(Ne)obyčejné brambůrky

danielle72 Kuchařka:

Doba přípravy: 50 minut PT0H50M 2 porce Přílohy 71 názorů

594

Suroviny

5 velkých neloupaných brambor
hrst plocholisté petrželky
mořská sůl podle chuti
70 g studeného másla
Recept si zatím oblíbilo 94 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory řádně omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 190°C pečeme, dokud se nenafouknou a na povrchu nezčervenají. Pak jeden plátek po druhém otočíme a dopečeme i z druhé strany.

  2. Brambory přesypeme do mísy, přidáme k nim plátky másla, petrželku a sůl, přikryjeme pokličkou a krátce protřeseme, dokud se brambory neobalí máslem.

  3. Podáváme jen tak jako rychlou večeři či oběd. Skvělé jsou s vychlazeným mlékem, kefírem, acidofilním mlékem apod. A když si k ním uděláte studenou omáčku ze zakysané smetany, špetky soli, pepře a nasekané jarní cibulky, určitě si pochutnáte.

Poznámka

Já vím, kritici mohou namítnout, že je to jednoduchý, ba základní recept, ale právě ten jsem ve vyhledávači nenašla. Vážou se k němu vzpomínky na mé dětsví, kdy jsme se o tyhle brambůrky s bráškou doslova prali :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: (Ne)obyčejné brambůrky

  • Ludvika Ludvika(neregistrovaná)

    takto brambory dělám, jen místo petrželky dávám česnek. Brambory jsou hotové až mají ze všech stran puchýře,.. krájím je na měsíčky. Musí se udělat o jednu porci navíc, spečou se:yes::-)

    Odpovědět

  • Táňa Táňa(neregistrovaná)

    Brambory jsou skvělé,ano taky si pamatuji moc dobře z mládí,dělali jsme k večeři a kyselé mléko k tomu...byla to vždycky ňamka :-K

    Odpovědět

  • Viera Viera(neregistrovaná)

    qvladka: udělejte tolik plechů brambor, kolik je vás členů rodiny - pro každého vlastní plech - nechte si chutnat <3

    Odpovědět

  • monavav monavav

    <3 Super mňam jednoduché nestihla jsem je ani vyfotit :-(

    Odpovědět

  • Jeníček Jeníček(neregistrovaný)

    Jednoduchý recept,který se dá ještě zjednodušit.Když se vynechá máslo a petrželka,je to podle mého názoru chutnější.

    Odpovědět

  • Hela Hela(neregistrovaná)

    jsou skvělé,dělala je už naše babi ...a jako přílohu servírovala jogurt ochucený česnekem a solí :-)))

    Odpovědět

  • Brichta Pavel Brichta Pavel

    Dělala to má maminka již před 40 lety s česnekovým máslem. Bylo to výborné, ale nějak jsme na to zapomněli. Děkuji za připomenutí.

    Odpovědět

  • Anna Adamcová Anna Adamcová(neregistrovaný)

    když k tomu přidáte česnek jsou ještě lepší

    Odpovědět

  • Květa pastelka Květa pastelka(neregistrovaná)

    ještě pridávám utřený čenek, v těhotenství jsem na tom ujížděla:-D

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    petra: nemůže to být ono, protže brambory nevyfouknou, jsou zrušené vlněním jejich "čakry";-)

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Jó,tak tyhle brmbůrky také dělám a ještě k tomu máslu nakonec utřu čerstvý česnek, stačí 1 stroužek a pěkn ě rozetřít se solí ! To faklt nemá chbu s podmásím........... jé, škoda, že je už večír, hned bych je udělala, sliním...:-p<3

    Odpovědět

  • lenka lenka(neregistrovaná)

    delam je taky jen vybirame ty nejmenši brambory a sypu soli a čerstvym rozmarynem(pokud jej mame)a peču v troube s trochou sadla :).HOtove si každy puli na taliřku a namací do česneku a rozpusteneho sadla nebo masla---ještě ze to neni často :) Jo a kdyz je všichni chteji k jidlu tak jim řikame MALINOVÝ BRAMBORY---------malý nový brambory <3

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    Je to opravdu dobrota.Jiné už nepečeme.Jednoduchá příprava,chutnají k masíčku i samotné.
    <3

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    super - nezapomenutelné, děláme dodnes :yes:

    Odpovědět

  • leonida48 leonida48

    Ztotožňuji se s připomínkou i u nás jsme se prali (+2 bráši) jen bývali vždy na večeři s podmáslím nebo kyškou. Super rychlá večeře.<3:-K:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo