Vepřové bratislavské plecko

Merylas Kuchař:

Vepřové maso 61 názorů

555
Recept si zatím oblíbilo 55 kuchařů

Suroviny

500 g vepřové plece
sůl
olej
1 větší cibule
1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g
40 g hladké mouky
zhruba 2 dl mléka
trochu sladké smetany
citrónová šťáva
1 vařená malá mrkev
kousek celeru
1 sterilovaná okurka
1 lžíce hrášku
Recept si zatím oblíbilo 55 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou.

  2. Dusíme maso do měkka, podle potřeby přidáváme vodu, vyjmeme a později nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu citrónové šťávy a zvolna necháme dobře provařit. Během varu přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou.

  3. Dobře provařenou omáčku procedíme a přidáme do ní drobně nakrájenou zeleninu a hrášek a ještě jednou chvilku provaříme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Je to běžné jídlo které známe z našich jídelen nebo i restaurací. Recept taky najdete v Recepturách teplých pokrmů.

Mé další recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 556 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Vepřové bratislavské plecko

  • Bábi Bábi(neregistrovaný)

    :yes:výborné

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Dnes k obědu. Naprosto delikatesní. Moc jsme si pochutnali. Děkujeme za recept. :-) :yes:

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Bylo to výborné! Mám doma omáčkové chlapy, takže jsem vždycky ráda, když narazím na nějakou novou majdu, kterou ještě neznáme ;-) Tuhle jsem rozhodně nedělala naposled, díky moc :-8

    Odpovědět

  • Vean. Vean.(neregistrovaný)

    Dáagi:Nevím co je k nepochopení, že se zahustí omáčka jíškou z vody? Vůbec to nemění chuť, pokud se po zahuštění povaří dvacet minut!Vean.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    zdena 3: Díky za pochvalu:-K

    pazderka83: Jsem ráda,že recept nezklamal úplně:-K

    Odpovědět

  • zdena 3 zdena 3

    Vynikající a bod.:-p:-K

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Toto jidlo jsem nikdy nejedla, takze nevim jak ma chutnat,ale neni to spatne. Zase mame alespon neco jineho :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Merylas:;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Jana Remkova:Děkuji za foto:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Miluji tuhle omáčku. Jen já nedávám zeleninu. Přidávám foto;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Dáagi: Taky občas něco nechápu, ale ať si každý vaří jak je zvyklý a upraví si postup podle sebe. Zahustit se dá různým způsobem, dost často používám tzv.suchou jíšku a při zahuštění jak je uvedeno v receptu je důležité delší prováření, cca 30 minut. Ale může se základ vyrestovat do tuku a zaprášit moukou, jak píšete, nebo zahustit jíškou.

    Alzbetina Prk.: Děkuji, jsem ráda že chutnalo:-K

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    JKpipule : To je "Znojemská"

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    :yes:Dáagi:

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Vyzkoušela jsem tuto snad už skoro retro klasiku o víkendu a moc nám chutnalo. Vynikající navinulá omáčka a já jsem vděčná za novou inspiraci, co se omáček týká :yes::-p

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    casino::-)):-)) Takovou plec dělám taky a “zaklechtávám“ smetanou s hl. Moukou:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo