Vepřové bratislavské plecko

Merylas Kuchařka: Merylas

Vepřové maso 68 názorů

Suroviny

500 g vepřové plece
sůl
olej
1 větší cibule
1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g
40 g hladké mouky
zhruba 2 dl mléka
trochu sladké smetany
citrónová šťáva
1 vařená malá mrkev
kousek celeru
1 sterilovaná okurka
1 lžíce hrášku
Recept si zatím oblíbilo 79 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou.

  2. Dusíme maso do měkka, podle potřeby přidáváme vodu, vyjmeme a později nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu citrónové šťávy a zvolna necháme dobře provařit. Během varu přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou.

  3. Dobře provařenou omáčku procedíme a přidáme do ní drobně nakrájenou zeleninu a hrášek a ještě jednou chvilku provaříme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Je to běžné jídlo které známe z našich jídelen nebo i restaurací. Recept taky najdete v Recepturách teplých pokrmů.

Mé další recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 939 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové bratislavské plecko

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    vladopd1: , AnettCulen: Děkuji, jsem ráda, že chutnalo.:-K

    Nadja: Mně tam právě ta cibulka vadí, hladká a jemná omáčka lépe chutná a taky lépe vypadá. Není to ovšem podmínkou, kdo nechce omáčku procedit, ať si v omáčce kousky cibule nechá. ;-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    "Dobře provařenou omáčku procedíme ......." - proč se má cedit, když v ní není žádné koření, jen cibulka, která tam nijak nevadí.

    Odpovědět

  • AnettCulen AnettCulen

    Naprosto výborná omáčka na které si pochutnal i můj přítel, který žádnou vařenou zeleninu nemusí. Díky moc za inspiraci a určitě se k němu opět vrátím <3

    Odpovědět

  • vladopd1 vladopd1

    Konecne sa mi to vdaka Vasmu videu podarilo, je to vyborne...

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    HaliBeli77: Děkuji, jsem ráda, že chutnalo.:-K

    Odpovědět

  • HaliBeli77 HaliBeli77

    mooooc dobré,chuťově srovnatelné z jídlem z restaurace!!! super :-8

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes: také dělám je to výborné <3

    Odpovědět

  • Bábi Bábi(neregistrovaný)

    :yes:výborné

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Dnes k obědu. Naprosto delikatesní. Moc jsme si pochutnali. Děkujeme za recept. :-) :yes:

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Bylo to výborné! Mám doma omáčkové chlapy, takže jsem vždycky ráda, když narazím na nějakou novou majdu, kterou ještě neznáme ;-) Tuhle jsem rozhodně nedělala naposled, díky moc :-8

    Odpovědět

  • Vean. Vean.(neregistrovaný)

    Dáagi:Nevím co je k nepochopení, že se zahustí omáčka jíškou z vody? Vůbec to nemění chuť, pokud se po zahuštění povaří dvacet minut!Vean.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    zdena 3: Díky za pochvalu:-K

    pazderka83: Jsem ráda,že recept nezklamal úplně:-K

    Odpovědět

  • zdena 3 zdena 3

    Vynikající a bod.:-p:-K

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Toto jidlo jsem nikdy nejedla, takze nevim jak ma chutnat,ale neni to spatne. Zase mame alespon neco jineho :yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Merylas:;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: plecko recept plecko plecko recepty recepty z vepřového plecka bratislavská omáčka recepty z plecka recepty plecko bratislavska omacka recept co uvařit z plecka co uvařit z vepřového plecka co uvařit z vepřové plece recept na plecko recepty z vepřového masa plecko recept plecko omáčky z vepřového plecka recept z plecka bratislavský guláš z vepřového masa co uvarit s plecka recepty na plecko vepřové maso recepty plecko

Zapomněl/a jsem heslo