Plátky rudého bratra

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 7 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 7 názorů

Suroviny 5 porcí

1 kg vepřové kýty
2 velké cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce kečupu
6 lžic oleje
1 lžička mletého pepře
1/2 lžičky (i méně) chilli
špetka skořice
1/2 lžičky tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Z kýty plátky, které naklepeme a osolíme.

  2. Pak připavíme marinádu smícháním všech surovin, kromě cibule. Cibule nakrájíme na půlkolečka. Plátky hustě potíráme připravenou marinádou a prokládáme cibulí.

  3. Naložené plátky dáme do lednice přes noc uležet a nasáknout chuť marinády. Připravujeme je buď smažením na panvi (i s cibulkou), nebo si je předsmažíme a poté pečeme v troubě. Jako příloha brambory, nebo kaše.

Poznámka od kuchařky

Já jsem recept trochu obměnila a nedala jsem chilli a místo tymiánu jsem dala grilovací koření.

Manželovi straaaaaaaaaaaaaaaaaašně chutnalo.

Recept jsem čerpala ze sešitku Pošli recept - super večeře

Komentáře k receptu Plátky rudého bratra

Tématické fráze: pošli recept 2013 recepty vepřová kýta nalozene platky