Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celokváskový pšenično-žitný chléb

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 5. 2013 09:15

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 588 kJ / 858 kcal
Bílkoviny24,38 g
Tuky4,38 g
Vláknina19,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy170,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebík praskl, ale na chuti mu to neubralo.

Má pevnou, křupavou kůrku, pružnou střídu, plnou pravidelných pórů a je výborný i na druhý den.

Tento chlebík dělávám i z 1,5 dávky, váží pak hotový asi 1 300 g.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 11. 2023 18:09

magdalenka: Nejsi sama, já taky žasnu, co všechno se dá přidat do chleba, aby tě ani náhodou nenapadlo, si ho koupit. Československé rohlíky peču týdenně 2 x a taky veky, ale ten chléb se mi nezadaří a nezadaří. :-( Na to jsem levá!;-( Nu což, aspoň rohlíky a veka se dá jíst! Pokusila jsem se taky o žitný kvásek, no nechtějte vědět, jak to dopadlo, och!;-(

magdalenka magdalenka

17. 11. 2023 17:44

Veronika.Hrozna: už sme ho zjedli, pečiem teraz ďalší. V obchode už nekupujeme chlieb, iba výnimočne. Z obchodu nám tie chleby plné všeličoho, nechutia. Doma dám múku, kvások, vodu a soľ. A keď si v predajni čítam zloženie...žasnem.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 11. 2023 17:32

magdalenka: Krásný, kdyby se z něj dalo ukrojit, jen ždibec, jen kousek kůrky, nebo aspoň čichnóóóut....mňam.:-D

cathleen cathleen

17. 11. 2023 09:46

magdalenka: nádherná fotka, děkuji :-* mnohem lepší, než ta moje :-D dala jsem tu tvoji jako hlavní, bude mi zdobit recept :yes:

magdalenka magdalenka

17. 11. 2023 09:32

Včera som siahla po tomto recepte, samozrejme, ako vždy je výsledok výborný, hoci som sa bála väčšieho množstva žitnej múky. V mise cesto kvasilo až 4 hodiny, v ošatke 2. Chladnejšia kuchyňa, alebo slabší kvások - neviem, kvások maká už od februára, sem tam ho omladím. Jediným a veľkým problémom je, že chlebík je malý, mala som piecť z 1,5 dávky. Pridávam foto - pred pečením som chlieb narezala a ešte takto sa otvoril. Krásne chrumká!

cathleen cathleen

9. 11. 2023 20:06

EvaSk: řekla bych, že max. o 80 %, není to jako u droždí ;-)

EvaSk

9. 11. 2023 18:42

Chtěla bych se autorky Ivy zeptat: takovýto hodněkváskový chleba, o kolik má při kynutí v míse zvětšit objem, o 80%, nebo v tomto případě stačí míň?

zdenka.s zdenka.s

17. 5. 2020 16:20

Nevěsta mi koupila v Lidlu sušený kvásek od dr. Oetkera ,jen mi to volala ,tak jsem ho ještě neviděla, máte s ním někdo , prosím , zkušenost ,? Domácí kvásek neumím :-(( a ráda bych zkusila tento chleba
Děkuji :-K

cathleen cathleen

4. 12. 2019 12:22

SilviaD: díky! :-)

SilviaD SilviaD

4. 12. 2019 12:02

Mám tento chlebík rada lebo toto je pre mňa chlebík bez roboty - netreba ho prekladať. Len zarobím rozkvas, pridám suroviny, nechám vykysnúť, dám do ošatky dokysnúť, strčím do rúry a hotovka. Obyčajno-neobyčajný a hlavne chutný chlebík je na svete. Nie je náročný a rozmananý :-) Netreba s ním robiť žiadne caviky :-)

cathleen cathleen

13. 1. 2018 20:16

eevza: děkuju<3:-K

eevza

13. 1. 2018 20:01

cathleen: tak tehle je dokonalej! <3<3<3 můj ideál. Škoda,ze nemohu dát milion bodů!:yes:

cathleen cathleen

13. 1. 2018 19:23

eevza: doufám, že se kocour povedl a chutnal :-p:yes:

eevza

13. 1. 2018 14:31

Kocour už je v troubě <3 moc se těším!

cathleen cathleen

31. 12. 2016 11:17

Hedwika: moc mě těší, že chleby chutnají a daří se:-K díky za zprávu:-8

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: proč praská chleba proč praská chleba při pečení pšenicno zitny chleba proč praská při pečení chleba žitný chléb recept pšenicno žitny chleb recept na chleba robot na chleba proč praská chléb psenicno zitny chleb recept celokvasovy chleba celokváskový žitný chleba recept pšenično žitný chleba recept chleba při pečení praská proč chleba praská recept na žitný chleba proč mám u chleba vzduchovou bublinu proč při pečení praská chleba proč při pečení praská chléb

Suroviny: voda, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Celokváskový pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmJ7