Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 4 934 kJ / 1 179 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,61 g |
Tuky | 26,03 g |
Vláknina | 28,02 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 999 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 56,79 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2013 14:06
ZDRAVÍM..
Směsný škrob - bramborový,obilný,kukuřičný. Jejich kombinace např.obilný/kukuřičný, bramborový/kukuřičný a pod. je na pultech OD pod různými názvy jednotlivých producentů.
Rozdílná kombinace-určení/užití!
Vemi příkladná je v jejich užítí asijská kuchyně...
MRKEV/ANÝZ/FENIKL jsem včera zapekl ve šťávě vykapané z "medové kachny". Naučil mne to zeť, rodilý číňan z Honkongu, dnes angličan...
RECEPT: Kachna(zdrezůrovaná) dlouho macerovaná v nálevu "mentolového koření", pak zahřívat (skoro jak předvařeno), osušená, natírána/zaschnout - vývarem ze směsi čín.koření, směsného škrobu, soj. omáčky a medu/povařeno na husto.
KACHNA zdrezůrovaná aby se dala obracet, pečená na jednoduchém roštu odspodu, velmi zvolna nad pekáčkem s vodou, občas dělat páru, obracet, potírat a karamelizující konce chránit alobalem. Tuk z vykapané šťávy sebrat, část šťávy odebrat, na troše k.tuku se ve voku opraží 1/2kg špalíčků karotky,osolíme, přilejeme hustý medový potěr se směsným škrobem,rozdrcené koření, vysypat na šťávu do pekáčku přisolit a v troubě dopéct tak, aby nerozbředla ale uvnitř ještě lehce chrupla.
Kachnu zatím rozvážeme,vykostíme, řez podél v středu prsou odhalí centr.kost, pokud je měkká oddělíme hrudní koš takřka bez nástrojů, pánev oddělit od kyčlí a kříla od hrudi, klíční kost je jen jedna, kdo umí, tak i končetiny...rozřezat na drobné porce/hůlky, zbylou šťávu přiložit..upečenou karotku ...to je vůůůně... Rýže, brambory nebo tarhoňu...dobrou chuť!
Příště vám prozradím jak udělat tradované "KOŇAKOVÉ KOULE " které byly k mání v cukrárně prodejny "PRAHA PAŘÍŽ". Ano, ty krémové,
s tenkou slupkou čokolády, obalené v opražených lístcích mandlí... chcete?
Směsný škrob - bramborový,obilný,kukuřičný. Jejich kombinace např.obilný/kukuřičný, bramborový/kukuřičný a pod. je na pultech OD pod různými názvy jednotlivých producentů.
Rozdílná kombinace-určení/užití!
Vemi příkladná je v jejich užítí asijská kuchyně...
MRKEV/ANÝZ/FENIKL jsem včera zapekl ve šťávě vykapané z "medové kachny". Naučil mne to zeť, rodilý číňan z Honkongu, dnes angličan...
RECEPT: Kachna(zdrezůrovaná) dlouho macerovaná v nálevu "mentolového koření", pak zahřívat (skoro jak předvařeno), osušená, natírána/zaschnout - vývarem ze směsi čín.koření, směsného škrobu, soj. omáčky a medu/povařeno na husto.
KACHNA zdrezůrovaná aby se dala obracet, pečená na jednoduchém roštu odspodu, velmi zvolna nad pekáčkem s vodou, občas dělat páru, obracet, potírat a karamelizující konce chránit alobalem. Tuk z vykapané šťávy sebrat, část šťávy odebrat, na troše k.tuku se ve voku opraží 1/2kg špalíčků karotky,osolíme, přilejeme hustý medový potěr se směsným škrobem,rozdrcené koření, vysypat na šťávu do pekáčku přisolit a v troubě dopéct tak, aby nerozbředla ale uvnitř ještě lehce chrupla.
Kachnu zatím rozvážeme,vykostíme, řez podél v středu prsou odhalí centr.kost, pokud je měkká oddělíme hrudní koš takřka bez nástrojů, pánev oddělit od kyčlí a kříla od hrudi, klíční kost je jen jedna, kdo umí, tak i končetiny...rozřezat na drobné porce/hůlky, zbylou šťávu přiložit..upečenou karotku ...to je vůůůně... Rýže, brambory nebo tarhoňu...dobrou chuť!
Příště vám prozradím jak udělat tradované "KOŇAKOVÉ KOULE " které byly k mání v cukrárně prodejny "PRAHA PAŘÍŽ". Ano, ty krémové,
s tenkou slupkou čokolády, obalené v opražených lístcích mandlí... chcete?
14. 4. 2013 10:58
Recept jsem přeřadila do kategorie Vepřové maso (v Zeleninových by ho nikdo nehledal), nějak se přešel bez povšimnutí, ale vím, že kombinace mrkve, anýzu a fenyklu je velmi chutná.
Jen dotaz - směsným škrobem myslíš co?
Jen dotaz - směsným škrobem myslíš co?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 45 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Zadělávané kuře ve zlaté omáčce: Voňavá sýrová omáčka dá kuřeti nový rozměr chuti, zlatou barvu dodá špetka exotického koření
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Další recepty
Tématické fráze: anýz recepty recepty z anyzu vepřové na mrkvi vepřové na fenyklu fenikl v kuchyni maso na fenyklu fenykl a anyz anýz recept vepřové kostky s mrkví vepřové kostky v mrkvi mrkev na husto maso s feniklem veprove kostky s fenyklem a mrkvi vepřové kostky na mrkvi vepřové na feniklu brambory a fenikl opečený fenykl potěr na vepřovou kýtu jak rozřezat kýtu na roládu recepty anýz
Suroviny: kýta vepřová, mrkev, cibule, olej, máslo, fenykl, anýz, sůl, škrob, ocet, citron
Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXwW
2 názory