vánočního cukroví. Rovněž zadělávám v míse. Jen si vzpomínám, že mě maminka jako nástiletou pohlavkovala, když tvary byly příliš vysoké. U nás musely být přímo filigránsky vyprofilované, zkrátka i po slepení musely být tenoučké jako list. Tobě posílám za úžasný dojem bod:yes:

AniCiz

20. 12. 2012 09:00

krásné cukroví..a fotky jedna báseň:-*:-K:-K:-K:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: linecké těsto recepty babicky cukroví pro začátečníky linecké těsto od babičky linecke cukrovi pro zacatecniky linecké těsto tloušťka linecké těsto linecké těsto recepty testo na linecke cukrovi hotové línecké těsto cukroví bzenec linecké těsto kupované kupovane linecke testo linecké těsto recepty z 1kg mouky linecké cukroví z kupovaného těsta linecke testo hotove linecké z 1kg mouky linecke testo z 1 kg mouky recepty cukrářskécukroví cukrářské linecké cukroví dokonale linecke cukrovi

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, tuk hera, vejce, kůra citronová, mouka hladká, marmeláda rybízová, pečící papír

TopRecepty.cz

Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVz6