Nakládaný bůček - Pantůček

Merylas Kuchař:

Vepřové maso 19 názorů

514

Suroviny

1 kg libovějšího bůčku
1 - 1,5 lžičky soli
5x bobkový list
1/2 lžičky celého pepře
5 větších stroužků česneku - i více
Na směs na potření po uvaření:
1 - 1,5 lžičky soli
8 velkých stroužků česneku - i více
1 lžička kari koření
1 lžička mletého pepře
1 lžička sladké papriky
1 lžička grilovacího koření
1 lžička worcestru
možno pár kapek tabasca
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček vaříme se lžičkou soli, bobkovým listem, celým pepřem a česnekem zhruba hodinu.

  2. Mezitím si připravíme směs - prolisovaný česnek utřeme se solí a přidáme vše ostatní. Ještě teplý bůček potřeme směsí ze všech stran a ihned zabalíme do alobalu.

  3. Po vychladnutí dáme do chladničky na pár dní uležet (u nás vydržel v utajení 2 dny).

  4. Krájíme na tenké plátky a podáváme s chlebem.

  5. Sůl a koření si můžeme upravit podle své chuti. Dala jsem 1 lžičku soli při vaření a 1 lžičku do směsi, ale malinko bych příště při vaření přisolila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 963 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládaný bůček - Pantůček

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    alenanedved: Je to už pěkně starý recept, který se šířil všude možně. Třeba i v menších úpravách. ;-)

    Odpovědět

  • alenanedved alenanedved

    Recept znám a je moc dobrý a hlavně opravdu chutná!

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3

    :-p:-p také ho takto dělám :-p:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Dělám podobně,tak jsem nepřidávala nový recept.Vařím maso zrovna s mrkví,petrželkou a cibulí.Tak nám zbyde ještě supr polívka;-).Posílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Petrr Petrr

    Tento recept znám a je to moc dobré,nemá to chybu dávím bodík.:yes::yes:

    Odpovědět

  • slunce slunce

    mám uloženo tohle někdy udělám už teď mám na to hroznou chuť :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Světlano :yes: Jsem ráda, že jsi přidala fotku ;-) Raději nahlížím do jiných talířů, než do svých :-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Svetlana: Pantůček je fešák:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...dovolila jsem si vložit taky fotku...je ze švédského stolu z narozeninové oslavy...zkuste "to" na Silvestra...je to mňamka...

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Jo,jo,taky tohle milujeme:-p:-p:-!

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Jani, jak píše Amira, je to jedna až jedna a půl lžičky ;-) V původním receptu není psáno kolik soli, tak jsem dávala tak nějak podle úvahy. Ale příště bych dala tu jednu a půl při vaření a jednu do směsky. A toho koření jsem dávala zarovnanou lžičku. Chce to poprvé vyzkoušet a jestli zachutná, tak příště si už koření, česnek a sůl upravit podle své chuti. A taky se mi třeba líbí varianta, co popsala Špagetka, je použito takové naše tradiční koření. Chce to vyzkoušet, každému třeba nemusí chutnat A jestli připravuješ na Silvestra, tak to je tak akorát :-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Amira díky moc, jsem si říkala, že 11 lžiček je hodně!:-)

    Odpovědět

  • Amira Amira

    To Jana: 1-11/2 lžičky soli, to, myslím, bude jedna až jedna a půl lžičky.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Merylas, já jdu na to, byl by na Silvestra, že?:-p Jen prosím tě, píšeš o jedné lžičce a není mi jasné 1- 11/2 lžičky soli:-/ krásně to tady popisuješ, prosím tě, zasvěť kuchařskou kolegyni mdlého rozumu!:-)):-D Díky předem, zatím jdu vytáhnout ten bůček z mražáku!;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo