Pasiáns
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 444 kJ / 1 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,02 g |
Tuky | 1,42 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 298,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
tak tohle jsem vyhrabala po mamce a abych řekla pravdu, kdybyste ho nepřipomněli v komentářích, ani bych si na něj nevzpomněla. Fotky klidně přidejte, já bych ho chtěla taky udělat, ale ten čas....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2015 21:08
No, já v troubě nesuším, ale při 150°C peču 10 až 12 minut (podle toho, jak jsou "tvary" masivní a mám je také tak nepodařené jako ty na obrázku (dnes jsem pekl z polohrubé m.)
Čert ví, jak to soudruzi dříve dělali, že měli PASIÁNS odskočený od základny a krááásně hlaďoučký a LESKLÝ
Edit:
Fčíl jsem si přečetl předešlý příspěvek...
Zdalipak už kolegyňka nasbírala dost bílků
Čert ví, jak to soudruzi dříve dělali, že měli PASIÁNS odskočený od základny a krááásně hlaďoučký a LESKLÝ
Edit:
Fčíl jsem si přečetl předešlý příspěvek...
Zdalipak už kolegyňka nasbírala dost bílků
21. 3. 2015 20:29
Tak jsem hledala recept na pasiáns a zjistila, že ten pravý je fakt jen od nás z Třebíče, na netu jsou recepty s kávou, a výsledný produkt je světlý, pravý pasiáns je hnědý, křupavý, lesklý, prostě kakaový. Dám sem recept, je to od paní, která jej pekla i do cukráren, bohužel už nežije...Je to velká dávka asi. Takže- sklenička od výživy plná bílků- dobře ušlehat sníh,do toho zamíchat 49 dkg prosátého práškového cukru, 21 dkg polohrubé mouky, 3-4 lžíce kakaa, 1 vanil. cukr. Vše cobře a opatrně promíchat, vymastit plechy, večer se nastříkají tvary- nejlépe vlnky tak 3cm dlouhé, ráno mírně péct, spíše sušit, musí být suché. Tady recept končí, je starý, takže teplota trouby uvedena není. Ještě jsem nezkoušela, ale už sbírám bílky
15. 10. 2014 11:18
Moc se mi do pečení nechce, ještěže v Třebíči je cukrárna, kde je možnost pasiánky koupit po celý rok :)!
11. 4. 2014 20:56
haolza: aj u nás sa dalo kúpiť, ale z vrchnej strany bolo také hladšie a lesklejšie
11. 4. 2014 19:52
Krása.. tak toto pečivo milovala maminka, ale nepamatuji si, že by se u nás dalo koupit, sestra ho vozila z NDR..,ale pamatuji si, že bylo o dost tmavší... brzy vyzkouším
11. 4. 2014 19:14
www.pradlenka.kvalitně.czpradlenka.roztoky@post.czTak děvčata, tohle cukroví se za mých mladých let prodávalo běžně v každý sámošce.Skoda, že už to nikdo nevyrábí. No, zkusím to taky upéct, abych si připomněla dětství.
24. 11. 2009 18:27
jo ten jsem už četla, ale Ty ho máš zase rychlejší. Nechce se mi nic vařit a čekat, až to zas vystydne. Ale děkuju
23. 11. 2009 11:42
Maru, je mi to líto, ale věř, že to chce cvik, zkušenost ... a určitě se ti to povede. Nezapomeň, že záleží,jak trefíš těsto (ani nejpřesnější gramáž ti nezaručí stejný výsledek, suroviny se taky liší kvalitou) a i každá trouba prostě reaguje jinak. Prostě chce to zkoušet systémem pokus - chyba - nový pokus - hurá, povedlo se
Jo a přečti si komentář Oliny - preclík z 6.12.08, dala tam trochu jinou variantu receptu
Jo a přečti si komentář Oliny - preclík z 6.12.08, dala tam trochu jinou variantu receptu
23. 11. 2009 09:07
tak se mi to během té hodiny sušení v pokojové teplotě pěkně rozlezlo a nemám z toho kroužky, ale placky. Písmena pomalu nejsou ani k přečtení. Jinak je to dobrý, ale strašně sladký, dala bych mín cukru.
22. 11. 2009 11:15
tak jsem na to zadělala, ale protože mám málo plechů, tak mi těsto ještě zbylo. Zbytek jsem nechala v lednici až bude ta první várka hotová. Tak to suším. Ale příjde mi, že těsto hodně teče. Přidala jsem ještě mouku. Uvidíme, jak to bude chutnat.
21. 11. 2009 20:03
Marundo,těsto vyloženě téct nesmí! Jsou různé varianty tohoto receptu, ale vždycky se to musí nechat odpočinout, sušit.Já to bez toho nezkoušela, ale asi bych to neriskovala....
21. 11. 2009 19:43
ještě se zeptám, co když to sušit nebudu a rovnou ho dám píct do trouby. A to těsto má takhle téct? Díky za odpověď
21. 11. 2009 11:04
vypadají krásně, mám v lednici 6 bílků a hledám nějaký recept. Tak snad to bude ono.
17. 8. 2009 08:27
Marti, já myslím, že napoprvé se ti povedly!! Dříve jsem to dělala ve tvaru karet pasiáns, kdy jsem na obdélníčkový podklad (jako základ karty) vystřikovala ty různá srdíčka,trojlístky atd. aby to připomínalo karty }tak jak píše Naďa níže). Ale pak jsem si to podstatně zjednodušila a tvarovala tak, jak to děláš ty. Klidně to zkus avyhraj si s tvary, až budeš mít chuť (a ne při soutěži )Chuťově jsou ale dobré, ne? Jinak
16. 8. 2009 23:35
tak nevím, jestli jsem si třeba neuhnala celosvětovou ostudu, vůbec netuším, jak mají pasiáns správně vypadat. Asi těsto mělo být kapánek hutnější, rozplácly se mi. To jsem tomu dala... A na jiný tvar, než pochroumané kroužky jsem si netroufla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 27 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 57 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Další recepty
Tématické fráze: pasiáns cukroví cukroví pasiáns karty pasiáns on line pasiáns pečivo pečivo pasians pasian cukroví recepty susenky pasians dort karty pasian cukroví cukroví pasián pasiáns.cz passians pasians sušenky pasians on line cukroví karty pasiáns-cukroví cukroví pasianky pasians-recept lze upéct cukroví bez tuku pasiánky recept
Suroviny: bílek, cukr moučkový, mouka hrubá, káva černá, tuk, mouka hrubá
Pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9zD
19 názorů