Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková

Typickou českou klasickou omáčkou, kterou podáváme při slavnostních příležitostech, je svíčková. Specifickou chuť smetanové omáčky utváří kořenová zelenina a citrónová šťáva. Samozřejmě nesmí chybět šťavnaté hovězí maso a houskový knedlík.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 130 min bez doby odležení masa

145 min (15 min příprava + 130 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

3. 3. 2013 23:26

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie891 kJ / 213 kcal
Bílkoviny7,05 g
Tuky3,20 g
Vláknina22,51 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,76 g
Sacharidy28,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Francz Francz

30. 1. 2017 01:24

Parádní oběd ;-) :yes: :yes:

lux--

5. 3. 2013 18:41

:-S

kristyna g. kristyna g.

5. 3. 2013 17:51

janek53:vzdyd píšu že je to vařené:-D

janek53 janek53

4. 3. 2013 23:20

Mě to připadá jako vařené hovězí (žádné dušení či pečení) a omáčka z vývaru:-( Milion lidí, milion chutí:-/

vodomillka5

4. 3. 2013 17:45

fotka vypada suprově. jj mají pravdus podobností receptu ale co :) hlavně že chutná..ode mě máš taky +, držím palce do dalšího vaření :)

kristyna.g

4. 3. 2013 17:13

Nonya: Díky :) já to neřeším. ofotila jsem si to a dala sem prostě jen tak chtěla jsem to zkusit.... a beru jak klady tak zápory :))Já ani nedoufala že sem vůbec někdo napíše..a ono i pobaví to číst ty komenty :)

kristyna.g

4. 3. 2013 17:09

zdravím,
na této strance jsem poprvé takže jsem si bohužel nezjistila co v jakém receptu je abych sem nedávala stejny.Zkusila jsem jí poprvé uvařit a vložit sem recept tak se předem všem omlouvám že bohužel i já tam dávám mrkev a celer atd... tudíž je to asi stejné :)
Tara23 ja si opravdu nemyslím , že dělám nejlepší svíčkovou na světě ani to tam nikde nepišu ;-)
Ilonahen.... je prošpikované špekem a osolené opepřene a nalozene v oleji a cibuli. :)
Fanda.. já si z toho opravdu nic nedělám :))))
Péťa.. Díky ;-):-)

Péťa

4. 3. 2013 15:37

:-(Koukám, taky chytej Lojza! Asi špatně vstávali, oba!:-D:-D:-D

Péťa

4. 3. 2013 15:35

:-))Máš to pěkné, svíčkovou, tu můžu!:yes:Na ty čarody kašli, ty tu budou provokovat stále, pokud se nejedná o kámošky.:-D:-D:-D:-p

Nonya

4. 3. 2013 13:32

Bod odo mna, pekne si to odfotila ja nezijem v europe a svieckovu som nikdy nerobil pre mna je to pekna snaha a nevidim ziaden rozdiel medzi tymto receptom receptami co tu velke kucharky pridaju medzi cinskymi a indickymi a dostavaju obrovske mnozstvo bodov a pritom by si tak zasluzia -5 :no: nedaj sa odradit

fanda

4. 3. 2013 11:19

kristyno.g, ty ti dali, baby hašteřivé, ale mají pravdu.:-((:-((:-((

x.XXX.x x.XXX.x

4. 3. 2013 10:04

bikyno: Fakt :-O :-D

bikyno

4. 3. 2013 10:01

Recept na chleb se sadlem a cibuli tu je, v sekci pro zacatecniky:-*

x.XXX.x:

x.XXX.x x.XXX.x

4. 3. 2013 09:48

jan.alois: včera tu bylo to samé s bramborovým plněným knedlíkem - už jich je tu "milion", takže mě to nepřekvapuje a ani mě nepřekvapí, když zítra přibyde další "svíčková" anebo třeba rybí pomazánka, kde bude použita nějaká jiná konzerva s rybičkama :-D:-D:-D
Mimochodem, "recept" na chléb se sádlem s cibulí tu není a to mě třeba PŘEKVAPUJE :-D:-D:-D

jan.alois jan.alois

4. 3. 2013 09:37

Mně překvapuje ,že sem vůbec někdo takový recept dává. Nechci polemizovat ,ale pokud chci vložit recept tak se napřed podívám jestli tu už takový je a pokud je a je jich hodně tak ho sem nedám. To bychom tu za chvíli mohly mít 250 koprovek a nebo rajských a jiných omáček. Nebo recept na chleba ze sádlem a cibulí.:-D Je ale fakt,že je to otevřený web .

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: svíčkova svíčková recept recept na svíčkovou recept svíčková nejlepší svíčková vepřová panenka recept svíčková recepty nejlepsi svickova recept recepty svíčková svíčková z vepřové panenky recepty na svíčkovou top recepty svíčková vařena svíčková jak uvařit svičkovou recept na nejlepší svíčkovou poměr zeleniny na svíčkovou svíčková poměr zeleniny jak servírovat svíčkovou recepty z vepřové panenky maso na svickovou

Suroviny: maso hovězí, mrkev, cibule, celer, petržel, koření nové koření, pepř červený, bobkový list, sůl, pepř mletý, smetana, bujón zeleninový, špek, šťáva citronová,

TopRecepty.cz

Svíčková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7LK