Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strapačky se zelím

Původně slovenské jídlo tady v Čechách brzy zdomácnělo. Velmi často nahrazuje naše domácí bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím. Je to jídlo sice vydatné, ale rychlé a snadné na přípravu.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 12:13

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie12 219 kJ / 2 920 kcal
Bílkoviny68,33 g
Tuky128,54 g
Vláknina50,10 g
Cholesterol 356 mg
Sodík 5,77 g
Sůl14,21 g
Sacharidy350,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

17. 2. 2018 10:27

Lucan.o: nakrájané zemiaky?

Lucan.o Lucan.o

17. 2. 2018 10:15

To jsou halušky s zelím. Do strapaček se přidávají na drobná nakrájené brambory. Vyrůstal jsem na to na východním Slovensku. Zbožňuji.

Miluše

26. 4. 2017 11:40

výborné<3

Petr

9. 11. 2016 14:55

Zuzana Burešová: Jsme také "Kytkožrouti" a dáváme k haluškam okořeněné tofu. Je to skvělé.:yes:

jakeline

20. 3. 2015 17:07

Halušky s balkánským sýrem vyškvařenou slaninou mnam!:-K:-D:-))

bou bou

26. 1. 2013 12:00

br. halušky po vyjmutí z vody / hodně rychle, žádné crcání / se nepromívají vodou, ale okamžitě polejí právě rozškvařenou slaninou / špekem- né anglickou !!!!!!!! aby se zatáhli! Já je miluji posypané balkánským sýrem a nakydnutou kysanou smetanou---a nebo s brynzou--- a jdu na ně!!!!!!!!!!!!!!;-)

baruska_l

26. 11. 2010 16:01

Já dělam halušky 1:2 brambory : mouka (napr. 400g syrovejch brambor : 200g hladke mouky) a jen pridam sul a hážu to přes cedník do vody a jsou taky výborný

magdalenka magdalenka

17. 11. 2010 16:11

Jedno z mojich obľúbených jedál...pridala som foto. Máličko inak robím, z polohrubej múky, kyslú kapustu podusím na cibuli cca 30 min., pridávam čierne korenie a rascu (pretože do suda tlačíme kapustu bez korenín).

Zuzana Burešová

27. 2. 2010 11:55

Protože je tam sádlo a špek, tak to není bezmasé jídlo a patří do jné kategorie. I když asi chutná výborně:-)

nenan

2. 11. 2009 13:06

strapačky-moje láska:-Dbodík už je tam:-p

Marsí

25. 3. 2009 12:43

koukám, že jsou tady sami staří známí:-)a střapačky to já můžu v jakémkoliv množství:-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

19. 3. 2009 16:11

To je moje parketa. +bodík

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 3. 2009 13:08

Tohle jídlo dělám dost často, máme ho moc rádi, ale poprvé jsem ho dělala s kyselým zelím a bylo to moc dobréé!:-p:yes: Přidávám foto a plusík!;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty se zelím bramborové strapačky střapačky se zelím a uzeným masem strapačky s uzeným masem se zelím střapáčky s uzeným noky se zelim a uzenym bramborové střapače strapačky s uzeným masem a kysaným zelím recept se zelim střapačky s uzeným masem a zelím co se zelim noky se zelím střapačky s uzeným a zelím strapačky s kysaným zelím bramborové noky se zelím a slaninou bramborové noky se zelím strapecky se zelim strapačky s uzeným a se zelím halušky se zelím a uzeným masem recept

Suroviny: brambory, mouka hladká, vejce, sůl, sádlo, špek, cibule, zelí kysané, petrželka

TopRecepty.cz

Strapačky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v8V