Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový likér

Ochutnejte kombinaci sladkého karamelu a exotického rumu v lahodném karamelovém likéru ze Salka a rumu. Z dostupných surovin můžete doma jednoduše vyrobit jemný sladký smetanový likér.

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

28. 12. 2008 23:21

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 335 kJ / 1 275 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Konzervu otvírejte až po vychladnutí!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

AnnaM

23. 1. 2019 08:23

tomas: Ano stalo se,nesmí vařit klokotem,musí jen lehounce probublávat a nesmí být narušená plechovka.Ty dírky do plechovky byla chyba,ale to už jsi asi poznal.Dávám recept na karamel z mikrovlnky.Do vyšší,stabilní,ohnivzdorné mísy dej 150g krystalu+4 lříce vody.Lehce zamíchej a dej vlnit na plný výkon 4 minuty.Potom vlij 1 dcl VŘELÉHO mléka,opatrně ,vyšumí.Proto vyšší a stabilní nádoba,míchej do rozpuštění karamelu.Můžeš potom ještě promixovat .

Chip

29. 5. 2011 23:21

tomas:2 kondenzované mléka vařit 2hodky necháme vychladnout po vychladnutí otevřeme vlijeme do myxeru přidáme smetanu ke šlehání 12% přidáme 1/2rumu a vše rozmyxujeme.Mohu jen doporučit vynikající Bayliesa

tomas

26. 2. 2011 12:58

Tak to zkoušim, akorát jsem se bál že to bouchne, tak jsem udělal do víčka 2 díry.. to by nemělo vadit ne?

jinak stalo se někomu že by to bouchlo:-?

LucieProchy

17. 12. 2010 19:24

Vynikající recept,:-)) Můžu jen doporučit!;-).Přeji všem hezké svátky :-pwww.toprecepty.cz

Hanka99

12. 12. 2010 23:01

Stemberkap, opravdu stačí v tom papiňáku jen 20 min? Někde jsem četla, že tak hodinu. :-S

Eja

3. 12. 2010 22:42

my to taky děláme doma tradičně na Vánoce, akorát, že moc alkoholu neholdujeme takže to dělám spíš na mlsání- uvaříme 2 slazené salka potom smícháme s 1/3 rumu a ještě se šlehačkou a trochu rozmixujeme ať to není tuhé:-)ňamka:-p:-8:-)):yes:

stemberkap

18. 5. 2010 23:35

ja take delam v papinaku staci 20 minut super doporučuji

Amira Amira

30. 12. 2009 13:28

Džango, díky. Likér dělala dcera a moc se jí povedl, jen to trochu naředila kondenzovaným neslazeným mlékem a je to super. Jede dnes s partou slavit Silvestra, tak si to bere s sebou.

džango

30. 12. 2009 11:09

Dobrý den, Amiro, ano ponořené úplně :-)

Amira Amira

30. 12. 2009 10:37

Jen se chci zeptat, to Salko se vaří úplně ponořené nebo jen ve troše vody?

Gabina

10. 4. 2009 11:17

Ještě jsem zapomněla dodat, že je lepší vařit víc plechovek najednou, ušetří se energie ;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

10. 4. 2009 08:44

Díky za vysvětlení. Nyní to vyzkouším protože vám důvěřuji. Ale raději se zeptat než něco zvorat.:-//

Gabina

10. 4. 2009 08:28

Václave, plechovka se vaří uzavřená, neboj se toho, je to vyzkoušené ;-) Někdo vaří v papiňáku, je to rychlejší, ale já to ještě nezkoušela. Hlavně je důležité otvírat plechovku, až když je úplně zchladlá:-!:-!:-!

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

10. 4. 2009 07:18

Gabuso. S tím "Salkem" jsem již viděl mnoho receptů, ale zatím jsem neměl odvahu ho vařit. Mám strach, že se plechovka roztrhne. Nebo se do víčka udělá dirka a nebo celá horní část otevře a vaří se otevřené. Jak na to, aby to bylo bezpečné, ale rád bych to zkusil. Díky a ty zaím +bodík.

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 4. 2009 17:09

Uvařené salko rozhodně nejde s rumem pouze protřepat. Vzniklý karamel je mnohem tuhší, než samotné neuvařené salko, takže, rozhodně mixér. Přidávám foto.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: likér baylies karamelový koňak liker z karameloveho salka likér ze salka baylies domácí se smetanou baylies likér salko likér baylies recept karamelový koňak recept baylies amareto likér karamelový koňak ze salka baylies ze salka likér amareto amaretto likér recept domácí amareto domácí likér amareto domácí likér ze salka likér ze salka recept likér salko

Suroviny: rum, salko

TopRecepty.cz

Karamelový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2oB