Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní cikánský guláš

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

10. 2. 2013 22:45

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 706 kJ / 1 364 kcal
Bílkoviny225,76 g
Tuky24,30 g
Vláknina23,58 g
Cholesterol 435 mg
Sodík 541 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy54,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V poslední době když něco nakládám, přidávám olej, dříve to tak populární nebylo, ale opravdu je maso křehčí a měkčí.

Osobně jej dělám pikantnější, přidáním chilli papriček. (i v kořence - na mletí).

Je možné jíst s knedlíkem i pečivem a do guláše někdy přidám trochu majoránky, ale až je uvařeno, aby nezhořkla. Zdobíme petrželkou a cibulkou, jak kdo chce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Roxana

11. 2. 2013 22:51

Talířek je ještě z výbavy, ani jsem je nepoužívala, je přes 30 let starý...:-D, díky, mám celou soupravu...

A ještě, velmi správně, tu zvláštní a pikantní chuť tomu hodně dává právě ta papriková klobása! Zkušená kuchařka, jak vidím!
A co se mne týče, - čím ostřejší - tím lepší... a že u nás je umí! Je tu spousta masen.:-)

petrzelka

11. 2. 2013 21:17

Guláš bude pikantní taky po té paprikové klobásce,ale musí to být dobrá klobása;-)Mě se líbí ten talířek:-K a brala bych ho i s gulášem,samozřejmě:-K

Bibinka Bibinka

11. 2. 2013 13:12

Roxana:to si piš, že ho vyzkouším:-Ddělám něco podobného, ale přece jenom jsou tam jiné ingredience.....jj, to jsme stáli fronty na ledacos:-D

Roxana

11. 2. 2013 13:06

Bibinka:Díky...však ho zkus, já ho dělám léta, za mých mladých časů jsem ho vyšťourala v kuchařce, na kterou jsem stála ve čtvrtek 1 hodinu frontu u knihkupectví, to už bylo v minulém století:-D:-D:-D

Bibinka Bibinka

11. 2. 2013 11:36

Roxana: Roxano, tento gulášek vypadá podle ingrediencí na velkou dobrotu a máš 7.bod:yes:

Dana61

11. 2. 2013 11:19

krásný gulášek:yes::-D guláše minimálně ze dvou různých druhů masa jsou nejchutnější;-)

spagetka spagetka

11. 2. 2013 11:09

Hodně podobně dělám, je to velmi variabilní recept, jen dávám vlastní vývar, jo a guláše nejraději zahušťuju taky chlebem.:-p:yes:

Pé´ta

11. 2. 2013 11:01

:-pMňam!:-8:yes::yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

11. 2. 2013 10:02

Je to dobrý recept a oproti .p Jiřinky nesouhlasím. Pikantní je rozumně a kdo chce více jistě není na závadu přidat podle svého více té či oné ingrendience. Lepší se držet při zdi. Když se něco přežene zpočátku tak se to nedá někdy již zvrátit. "Dvakrát měř,jednou řež."
Raději např. nedosolit , než přesolit. +bodík 5

Jiřina Kotasová

10. 2. 2013 23:58

Roxana:Promiňte, ale nejsem tady registrovaná, jsem jenom návštěvník zdejších stránek.

Roxana

10. 2. 2013 23:24

Jiřina Kotasová:Račte se přihlásit, můžeme komunikovat.

Jiřina Kotasová

10. 2. 2013 23:20

V surovinách není vůbec nic pikantního.
Z čeho je pak guláš pikantní?
Recept nepřináší nic nového.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cikánsky hovězí guláš pikantní vepřový guláš cigansky gulas cikánský kotlíkový guláš guláš ze dvou mas pikantni gulaš cikánský vepřový guláš druhy gulase druhy gulášů pikantní vepřový guláš recept guláš ze dvou druhu masa pikantní hovězí guláš guláš dvou mas hovězí pikantní guláš guláš ze dvou druhů mas vepřový guláš cikánský výborný pikantní hovězí guláš guláš ze tří druhů masa pikantní guláš recept cikanske hovezi kousky

Suroviny: maso hovězí, maso vepřové, klobása papriková, paprika sušená sladká, česnek, cibule, paprika čerstvá zelená, masox hovězí, rajče, slanina, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Pikantní cikánský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50kA