Řapíkatý celer plněný,v těstíčku smažený

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: naplněno a osmaženo do 15 minut PT0H15M 2-3 porce Zeleninová jídla 27 názorů

517

Suroviny

4 řapíky celeru
70 g anglické slaniny vcelku
70 g niva vcelku
Na těstíčko:
100 ml perlivé vody /sifonu
1 celé vejce
1 lžíce sojové omáčky
4 lžíce hladké mouky
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z řapíkatého celeru si vybereme řapíky, které mají hlubší žlábek (kvůli pozdějšímu plnění). Silnější konce odstraníme a použijeme například pod maso, nebo do polévky. Řapíky překrojíme na polovinu a dáme nejlépe do hrnce na pařák na 3 minuty pod pokličkou přejít varem. Vyndáme na talíř a necháme vystydnout.

  2. Ze sýra a slaniny si nakrájíme špalíčky stejně dlouhé, jako řapíky. Obojí opatrně natlačíme do žlábků řapíků a obalíme v těstíčku.

  3. Smažíme ve vetší vrstvě rozpáleného oleje do zlatavé barvy. Po usmažení dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

    Podáváme s různě upravenými bramborami jako hlavní chod.

    Takto osmažený řapík je také velice chutný s česnekovým dipem, připraveným smícháním jogurtu, trochou tatarky a prolisovaného česneku.

Poznámka

Řapík lze z těstíčka přemístit ještě do strouhanky a poté osmažit(ale dělá se to velice špatně) Je chutný i obalený v Hrašce:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řapíkatý celer plněný,v těstíčku smažený

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    edita:Udělala jste mi velkou radost milým komentářem:-*Jsem ráda,že jste recept vyzkoušela a že chutnalo;-)Děkuji:-K

    Odpovědět

  • edita edita(neregistrovaná)

    Tak jsem si koupilařapíkatý celer a myslela jsem,že udělám lehčí polévku,ale nedalo mi to a nahlédla jsem na recepty co by se tak ještě dalo s celerem provést.A najednou se mi objevil tento recept a od polévky jsem upustila a hned jsem se dala do vaření,a musím říci,že to mělo obrovský uspěch,zaprášilo se po tom raz dva sotva zbylo pro mě.Jen jsem si k tomu udělala ještě česnekový dip z jogurtu,okurky a česneka.Děkuji moc za inspiraci.:-K:-)):-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Elizabeh Smith:Potěšení je i na mé straně;-)Také moc děkuji:-K

    Odpovědět

  • Elizabeh Smith Elizabeh Smith(neregistrovaný)

    Moc dobrý recept i jeho výsledek:-8:-8:-8:yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K a moc děkujeme

    Odpovědět

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    Vyzkoušeno, snědeno, ale byla to docela piplačka :-*

    Odpovědět

  • Moc mě potěšil Váš zájem o receptík a milé komentáře:-K:-KVážím si toho a všem velice děkuji:-K:-*

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Ani, Ty jsi studnice nápadů a hlavně skvělých nápadů.:-O Ingredience mám, tak musím vyzkoušet.;-) Je to sice piplačka, ale zvědavost mi nedá :-) To je paráda :-)):-p:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: jak jsem viděla název, bylo mi jasné, že je to Aničky:-D, moc pěkný recept:yes::-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Dobrý nápad :yes::-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Anna Kocikova:Aničko, ty jsi v kuchyni schopná všeho, tohle je unikát, na to bych nepřišla a ani bych neuvažovala o tom, že by to šlo a ejhle, ono to jde a možná by byl dobrý i s ochuceným mletým masem....Máš 13. bod:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    já se z tebe jednou picnu:-D zase skvělý rychlý recept:yes:;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Aničko - krásné, nápadité a určitě moc dobré;-):-):yes::yes:+

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Aničko, skvěléé:-p:-p Řapíkatý celer jsem se odvážila koupit asi před rokem a od té doby je doma stále v pohotovosti.Moc povedené papání i fotečky:yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Jé, řapíkáč v novém převleku!:-D:yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Řapíkatý celer mám v lednici,použila jsem ho poprvé a zjistila,že je velice dobrý,jen jsem nevěděla co ze zbytkem:-//takže už vím:-Dzítra dokoupím nivu a v sobotu vyzkouším:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo