Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská rajčatová polévka

Polévka s chutí léta a Itálie, to je rajčatový krém. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude. Základní verzi lze doplnit třeba opečenými krutony, lžící creme fraiche, ale použít lze i drobné těstoviny nebo sýr.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

15. 2. 2008 14:04

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 402 kJ / 1 291 kcal
Bílkoviny26,73 g
Tuky65,41 g
Vláknina35,71 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 155 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy136,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Monika Simkova Monika Simkova

1. 10. 2023 14:25

Polévku vařím doma moc nám chutná :-* vždycky se povede. Fotka přiložena.<3

radek

18. 10. 2014 09:36

pro richarda und pavlínu jednak italska polevka s rýží existuje druhak at koukam jak koukam nevidim v receptu ani kečup ani eidam ale tvrdý sýr chcete zřejmně jen nasírat lidi protože pokud sami vaříte vezmete recept a uvaříte popřípadě doděláte podle sebe tak nevím kdo je tu k pláči

Richard

10. 7. 2013 13:16

Bohužel italská kuchyně je výborná a zaplať pánbůh nepoužívá kečup,eidam,obyčejný olej a tučnou smetanu,ta je v italské kuchyni minimálně.Polévka může být výborna,ale ne italská.:-p

Jitkas

30. 5. 2013 09:19

pavlina: Rajcatova polevka s ryzi v Italii existuje, pochopitelne s olivovym olejem, bez kecupu, eidamu a smetany a jmenuje se - Minestra di pomodori e riso.

Pavlina

30. 5. 2013 00:20

4 lžíce oleje,jakého? Už vidím jak tam lijete řepkový či slunečnicový, "strouČky" česneku taky neznám,znám jen stroužky a ta rýže,tak to už je opravdu k pláči. Chápu, že takovouhle českou verzi má někdo rád ale v tom případě do názvu nepatří slovo Italská. Taky chápu jak můj komentář bude nenáviděný,pokud do té polévky,jak čtu někdo ještě přidává kečup a zasype si to nastrouhaným eidamem,tak do tedy dobrou chuť!:-(

MICHAL

2. 4. 2013 19:01

Trefa do černého.

MICHAL

2. 4. 2013 18:59

Fakt trefa do černeho:yes:

stepa

9. 2. 2013 13:12

moc dobra :-K

stepa

9. 2. 2013 13:11

vařime určite bude dobra:-p

Vasik

21. 12. 2012 20:23

:-((:-((:-((Priserne, to se neda jist :-(:-((:-((:-((

barbora

20. 8. 2012 11:30

:-Dvýborná polévka :) :* škoda jen , že je jí málo :/ dala bych si ještě :D

Andrea

3. 7. 2012 10:19

miluju italskou kuchyni mam ji moc rada:-K

Dana

14. 6. 2012 12:40

moc dobra :-)

Sayuri-hime Sayuri-hime

2. 4. 2012 20:23

Výborné zpestření oproti klasické rajské polévce a navíc velmi jednoduchá a extra chutná varianta :). Jen jsem si jí trošku vylepšila :). Ukládám do oblíbených a k tomu ještě přidávám bodík ;-).

Jarča

23. 2. 2012 20:05

poprvé v životě jsem vyzkoušela rajčatovou polévku podle tohoto receptu,povedla se a je výborná.děkuji za recept:-K:yes:;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tomatová polévka prava italska rajska polevka recept na rajčatovou polévku italska rajska polevka s parmazanem tomatová polévka pohlreich tomatová polévka recept italská polévka minestrone pohlreich rajská polévka recept recept na italskou polevku rajská polévka z čerstvých rajčat tomatová polévka s parmazánem rajská polévka pohlreich recept tomatová polévka pravá tomatová polévka výborná italská rajčatová omáčka tomatová polévka s bazalkou pravá italská minestrone pravá rajská polévka rajcatova polevka podle pohlreicha tomatová polívka

Suroviny: olej, cibule, česnek, rajče, vývar masový, sůl, pepř mletý, cukr, bazalka čerstvá, tymián, smetana, rýže, sýr strouhaný

TopRecepty.cz

Italská rajčatová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/aMA