Špenátovo-žampionové kostky

adkas Kuchařka:

Předkrmy 24 názorů

Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů
523

Suroviny

Na piškotů:
6 vajec
6 PL oleje
3 PL zakysané smetany (zarovnání)
6 PL polohrubé mouky
3 KL prášku do pečiva
6 PL špenátu
sůl
Na nádivku:
250 g smetanového sýra
100 g fety nebo jiny sýr balkánského typu
3 lžíce zakysané smetany
1 konzerva žampionů cca 400 g
sůl
trochu vegety (dle vlastní chuti)
2 PL kopru
5 g Želatina
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zltka naslahame s olejom, pridame spenatovy pretlak , preslahame.

  2. Potom pridame smotanu, preslahame.

  3. Vmiesame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a solou.

  4. Bielka vyslahame na tuhu penu a opatrne vmiesame do zltkoveho zakladu.

  5. Cesto vylejeme na papierom vylozeny plech ( 30x40cm). Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov cca 20 minut. Nesmie zhnednut, piskota musi ostat pekna zelena. Vyberieme z rury a nechame vychladnut.

  6. Plnka: Syr rozdrvime v miske. Pridame smotanovy syr, nadrobno pokrajane sampinony, kopor . Podla potreby mozeme dochutit solou, bielym mletym korenim, prip. vegetou. Pridame 2 PL kyslej smotany. Vymiesame krem.

  7. Zelatinu dame nabobnat s 1 PL vody a potom nahrejeme,ale nevarime. Energicky miesame, kym sa zelatina roztopi. Pridame do nej 1 PL smotany a dobre rozmiesame. Ak sa zelatina nechce rozpustit , mierne ju zahrejeme.

  8. Tuto smotanovu zelatinu vmiesame do syrovo-sampinonovej plnky a dobre preslahame, aby sa zelatina rovnomerne rozmiesala v celej plnke. Pridanim tohoto maleho mnozstva zelatiny krem mierne stuhne a bude mat konzistenciu , pri ktorej plnka bude pekne medzi piskotami drzat tvar.

  9. Piskotu orezeme po krajoch ( zarovname kraje) a rozdelime po sirke na tri rovnake casti.

  10. Na jednu cast natrieme polovicu plnky, prilozime druhy plat piskoty.

  11. Natrieme druhu polovicu plnky a prikryjeme tretim platom piskoty.

  12. Odlozime do chladnicky, najlepsie cez noc, ale stacia aj dve - tri hodiny. Je lepsie, ak dlhsie postoji, lepsie sa prepoja chute.

  13. Pred podavanim mozeme dozdobit troskou majonezy, prip. kecupu a malou vetvickou cerstveho kopru.

Poznámka

http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/01/spen...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špenátovo-žampionové kostky

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo