Čokoládová poleva

hela22 Kuchařka:

Moučníky , Krémy, polevy, náplně 9 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

250 g ztuženého tuku
100 g čokolády na vaření
70 g kakaa
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ztužený tuk rozpustíme ve vodní lázní, přidáme čokoládu a proseté kakao.

  2. Vymícháme, až se vše spojí, jen chvíli. Nevařit !

Poznámka

Čím je poleva chladnější, tím je tužší. Když více ztuhne, průběžně dávám na skleněnou misku část, kterou ihned spotřebuji do mikrovlnky asi na 15 vteřin nahřát a to opakuji, až mám všechno cukroví ozdobené. Téhle polevy je hodně, proto když se nespotřebuje, dáme zmrazit a využijeme příště. Nedáváme žádný cukr !

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokoládová poleva

  • tejaja tejaja

    Hella, kupujem 200 g balenie, takže tej pol kocky je cca 100 g, tak pomer tuku a čokolády je asi 1 : 1. Niekedy pár gramov viac, niekedy mene, nevážim. Kupujem Figaro čokoládu na varenie. Tá sa mi osvedčila najviac. Dostať aj čokoládu váženú, aj také akoby peniažteky, ale tie sa mi akosi neosvedčili. Sú síce lacnejšie, ale poleva nie je tak lesklá ani chuťovo nie taká ako z klasickej čokolády.
    Ale v recepte máš tiež viac tuku ako čokolády, síce tam pridávaš aj kakao. Aká je poleva s kakaom ? Ešte som takto nerobila.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Tejaja, mám tomu rozumět tak, že dáváš víc tuku než čokolády? Máte u vás také balení tuku 250g? Já tedy přidávám také tuk (většinou máslo) do čokolády, ale tak na 100 g čoko jen 50 g tuku, nikdy jsem to nezkoušela s větším množstvím.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    magdalenka, na jednu 100 g čokoládu dávam tak pol kocky stuženého tuku. Ja to nikdy nevážim presne. A k tomu 1 lyžicu oleja. Rozpustím vo vodnom kúpeli a nechám pomaly tuhnúť. Keď má poleva dobrú hustotu, polievam zákusok.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tejaja, prosím, koľko čokolády, koľko stuženého tuku k 1 PL oleja? (Moje polevy sú mizerné, lámavé...)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Polevu robím z čokolády, stuženého tuku a 1 lyžice oleja. Poleva sa leskne a výborne krája.

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    Čauky, já jsem někde vyčetla, že se má dát trochu oleje, aby se čoko. poleva líp krájela.;-);-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Já dávám místo ztuženého tuku máslo a žádné problémy nemám. Navíc je máslo chutnější než zt.tuk a poleva se hezky leskne.:yes: Mléko jsem jednou dala omylem a celé se mi to srazilo a musela jsem to vymíchávat jako blázen.;-) +

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tady tu polevu znám vlastně odjakživa. Má jednu nevýhodu. Když je to na malé cukroví, tak to nějak nevadí, ale třeba na míša řezy, tak se ten tuk láme a ať spojuji, jak spojuji, vždycky jsou vidět bílá místečka od tuku.Tak jsem někde vyčetla polevu, ze 3 lžic mléka a nalámat jednu čokoládu na vaření, zahřát na sporáku (nemusí být ve vodní lázni) Není tak tuhá, jako poleva z tuku, ale po vychladnutí je lesklá a neroztéká se a hlavně, dobře se krájí. Nedoporučovala bych ji však na cukroví, tam potřebujeme, aby čokoláda ztuhla pořádně;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Helo děkuji,určitě ji použiji.Dnes jsem udělala první těsta,tak zítra začínám péct a určitě se mi poleva bude hodit.Snad se mi povede jako tobě :-D:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo