Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 5. 2013 21:16

Suroviny pro 6

6

Nutriční hodnoty

Energie2 885 kJ / 690 kcal
Bílkoviny7,50 g
Tuky7,66 g
Vláknina0,66 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 237 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy37,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem našla ve staré kuchařce, kterou mi věnovala babička, a protože tu takový ještě není a mohl by někoho inspirovat, dovolila jsem si jej přidat. Takže: (zatím) bez fotky, ale brzy se na hovězí po burgundsku chystám, tak ji pak přidám .-)

Bouquet garni: svazeček z petrželové natě, bobkového listu, tymiánu, někdy i majoránky a česneku svázaný nití a vložený do nádoby, v níž se vaří maso.

Citováno: http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/bo... .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kaill Kaill

12. 4. 2018 21:22

a když už tak od nejlepší autorky Francouzské kuchařky Julie Child www.apetitonline.cz/recepty/6449-boeuf-bourguignon-podle-julie-child.html

danielle72 danielle72

12. 4. 2018 21:21

Pietro : Super, tak se s námi podělte, za recept budeme všichni rádi. :-)

Kaill Kaill

12. 4. 2018 21:19

Pietro : pravda pravdoucí

Pietro

12. 2. 2014 22:44

Lidi az si date nekdy Francouzky original tak recepty vasich babicek pujdou do kose a uz nic jineho nebudete chtit nepocestujte jidla ktera nepochazeji od nas! Ja sem varil tri roky s francouzem ve francouzke kuchyni. Tak vim o cem mluvim. recept dobry ale na original to nema.

danielle72 danielle72

30. 7. 2013 20:40

Eliza: Eli, děkuji za vyzkoušení i pěkné fotky:-K:yes:.
P.S. Mrkev dávám taky, i když v původním receptu psaná není ;-);-)

Eliza Eliza

28. 7. 2013 14:17

Tak Daní, je to dobrota.:-p Jen jsem podle zvyku přidala kolečka mrkve, máme ji tam rádi. Posílám bod a obrázky.:-):yes:

danielle72 danielle72

13. 5. 2013 14:17

danielle72: tedy, čtyřicet, protože dvacet by bylo málo - Pepo, promiň, já se spletla!!! :-))

jarka skrobakova

13. 5. 2013 13:58

:yes::yes: dobrota :-p:yes:

danielle72 danielle72

13. 5. 2013 13:06

1974andrea: Oloupu, všech dvacet:-! - předpokládám totiž, že to uděláš z dvojnásobného množství, aby na mě zbylo:-D;-)

Pajaska Pajaska

13. 5. 2013 12:58

Burgunda ,jedině s vínem a svazkem bylinek.:yes: Pomalé dušení a úspěch zaručen.:-K

jana

13. 5. 2013 11:46

Děvčata díky za vyčerpávající komentáře k receptu! :-D:-)):-O

zizala zizala (moderátorka)

13. 5. 2013 11:16

:-p:yes:

spagetka spagetka

13. 5. 2013 11:12

maris: ještě ty si ze mě dělej srandu :-//:-//:-D:-D:-D:-D, ano richtig :-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

maris maris

13. 5. 2013 11:10

spagetka: špagi, Burgundská s párečkama určitě ne, ale asi myslíš Frankfurtskou;-):-)

spagetka spagetka

13. 5. 2013 10:43

Dani, Burgundské hovězí miluju, no vidíš a já tam mám malinko něco jiného - párečky, recept taky po babce a teď se budem hádat, kterej je pravej, chááá :-D:-D:-D:-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: burgundské hovězí hovězí burgundské na víně hovězí bourguignon hovězí burgundské burgundske maso hovězí kýta po burgundsku burgundská vepřová kýta hovězi bourgignon boeuf bourguignon burgunskě hovězí hovězí po burbunsku boeuf bourguignon recept francouzská kuchařka julie child hovězí burgignon hovězí burgundská burgunské hovězího masa hovězí po francouzku burgundske burgundská hovězí burgundske hovězí maso

Suroviny: kýta hovězí, bůček vepřový uzený, cibulka, bouquet garni, sádlo, víno červené, mouka polohrubá, sůl, pepř, ořech muškátový

TopRecepty.cz

Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6x7l