Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 4. 2013 12:33

Suroviny

Porce: Podle množství strávníků

Nutriční hodnoty

Energie283 kJ / 68 kcal
Bílkoviny1,93 g
Tuky0,33 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory si vychutnáme nejlépe po domácí zabíjačce, to znamená vše z čerstvých a hlavně domácích surovin.

Na přání Radka Jurného vkládám recept na zelí, podle mého receptu:

Domácí zelí

cibule

sádlo

syrová brambora

Postup: do kastrolu dáme sádlo,cibuli (nakrájenou),zpěníme, přidáme zelí, dusíme do změknutí. Přidáme nastrouhanou bramboru, dochutíme a přidáme na talíř. Je to Můj originální recept. To jen na vysvětlenou, pro ty, kdož pochybují. Fotografie jsou mým vlastnictvím, mnou pořízené.

Přeji dobrou chuť a pivo nejlépe z Plzně na zapití.......Josef

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Viler Viler

10. 1. 2016 13:56

Petr:podle toho co píšete se o vaření ani nepokoušejte :-D

casino casino

2. 12. 2015 19:32

No, na našem konci se těm "kroupám" řiká OBCHÁZKA (můžete hádat proč asi);-)
***
Když peču zabíjačku (jedno zda prejty ve střevech, či volně ložené) tak navrch pokladu 1/2cm plátky podbradku (pro ignoranty: lalok) z ovaru :-)

Petr

2. 12. 2015 13:30

papa1649: Tomuhle říkáte recept? Já taky jeden přidám, a je stejný jako váš. Svíčková s knedlíkem.: omáčku si udělejde dle vlastní chuti a knedlík tak, jak ho kdo má rád. Přidejte maso.
Má rada na závěr - raději už sem žádné příspěvky nevkládejte. Jelikož jsem muž a nevařím, hledal jsem recept, jak si můžu kupovaný prejt připravit a nenašel jsem nic jiného, než tento nesmysl. Potřeboval jsem (jako laik) vědět do čeho ten prejt dát, jak dlouho a na kolik stupňů dát do trouby, jestli zvolit horkovzdušný režim, nebo vrchní těleso, nebo spodní ohřevné těleso, nebo obě tělesa. Jak dlouho péct v minutách alespoň přibližně. Jak a čím dochutit. Nač je v ingrediencích uvedena cibule, když nikde v receptu nepoužijete. Zkrátka, raději si další recepty odpusŤte a dejte prostor ženským, které to určitě zvládnou lépe.:-((:no:

xjurny xjurny

28. 4. 2013 11:59

Iljusa, Jana Remkova: chválím za komentáře k tématu, které čtenáři sdělí nějakou podstatnou informaci :-K :-K :-K

xjurny xjurny

28. 4. 2013 11:58

1974andrea: pořád se tu řeší to, co se už řešilo. Není nutné mít 20 příspěvků "není to recept" ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 4. 2013 08:42

Iljusa Iljusa

28. 4. 2013 08:33

Dělala jsem prejt podle tohoto receptu Václava Froňka - byl vynikající. Pro ty, kteří si prejt chtějí udělat doma vkládám recept
http://www.toprecepty.cz/recept/4187-domaci-prejt/

Jitkas

27. 4. 2013 20:23

papa1649: Mohla bych se dozvedet, neni-li to tajemstvi, jak dochucujete Vase originalni zeli. V surovinach nevidim nic, co bych mohla pouzit.

1974andrea 1974andrea

27. 4. 2013 19:59

xjurny:Radku, nezlob se, ale tyhle komentáře se právě tohoto receptu - nereceptu týkají. Nebo se sem budou dávat recepty na Plátky koupené sekané opečené na pánvi?:-/

xjurny xjurny

27. 4. 2013 19:55

Zdravím, pište prosím jen komentáře týkající se receptu samotného.

Jitkas

27. 4. 2013 17:21

1974andrea: Jak nedoplnil, nevidis snad ten orig. recept na zeli?

1974andrea 1974andrea

27. 4. 2013 16:35

papa1649:Josefe, píšete, že jste sem vložil recept pro ty, kteří si dělají domácí zabijačky. Ale zrovna tihle lidé moc dobře vědí, co s tím prejtem dál;-)

1974andrea 1974andrea

27. 4. 2013 16:33

hanka:Já teda těžko a ani se tím nehodlám zabývat. Nejsem tu přece od toho, abych řešila, který recept tu nechat a který ne. Není to můj " recept" a jak vidno ani po upozornění adminy, že by měl být recept doplněn, se tak nestalo. Takže? ...

hanka

27. 4. 2013 11:17

magdalenka: Možná něco zmůže tak takto arogatním člověkem:-K

magdalenka magdalenka

27. 4. 2013 11:01

hanka: dole máš kontakt na administrátorov, obráť sa na nich. Alebo http://www.toprecepty.cz/df_kategorie.php?kategori...
Prečo sa pýtaš Andrey?

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: prejt se zelím a bramborem jelitový prejt na pánvi prejt s bramborem jelítkový prejt recept zabijačkové kroupy recept kroupový prejt prejt e zelím a bramborem - recept prejt se zelím a bramborem - recept jak upravit prejt kroupový prejt recept jak připravit prejt jak uvařit kroupy na zabijačku jelítkový prejt červený prejt zabijačkové kroupy zabijačka kroupy domácí zabijačka recepty jelítkový prejt a brambory kroupy se zelím recepty domácí zabíjačka

Suroviny: prejt, prejt, zelí, cibule, brambory, sůl

TopRecepty.cz

Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poXy