Grilovaná žebra
Vůně grilovaného masa neodmyslitelně patří k létu. Zkusíme tentokrát zapomenout na klobásy či steaky, vsadíme na vepřová žebra. Jejich příprava zabere trochu více času, ale odměnou nám bude nepřekonatelně dobré a křehké maso odpadávající od kosti.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 602 kJ / 1 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,00 g |
Tuky | 100,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Marinádu si udělejte opravdu dle vlastních potřeb a chutí, které jsou Vaše oblíbené - jeden může to a druhý tohle - prostě tvořte svoji chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 8. 2013 13:23
Fantastické fotky, sliny se sbíhají...
27. 6. 2013 13:27
Luxusní, my teda grilujeme celoročně na grilovací pánvi. Tady je o ní pokec grilovaci-panev.cz/
12. 6. 2013 22:17
musím přidat bodík... ač vím, že nikdy neochutnám. Je to hnus, ale maso s většinou kostí je 2x tak drahé, jak vepřová kýta...
9. 6. 2013 14:11
Hell.:
.... děkuji za vyčerpávající a upřímné hodnocení.
Jsem rád, že Vám tak chutnalo
.... děkuji za vyčerpávající a upřímné hodnocení.
Jsem rád, že Vám tak chutnalo
9. 6. 2013 08:54
Jsem poněkud kuchařský barbar. Hledám recepty podle fotky, zběžně přečtu ingredience a postup. To první nakonec dávám podle vlastní chuti, nálady, zdravotního omezení těch, kterým je výsledek určen... takže bohužel neocením rum v marinádě, ale v konečném důsledku to snad nevadí, protože TOHLE JE FANTASTICKÝ NÁPAD! Zavolali jsme řezníkovi, nechali si udělat bůček (bylo na něm tedy zbytečně moc masa což mělo za následek špatné rolování, ač jsme na to byli dva, byla to fuška, ale já byla neústupná, že ), manža připravil koření které můžeme, žebra podél rozpůlil, natřel, uložil do lednice. Druhý den jsme motali, dřina to byla, přírodní provázek ale na výsledku vypadal efekně. Otýpky jsme naskládali do pekáče (do husáku, velkého!) podlila jsem to trochou vody, a dala péct... trvalo to déle než je v receptu, téměř dvě hodiny, ale maso pomalu se pečící nám přijde lepší, to není kritika, jen poznámka na okrajíčeček Druhý den, když přijeli ohlášení (bylo nás celkem 12), se tohle téměř upečené masíčko naskládalo na gril, ohřálo a podávalo....
Já tedy nevím, ale kočky obvykle žebra z prasátka nepoberou... jsou tvrdá, to spíš pes je zvládne...hmmm... na psa nezbylo....
Je mi jasné, že lidé mají různé chutě.. ale aby se celkem, i s dneškem DVACET lidí shodlo na tom, že tohle jídlo je fantastické!! nebývá často. Sice provázek manža před konečným grilováním sundal, aby nehořel, ale i tak TOHLE BYLA FANTAZIE!! A já maso nejím, přesto velice chválím.
Pane, vy jste KUCHAŘ!!!
Já tedy nevím, ale kočky obvykle žebra z prasátka nepoberou... jsou tvrdá, to spíš pes je zvládne...hmmm... na psa nezbylo....
Je mi jasné, že lidé mají různé chutě.. ale aby se celkem, i s dneškem DVACET lidí shodlo na tom, že tohle jídlo je fantastické!! nebývá často. Sice provázek manža před konečným grilováním sundal, aby nehořel, ale i tak TOHLE BYLA FANTAZIE!! A já maso nejím, přesto velice chválím.
Pane, vy jste KUCHAŘ!!!
5. 6. 2013 09:14
Tak tohle vypadá naprosto ÚÚÚŽASNĚ!!! Tečou mi sliny po klávesici Jen bych dala svou oblíbenou marinádu s javorovým sirupem, liči balzámem a hořčičným semínkem http://www.foodstyle.cz/products/pikantni-uzena-ze...
Bodík letí...
Bodík letí...
30. 5. 2013 20:35
30. 5. 2013 16:12
Jednu připomínku k jinak krásnému receptu, totiž ta blána. Je tuhá a nepříjemně chutná, proto ji mistři kuchaři (a já) stahují. Podebrat neostrým nástrojem a pak papírovou utěrkou chytit a stáhnout.
30. 5. 2013 14:33
krásná, voňavá a dech beroucí "otýpka"
30. 5. 2013 12:34
No i kdyby to ve výsledku chutnalo hnusně , tak za ty fotky dávám všechny palce nahoru PS: ale ono to bude určitě móóóc dobré !
30. 5. 2013 09:42
To vypada hodne luxusne....tady nevim, jestli bych nezhresila..
30. 5. 2013 09:37
Tak z tohohle jsem si sedla na zadek Nádherné sexy jídlo, snědla bych to i s talířem!
30. 5. 2013 09:15
PEKNUČKÉ...a veľmi zaujímavé.
30. 5. 2013 09:03
úžasnéééééé nemám slov a ani jich netřeba
30. 5. 2013 08:48
už není co dodat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 17 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 19 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 10 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 10 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 10 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 12 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 12 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 15 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 16 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rozmrazit maso, když máte málo času? Máme pro vás několik rad, se kterými to jistě zvládnete
Desatero nejčastějších otázek a odpovědí na téma grilování. Jak a na čem grilovat, různé způsoby grilování
Česko bude grilovat v nové show pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha. Ten prozradil, proč maso nikdy nenakládat do oleje
Další recepty
Tématické fráze: grilovaná žebra grilované žebra grilovaná vepřová žebra žebra na grilu grilovaná žebra recept marináda na grilovaná žebra vepřová žebra na grilu grilovaná žebra v troubě grilované vepřové žebra recept na grilované žebra recept na grilovaná žebra grilovaná hovězí žebra marináda na grilovaná vepřová žebra žebra na gril grilované vepřové žebro marináda na vepřová žebra hovezi zebra na grilu marináda na grilované žebra grilovaná žebírka žebra na grilu recept
Suroviny: žebra, pepř, sůl, olej olivový, chilli paprika čerstvá, kečup sladký, hořčice dijonská, rum, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká
Grilovaná žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8zro
35 názorů