

Plátky rudého bratra
Suroviny 5 porcí
- 1 kg vepřové kýty
- 2 velké cibule
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 lžíce kečupu
- 6 lžic oleje
- 1 lžička mletého pepře
- 1/2 lžičky (i méně) chilli
- špetka skořice
- 1/2 lžičky tymiánu
Postup přípravy receptu
Z kýty plátky, které naklepeme a osolíme.
Pak připavíme marinádu smícháním všech surovin, kromě cibule. Cibule nakrájíme na půlkolečka. Plátky hustě potíráme připravenou marinádou a prokládáme cibulí.
Naložené plátky dáme do lednice přes noc uležet a nasáknout chuť marinády. Připravujeme je buď smažením na panvi (i s cibulkou), nebo si je předsmažíme a poté pečeme v troubě. Jako příloha brambory, nebo kaše.
Poznámka od kuchařky
Já jsem recept trochu obměnila a nedala jsem chilli a místo tymiánu jsem dala grilovací koření.
Manželovi straaaaaaaaaaaaaaaaaašně chutnalo.
Recept jsem čerpala ze sešitku Pošli recept - super večeře
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plátky rudého bratra
-
-
Ivana:díky
-
Ja som to už skúšala a je to výýýbornééé!!! A robila som to na grile...odporúčam!
-
Měla jste na mysli plátky masa sovětského osvoboditele?
-
"kg vepřové kýty"
Chýba množstvo (číslovka, napr.:
1 kg, 10 kg, 100 kg atď.) -
rebeka:Ribana také děkuje
jsem se teda zasmála
-
bledá tvář děkuje rudému bratrovi
tož, dobré to muselo být