Klášterní pochoutka
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 166 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,78 g |
Tuky | 1,38 g |
Vláknina | 2,33 g |
Cholesterol | 2 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 3,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2013 20:24
28. 4. 2013 12:01
28. 4. 2013 10:46
28. 4. 2013 10:38
24. 4. 2013 17:02
24. 4. 2013 10:56
24. 4. 2013 10:48
21. 4. 2013 17:21
21. 4. 2013 16:20
Děkuji
super čtení je ze stránek Madety :
http://www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/...
21. 4. 2013 16:10
Colombo65: takový sýr jsem zatím neobjevila, ale pomazánek není nikdy dost, a tahle vypadá dost dobře
Foto, jako vždy, velmi povedené
20. 4. 2013 16:16
20. 4. 2013 13:36
Hodně vzdálený romaduru, daleko máslovější konzistence a už to, že jej Madeta balí do takové zpevněné kartonové polokrabičky značí jeho máslovost.Přidám foto po rozbalení :)
www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/615
20. 4. 2013 10:53
Jinak nahradit - je to slaný měkký zrající sýr, těžko říct, ještě taky neznám chuť
20. 4. 2013 08:58
20. 4. 2013 08:25
Když se řekne „klášter“, představí si jedni mnichy s velkými břichy, druzí pak řeholníky vyznávající asketický způsob žití. Svým způsobem mají pravdu všichni. Dominikánům, kapucínům, benediktinům, cisterciákům, premonstrátům a příslušníkům dalších řádů však rozhodně nelze upřít zásluhy v mnoha činnostech, a to včetně sýrařského řemesla. Právě mniši v klášterech totiž výrobů sýrů už ve středověku značně zdokonalili a v mnoha evropských klášterech se jí s láskou věnují dodnes. Vysloužili si za to mimochodem pozornost význačných umělců. Francouzský básník a esejista Léon-Paul Fargue například o jednom sýru z kláštera v Alsasku s láskou a respektem prohlásil, že „tak nějak možná voní nohy samotného Boha“. Větší poklonu už mu vyseknout vskutku nemohl.
... a posílám bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 9 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 4 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 4 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: klášterní sýr klášterní sýr madeta klašterní recepty klášterní řízek řízek madeta kláštern sýry klášterní řízky recepty madeta pomazánka klášterní sýrová pochoutky k hokeji recept na klášterní řízek recept madeta klašterni zrajici syr recept klášterní moučník pochoutky recepty romadur klášterní pochoutkove recepty klášterní sýr od madety recepty sýrová pomazánka z madety klaaterni syr
Suroviny: sýr klášterní, pomazánkové máslo bez příchuti, cibulka jarní, nať petrželová, pažitka, pepř tří barek, olej olivový
Klášterní pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxYn
26 názorů