Nugetové (nutellové) špičky
Neuvěřitelně rychlá a jednoduchá dobrota z oblíbené lískoořechové pomazánky. Stačí vyšlehat Nutellu s máslem, nastříkat na dětské piškoty, namočit do čokoládové polevy a máte hotovo. Ze stolu tahle pochoutka zmizí mrknutím oka, zejména na dětské oslavě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 8 768 kJ / 2 096 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,08 g |
Tuky | 158,38 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 272 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 140,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Velice rychlá a na přípravu snadná sladkost, která u nás pravidelně mizí jako první.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 12. 2010 17:26
Špičky jsem právě dodělala, dala chladit, tak už se ně těším. Krém na piškotu jsem nechala chladit raději asi 5 hodin, aby to bylo opravdu ztuhlé.
22. 12. 2010 09:16
Určitě ano, já kdysi neměla žádný likér poruce, použila jsem lžíci rumu a lžíci hustého pudinku a bylo to taky výborné
21. 12. 2010 23:17
Ahoj, vypadá to moc krásně, bylo by možno použít místo vaječňáku domácí likér z led. kaštanů? Díky za odpověď
20. 12. 2010 09:55
to mě těší
20. 12. 2010 09:51
Ivu, opět Tvůj recept nezklamal. Šlo to jak po másle (asi protože tam bylo to máslo). Žádný problém s krémem ani polevou. Prostě Ty se mi vždy vyplatíš!!!
19. 12. 2010 22:47
tak já se donich také dneska večer pustila. Říkala jsem si, že to budu mít raz dva hotové, ale ono ouha. Jakmile jsem je začala namáčet do čokolády, tak se mi začaly roztékat... (před tím jsem je měla nechaný asi 45min v lednici), tak druhý pokus zítra, snad budou úplně ztuhlé a nestačí se roztéct... Jinak bodík, recept je to super jen to musím ještě vychytat.
18. 12. 2010 23:08
tak veliký ůspěch děkuji za recept musela jsem udělat další várku a tu jsem raději schovala na bezbečné místo
18. 12. 2010 16:24
no já se na ně taky chystám,tak snad to dobře dopadne.Vypadají lákavě
17. 12. 2010 09:25
Určitě i 14 dnů, ale opravdu uložit v chladu - u nás je to, bohužel, část vstupní chodby, takže se mi manžel i syn vracívají zvenku s plnou pusou.....a já pravidelně tyhle špičky dělávám těsně před Vánocemi znovu.
16. 12. 2010 18:25
Ahoj zajímalo by mě jak moc dopředu před Vánoci si tyto špičky můžu udělat?Jak dlouho vydrží(teda pokud mi je někdo nezbaští hned) a asi musí být i po dokončení v lednici nebo chladu.
16. 12. 2010 09:46
já je dělala minulý rok a povedli se byli suprový :) jen se po nich zaprášilo www.toprecepty.cz
15. 12. 2010 14:10
no nechápu zkoušela jsem je a nepovedlo se... teda byly moc tekutý hlavně ten krém měla jsem to v lednici poté jsem to dala i do mrazáku a pořád nic... vyndám to a za 10 minut je opět tekuté co stím??? :))
13. 12. 2010 10:45
Pravá Nutella (nebo nugeta) - ne Teskácká....a opravdové máslo - ne třeba Zlatá Haná? Jestli ano, pak je to opravdu divné, já tento krém použila i jako náplň do piškotové rolády. Musí být vychlazený tak akorát - aby se dal dobře z pytlíku vytlačit a zároveň ho nesmíte v sáčku moc dlouho zahřívat rukama...
12. 12. 2010 14:50
tak jsem tu asi jediná, komu se to nedaří. Ten krém prostě nedrží, okamžitě se roztéká po minutě, co ho držím v cukrářském sáčku. Už to zkoušel i manžel, ten si ho dal vychladit, ale žížala lezoucí ze zdobičky byla tak tuhá, že se vůbec nezatáčela, prostě rovně trčela a nechytala se piškotu. Po deseti minutách v místnosti(panelák) to zase teklo. Nutella, máslo, koňak, nepřidávala jsem tam nic jiného. Strávila jsem tím dvě hodiny, všechno ulepené a špinavé a zničené suroviny, protože to už nikdo z nás nechce jíst..
2. 12. 2010 14:49
Uz leta davam misto tvrdych piskotu linecka kolecka Zkuste to, budete prijemne prekvapeny.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 14 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 17 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 19 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 7 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 7 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 7 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 9 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 9 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 12 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 13 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Mini trdelníky zvládnete doma a jeden vás vyjde na pouhé dvě koruny!
Závěrečné zdobení zákusků nebo cukroví čokoládovou polevou dotvoří celé dílo. Jednoduché rady pro každého
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Další recepty
Tématické fráze: nutelové cukroví cukroví z nutely spicky vánoční cukroví z nutely cukroví špičky nutelovy krem na cukrovi cukroví s nutelou krém z nugety špičky cukroví krem na cukrovi z nutely krém z nutely na cukroví nutelový krem do cukroví nutelové řezy spicky recept cukrovi s nugetou cukroví z nugety nugetové cukroví nutelový pletenec nugetový krém recept na špičky
Suroviny: nugeta, máslo, koňak vaječný, piškoty dětské, poleva čokoládová
Nugetové (nutellové) špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRKy
166 názorů