Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy jako z cukrárny

Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou snadné na přípravu, krásně šťavnaté a voní po rumu.

Hodnocení receptu je 5,0 (145×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení)

16. 12. 2008 13:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 524 kJ / 3 950 kcal
Bílkoviny106,80 g
Tuky77,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 999 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy703,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

16. 9. 2023 19:04

Jenny: děkuji za záskok:-K
Jane Ell: nevím, jak dlouho šlehám, nikdy jsem nestopovala. Prostě do pevné světlounké pěny.

Jenny

16. 9. 2023 15:08

JaneEll: mě teda vyšlehat vždycky šly…dělám zde dle receptu, akorát s tím rozdílem, že těsto, jako je ve videu, nerozděluji na dvě poloviny, upeču jeden plát a potom druhý a pak ještě třetí, jak jsem již psala dole v komentářích, dělám do více krabic a pokud máš robota, tak není žáden problém, robot jede jako pila, pokud máš ruční šlehač, je třeba nejdříve při nejnižších otáčkách a teprve pak přidávat otáčky, těsto musí byt krásně bilunké…dávám s moukou i trošku jedlé sody, ale opravdu jen tak půlečku lžičenky…snad to bude k přečtení, pač su moravák jak vyšité:-):-)

JaneEll

15. 9. 2023 14:57

cathleen: možná by chtěla napsat jak dlouho se to má šlehat :-), protože v jiném receptu jsem našla, že se to má šlehat asi 15 minut a pro někoho jako jsem já (absolutní anti talent na pečení) je tohle zásadní informace :-D

cathleen cathleen

15. 9. 2023 14:14

JaneEll: to mě opravdu mrzí, ale (i podle komentářů níže) řezy vyzkoušelo mnoho lidí a s velkým úspěchem. Já sama je dělala mnohokrát, a ač nějaká excelentní cukrářka nejsem, podařily se vždy napoprvé.

JaneEll

15. 9. 2023 14:03

Já teda nevím co dělám špatně, ale mě ty vajíčka s cukrem prostě nejdou vyšlehat. Zkouším to už po druhé a akorát vyhozené peníze :-//

cathleen cathleen

5. 7. 2023 09:44

Jenny: to je fajn, recepty jsou od toho, abychom je přizpůsobili svým chutím ;-)

Jenny

4. 7. 2023 21:39

cathleen: tuším, že jsme si tykaly…👍🙂 ano, malinko jsem si je poupravila, dělám je ze 3 dávek, protože peču do více krabic… jsou výtečné a fakt jedinečné :-* dávám teda pikantní marmošku, (višně)a ano, nahoře poleva je dost sladká, ale dávám více citronu a je super :-8:-*

cathleen cathleen

4. 7. 2023 08:05

Jenny: pekla jste a povedly se nebo vám jen chutnají, třeba ty z cukrárny? :-8 Měla jsem ráda i koupené, ale je to čím dál sladší, že to třeba ani sníst nemůžu :-(
Doma si je připravím podle naší chuti, to mi vyhovuje.

Jenny

3. 7. 2023 17:25

Totok sú ty nejlepší řezy…!!!:-K Prostě mňamka👍🙏👍🙂

cathleen cathleen

26. 6. 2022 13:15

Terkacu: děkuji za zprávu, jsem moc ráda, že jste s receptem spokojená :-) a díky i za obě fotografie <3

Terkacu

25. 6. 2022 12:34

Hned na poprvé se povedl! Pekla jsem už několikrát a vždy úžasný! Nepeču nebaví mě to ale tohle je hned nemusím nic extra hlídat a oproti jiným desertům hledat ty nejlepší ingredience proste kupní vejce, cukr, mouku a koupím dobrej džem ???????? a celá moje rodina ho miluje ???? ♥️ Každé pečení jedu přesně podle videa a dělám ho do dortové formy ???? nechám v troubě klidně 6-7min je trochu sušší, ale lépe se mi s nim pracuje a rozvar s kvalitním dzemem to vyřeší a nechat přes noc v lednici ????????

jbezda jbezda

21. 3. 2022 17:21

Upečeno a je opravdu luxusní. Rozvar příště udělám z poloviční dávky. Piškot jsem dělala trošku jinak ( 4vejce, 10dkg cukru, 20dkg pol. mouky, špetka prdopeče). Ale je to opravdu moc dobré<3

martinice

17. 3. 2022 14:08

Dnes jsem dělala punčáky.Pekla jsem na černý pečících podložkách,to jsem si ale dala,piškot byl slaboučký a nešel odlepit,na druhý plech jsem dala o 5dk více mouky polo. a piškot šel docela dobře odlepit.Ale šlo to špatně sestavit,rozvar mě hodně zbyl,dělala jsem naposled :-//:-//:-//:-//:-//:-//

Geryyy Geryyy

19. 2. 2022 20:04

Tak dnes jsem punčové řezy dotvořila.. A nutno říct , že tento recept je na vícekrát, tím myslím, že se musí upět vícekrát aby to člověk vychytal. Těsto jsem hlídala a po 5 minutách vyndala (projistotu) ale bohužel to druhé těsto nebylo ještě uprostřed hotové..:-( Což jsem zjistila až při odlepování pečícího papíru. v receptu chybí na jaký plech jsou suroviny, mělo by to být součást každého receptu ať to člověk nehledá v komentářích. Toho cukrového rozvaru mi tedy dosti zbylo, a už tak to mám strašně mokrý. Chuťově je to hodně hodně moc sladký, 8-( cítím samý cukr, dala jsem málo rumu, příště bych rumu dala víc. Je lepší než na klasické plechy to dát na menší plech a mít těsto vyšší.

cathleen cathleen

27. 9. 2021 11:35

eLko.: hledat vám ji nebudu.
Myslím si, že třeba v polevě z 250 g cukru malou lžičku Solamylu poznat nemůžete.

1 2 3 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, voda, cukr, kyselina citronová, rumové aroma, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, solamyl

TopRecepty.cz

Punčové řezy jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8VG