Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílý chléb - můj první z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba tepelné úpravy: 130 min

130 min (130 min tepelná úprava)

1. 3. 2013 01:34

Suroviny

Porce: 1 ks cca 750 g

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 636 kJ / 1 825 kcal
Bílkoviny59,75 g
Tuky10,15 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mám "Elektrickou pečící mini troubu De'Longhi Pangourmet EOB 2071",

která je spojením malé el. trouby a DP s kulatou pečící formou.

http://www.pangourmet.delonghi.com

Chléb je velmi chutný, jen se při krájení trochu více drobí.

---------------------

Při dalším pečení jsem 10% bílé mouky nahradila celozrnnou a 10% chlebovou pšeničnou (= 50 + 50 + 400 g)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

4. 6. 2023 18:15

Marie_9: Jsem ráda, že se chlebík povedl a chutnal. ;-)

Marie_9

4. 6. 2023 17:25

Musím říct, že je opravdu vynikající. Krásně nadýchaný a výborný. Těsto jsem zadělala v DP a pekla pak klasicky v troubě. Moc děkuji za recept.

Nadja Nadja

19. 2. 2017 13:46

Franibald: Jani, to je mi líto, že Ti chleba nechutnal. Chceš-li dál zkoumat v oblasti chleba, podívej se tady k naší osvědčené a známé pekařce cathleen, nebo na její stránky Pekárnománie. Určitě si vybereš, co Ti bude vyhovovat. ;-)
http://www.pekarnomanie.cz/, nebo tady: https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=c...

Franibald Franibald

18. 2. 2017 18:25

Bohužel chleba mi vůbec nechutnal.

Nadja Nadja

20. 4. 2015 16:33

Inatorek: jsem ráda, že chutnal.:-K

Inatorek Inatorek

20. 4. 2015 15:04

Upečeno k opékání buřtů, snědl se tak rychle, že k buřtům málem nezbylo:-) opravdu moc dobrý , děkuji za recept :yes:

Nadja Nadja

2. 3. 2013 11:16

pekař: proč svůj receptík nepřidáš sem, na topky?

pekař

2. 3. 2013 09:40

Omlouvám se paní autorce a jsem mile překvapen z nového typu pekárny pro pečení kulatéhbo chleba.To je ten správný stroj pro maminky k pečení chleba i ostatních pokrmů.Pokud bude kvalita stroje zaručena pro časté používání,potom je to super.Snad se najde i tuzemský výrobce pro snadnější zajišťování servisu a náhradních dílů.Míchání těsta na chleba je náročnější a proto bude muset stroj něco vydržet.Tak uvidíme:-) Kdo bude chtít odzkoušet můj recept na pšenično-žitný chleba s kváskem naší babičky,zašlu zdarma na Váš email.Adresa:
kneslovi@seznam.cz
:-)

Nadja Nadja

2. 3. 2013 02:15

BILKOVAI: :-K Iveto, děkuji, časem se ke kvásku také určitě propracuji, teď zatím jen zkouším, co pečka i trouba dokáže a který program na co bude nejlepší použít. Má programů přehršel a čert aby se v tom vyznal.

BILKOVAI BILKOVAI

1. 3. 2013 22:17

Pěkný chlebíček, takový buclatý :-) Já měla strašnou radost, když se mi povedl první bochník..... Teď mám strašnou radost, že se mi povedl první chleba ze žitného kvásku doma vypěstovaného. Doma mě ho snědli jen tak, bez ničeho, prý je škoda ho něčím kazit:-D Ta chuť je famózní, nenahraditelná .:-*:-*:-p:-p Zrovna teď mi kyne další kváskový chlebík v ošatce. Je to pro mně docela dobrodružství a kvásek je "tamagoči". Když ho nenakrmíš, tak umře hlady :-D A proč to píšu, jdi do toho, podle odkazů v komentáři už máš nastudováno ;-)

Nadja Nadja

1. 3. 2013 20:07

Jitkas: děkuji, už jsem studovala všechno možné, začala jsem tady na topkách a u Cathleen, ale také i jinde, např. zde:
http://www.cuketka.cz/kvasek/kvasek.html
www.pecempecen.cz
www.pekarskyraj.cz
Jsou tam také zajímavé rcp.

Jitkas

1. 3. 2013 13:49

Zapomela jsem na to hlavni, tvuj chleba je opravdu povedeny!!

Jitkas

1. 3. 2013 13:46

Nadja: Zitneho kvasku se neboj. Neni to zase takova veda, povedl se mi hned, to co je dulezite, jeho uchovani. Tam se neda improvizovat, je nutne, ho dokrmovat a spravne ozivovat pred pouzitim. Prakticky jsem chodila na stranky cathleen kazdy den. Ale pak to uz prijde samo, chce to "ho"-(kvasek) tzv. poznat. Jednou jsam ho dokonce vyhodila a zacala znova, spatne jsem ho krmila a byl z nej acetonovy mismas. To vse najdes na cathleen strankach, cti hlavne v diskusi. Mam dojem, ze vsichni delame ty same chyby, a jak znamo, chybami se clovek uci.

Nadja Nadja

1. 3. 2013 12:54

Všem děkuji za komentíky i za rady. Byla to první zkouška z nutnosti - zbytek chleba co byl doma zplesnivěl, tak mi nezbývalo nic jiného, než to vyzkoušet, i když se mi do toho moc nechtělo, měla jsem obavy, jak to dopadne. Tak jsem použila to, co bylo doma - jen pšeničná mouka. Ale zadařilo se, tak se určitě pustím i do experimentů - vždyť je tady rcp víc než stačím vyzkoušet.
cathleen: ;-) děkuji za rady, kvásek zatím nemám, ale už jsem studovala různé rady a weby o chlebu vč.Tvých. A čím víc jsem toho přečetla, tím se mi to zdálo složitější. Ale je to hlavně o praktických zkušenostech.
pekař (neregistrovaný/á): :-O přesto, že je kulatý, pekl se v pečce - podívej se na můj odkaz v poznámce. Také Tobě děkuji za cenné rady. V nákupním seznamu už mám i žitnou mouku.
Když jsem psala, že se mi chleba trochu víc drobí, asi jsem se nevyjádřila zcela přesně - drobí se víc než kupovaný, ale vlastně jen ta křupavá, pěkně vypečená kůrka, střídka nikoliv. Do dneška už kůrka změkla a drobí se minimálně - drobky jsem sebrala jedním prstem. Takže v pohodě.
:-p Přesto, že chléb byl pouze pšeničný, padla ho okamžitě víc než polovina, sotva vychladl. Moc nám chutnal a myslím, že kupovat chleba už nebudu.
Kamila (neregistrovaný/á): :-? proč? Co Ti provedla nebo spíš neprovedla? Popiš své zkušenosti. Máš ten samý typ jako já (viz poznámka)?

Kamila

1. 3. 2013 12:32

už nikdy pekárnu De Long-hi. Je to šílenost mluvím z vlastní zkušenosti, zbytečně vyhozené peníze.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chleba domácí pekárny recepty domácí chleba z pekárny recept recept na chleba z domaci pekarny chleba z domácí pekárny chléb z domácí pekárny recepty domaci chleba z pekarny chléb z domácí pekárny pšeničný chléb z domácí pekárny recept na chléb z domácí pekárny domácí chleba do pekarny domací chleb z pekarny recept na chleba v domácí pekárně recept na domácí chléb v pekárně recepty chleba domaci pekarna recept na domácí chleba v pekárně chleba s domácí pekárny recept recept na domácí chleba do pekárny recept domácí chleba z pekárny recepty chleba v domací pekárně recepty domácí chleba do domácí pekárny

Suroviny: voda, olej, sůl, kmín celý, mouka, droždí čerstvé

TopRecepty.cz

Bílý chléb - můj první z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykKE