Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

25. 12. 2012 21:32

Suroviny

Porce: x

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 694 kJ / 3 751 kcal
Bílkoviny130,50 g
Tuky22,00 g
Vláknina40,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,03 g
Sůl20,00 g
Sacharidy737,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

LIDKA LIDKA

29. 12. 2016 10:27

Lukas: ráda vyzkouším něco nového,můžete poslat.Děkuji

Lukas

26. 12. 2016 21:50

pekař: dobrý den chtěl bych se zeptat zda máte recept na chleba zda by šlo poslat s pozdravem a děkování Lukáš:-K

medmic

1. 1. 2013 21:40

Lidko, zjednoduším vám to, nemusíte nikam psát. Kvásek si uděláte například takhle http://www.rady-kutilum.com/jak-pripravit-kvasek-n...

a pak se to zjednodušeně míchá s moukou, vodou, solí a kmínem a nepoužívá droždí. Máte pak klasický kváskový chléb. Ale například francouzské světlé chleby se dělají z mouky a droždí. A nejsou to buchty :)

Žitný chleba či chleba z žitného kvásku není jediný druh chleba, dokonce není ani nejstarším či nejpůvodnějším chlebem.

pekař

1. 1. 2013 09:45

Pro Lidku: Omlouvám se ,pokud jste pochopila půj příspěvek jako kritiku na váš chleba.To NE!Jistě,že pokud vám chutná nic proti tomu,ale jen jsem chtěl poukázat na to,že pravý chleba vždy byl ze žitného kvásku,který vytvoříl opravdu ty zdraví prospěšné látky při fermentaci a zrání těsta a recept,který používáme je
recept starých pekařů a našich babiček,kdy se pekl chleba jednou týdně v peci pro celou rodinu a nesměl plesnivět.Proto jen doporučuji zkusit chleba z kvásku z hladké žitné mouky.Nevím proč dáváte do chleba pivo?Snad pro okyselení chleba?To žitný kvásek je mírně nakyslý a dodá chlebu tu jeho výraznou chuť.Napiště mě,pokud chcete zkusit tu klasiku a já vám pošlu recept klasický a můžete ho vyzkoušet.Chleba se vždy podaří a je skvělý.Meil jsem uvedl v prvním příspěvku.Hezký den.

LIDKA LIDKA

30. 12. 2012 19:22

Těší mne že jsem oprášila recept a chutná i Vám ostatním,dnes jsem ho pomáhala péct u dcery,také jim chutná.;-)

alena.kyp alena.kyp

30. 12. 2012 15:25

Lidko, tak chlebík je výborný:yes: a kůrka voní po sádle;-) ještě přidávám foto na řezu, když tak co se nebude líbit tak prosím smaž:-)

alena.kyp alena.kyp

30. 12. 2012 14:20

LIDKA:právě jsem chlebík dopekla, ale měla jsem malý pekáček, tak jsem dala alobalovou formu co jsem kdysi koupila v papírnictví, tak je dost vysoký, tak jsem zkoušela špejlí jestli je upečený, pekla jsem ho 1,5 hodiny:-O Až zchladne tak dám vědět jak chutná:-)):yes:

worksi

29. 12. 2012 21:03

skvělý chleba,peču už desítky let

LIDKA LIDKA

28. 12. 2012 13:28

pro pekaře - když se Vám nelíbí že takle pečeme chleba,který je pro nás chutný,tak proč se nepodělite o ten Váš a nemuseli by jsme podle Vás péct chlebové buchty:-O.Tento chleba je aspoň chutnější než ty kupované v obchodě.

pekař

28. 12. 2012 08:44

Jana:peču v troubě chleba pšenično-žitný,podle 100 let staré rodinné receptury z žitného kvásku.Z normálních kvasnic to není chleba,ale říkám tomu chlebová buchta.Ozvěte se mě na mail kneslovi@seznam.cz a já vám pošlu tento náš recept i fotky chlebů,kde se těsta nedotknete holou rukou a je výborný při zachování všech jeho zdraví prospěšných vlastností.To chleba z kvasnic nemá.Viz odborné pojednání,které přiložím.Hezké pečení chleba

LIDKA LIDKA

27. 12. 2012 23:08

Jani - jsem ráda že se povedl a recept splnil svůj účel.:-8

Jana

27. 12. 2012 22:30

LIDKA: díky za odpověď, před chvílí chlebíček dopečen, vypadá skvostně, pekla jsem v římském kastrolu po prababičce, opravdu moc díky za recept, je fakt výborný, ukládám a jiný péci nebudu, hezký večer

Jana

27. 12. 2012 22:30

LIDKA: díky za odpověď, před chvílí chlebíček dopečen, vypadá skvostně, pekla jsem v římském kastrolu po prababičce, opravdu moc díky za recept, je fakt výborný, ukládám a jiný péci nebudu, hezký večer

LIDKA LIDKA

27. 12. 2012 16:45

opravdu tam tolik droždí dávám

Jana

27. 12. 2012 15:02

LIDKA: zdravím, chlebík se mi moc líbí, ale nějak se mi nezdá ta gramáž s tím droždím..opravdu se tam dává 10 dkg ? čerstvé droždí má cca ( kostka ) 42g, tzn., že tam dáváte více jak 2 kostky ?, nebude to potom jaksi cítit ? nemám s tím zkušennosti, takže se proto raději ptám, ráda bych ho zkusila upéct, ale to droždí mě jaksi zrazuje ..díky za odpověď

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na chleba chleba chleba recept recepty na chleba chleb recept recept chleba recept na chléb chléb top recepty chleba recepty chleba chleba recepty starý chleba recepty jak upect chleba recept chléb recepty z chleba jak se peče chleba chléb recepty starý chléb recepty cleba recepty na chléb

Suroviny: mouka hladká, voda, kvásek, pivo světlé, kmín celý, droždí, sůl

TopRecepty.cz

Chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEB6