Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omeleta chudé hospodyňky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

8. 7. 2013 19:31

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 947 kJ / 943 kcal
Bílkoviny50,19 g
Tuky37,78 g
Vláknina6,70 g
Cholesterol 810 mg
Sodík 1,73 g
Sůl4,33 g
Sacharidy97,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Občas mi zbydou rohlíky, ne vždycky ale potřebuji strouhanku. Třetí den je tedy nakrájím na kostičky a dám do mrazáku. Jsou pak kdykoli po ruce (krutonky do polévky, do nádivky nebo třeba právě do této omeletky:-)

Další varianty: k omeletě můžeme přidat nastrouhaný sýr, nasekanou kapii, nakrájené párky, zbytky pečeného masa, fantazii se meze nekladou .-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jirholu jirholu

13. 7. 2013 13:10

Omeletu jsem dnes dělala k obědu, přidala jsem zelenou papriku a stonek řapíkatého celeru. Moc jsme si pochutnali :-p:-p:yes: +10

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 7. 2013 17:48

Dani,tuhle omletu jsme si vždy dělávali na rybách v Ostrožské,kam jsme jako děti jezdily s našima:-*Jen to bylo úplně chuďounké,bez uzeniny:-D

alena.kyp alena.kyp

9. 7. 2013 12:42

Dělávám podobnou se zbylých knedlíků;-) a když nebudou, zkusím z rohlíků :-p:yes::yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 7. 2013 10:22

danielle72: Musím přiznat, že přímo zbožňuji jídla, která jsou zcela neznámá, hlavně z důvodu snad nostalgie nebo vzpomínání na mládí a jídla maminky a její rodiny a předků. Je pravda a snad to je stářím a domnívám se, že to čeká každého, že minulost a samozřejmě i jídla se nám zdají býti lepší, chutnější a zajímavější i když prosčí , levná a možná pro někoho nic neznamenající. Nerad bych byl špatným prorokem, ale myslím, že každého norálně soudného a citlivého člověka čeká dříve čí později vzpomínání a připomínání si určitých zážitků z mládí /čímž je i jídlo babičky,maminky,tety apod./ a zároveň zapomění věcí buď nedůležitých nebo smutných. Nejlépe to mohou potvrdit chlapi, kteří nadávali na vojnu, dokud tam byli, ale nyní vzpomínají pouze v dobrém na kamarádství a ostatní je zapomenuto jako nepodstatné. Stejně se vzpomíná na prvé lásky, školní léta, a tvrzení, že bylo počasí krásnější, voda teplejší ,že rostlo více hub a borůvek. DOBŘE. NEVÍM. Snad ano ,snad :-KNE ,asi jak a kdy.

danielle72 danielle72

9. 7. 2013 09:59

rozmarynaH: Děkuji, Rozamrýnko:-K Nám taky chutnalo, a i když jsem zprvu té omeletece zas tak moc šancí nedávala, shodli jsme se doma, že ji zase zopakuji:-)

rozmarynaH rozmarynaH

9. 7. 2013 09:52

Ten kdo umí improvizovat a nejen ve vaření, ten se nikdy neztratí:-!
To asi platí obecně. Nám by chutnalo:-p:yes::yes:

danielle72 danielle72

9. 7. 2013 09:51

spagetka: A jak jsi psala - i já se vracím, takže se u nás doma čím dál víc objevuje pohanka, uhlířina, škubánky, bramborové placky, zelňáky, peču domácí chleba, většinou dělám domácí těstoviny... A taky vrtám, taky - zrovna o víkendu jsem dělala drobení, v receptu psali asi 2 lžíce oleje, a já dala olivový. Jsou teď ne jásavě žluté, ale lehce šedozelené, tak budeme jíst vývary potmě :-)):-D

spagetka spagetka

9. 7. 2013 09:43

danielle72: Souhlas:yes::yes: a já vrtám občas i dnes, no ale furt se učíme, ne? ;-);-);-). Protože také jaksi se netopíme v eurech, znovu objevuju staré dobré recepty od babiček, maminek, tchýněk a protože vařili vždycky z domácích surovin, tak i domácky prima chutnaj :-p:-p:-p:-D:-D:-D

danielle72 danielle72

9. 7. 2013 09:33

Vaclav Fronek: Vašíku, děkuji za vlídná slůvka i za pochopení. Souhlasím, že není třeba, aby jídlo bylo vždy z co nejhonosnějších surovin. Nemůžeme jíst pořád stejky, krevety, lanýže... A když suroviny zbydou, přece je jen tak nevyhodíme, na to si jídla moc vážíme;-).
Kdysi, téměř před 20 lety, jsem byla asi rok nebo dva samoživitelka, a i když to nebylo snadné, dost jsem se naučila - to období si dobře pamatuji. Hlavně improvizovat - aby i levnější jídlo vypadalo hezky, aby dobře chutnalo :-) Byla jsem mladá holka, občas něco zvrtala, ale to k vaření patří:-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 7. 2013 09:08

Danielko. Nerozlišuji jídla a recepty drahé, honosné, i když uznávám, že některá výročí a svátky vyžadují i něco mimořádného, ale pravda u mne je, že velmi často nevím co zobnout k večeří, ale i k obědu a moc se mi nechce s manželkou do velkého vaření. Taky nám zůstávají některé suroviny včetně rohlíků /také používané na strouhanku a někdy pár do karbanátků/. Také mne neoslňuje, když někdo používá pouze panenku, čistou roštěnou, nebo svíčkovou. Ale smekám, když někdo dokáže vytvořit jídlo chutné /hlavně rodině/ bez ohledu jak se tváří okolí.Já si vážím tvé upřímnosti a taky beru název receptu jako jisté upoutání a vlastně již v názvu informace jakého druhu je jídlo. Tím myslí ne pro chudé ale ne pro vybrané recepce. Ale kdo ví, zda by některý pohlavář bez přetvářky by nesáhl právě po tomto. +bodík 5

Bibinka Bibinka

8. 7. 2013 21:16

danielle72:i ty jedna chudá hospodyňko:-Domeletka je jednoduchá, rychlá a povedená-večeře, nebo jako letní obídek dobré:-p Máš 4.bod:yes:

chocolate chocolate

8. 7. 2013 21:09

Dani, líbí se mi to moc, možná bych nemusela uzeninu a přidala sýr.
Bezva nápad s těmi rohlíky:yes:, určitě využiji.

danielle72 danielle72

8. 7. 2013 20:59

petram: Opraveno, děkuji za upozornění :-K

petram petram

8. 7. 2013 20:55

Pozor, v surovinách vypadla vajíčka. Jinak to ale vypadá moc hezky :)

jarka skrobakova

8. 7. 2013 20:34

super nápad Daielko :yes::yes::-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: omeleta z rohlíků když zbydou rohlíky vaječná omeleta s párkem omeleta k obědu jsem chuda chudé placky bez vajíčka omeleta s párkem omeleta z housky recepty pro chude placky pro chude chudé placky co na večeři kdyz zbydou rohlíky omeleta s starým chlebem kdyz nam zbydou rohlíky vajecna plnena omleta vaječná omeleta kuchař ví kuchař ví vaječná omeleta omeleta z vajec a rohlíků vaječná omeleta s rohlikem co uvařit ze starých rohlíků

Suroviny: rohlík, vejce, mléko, prášek do pečiva, špek uzený, uzenina, sůl, pepř, petrželka, pažitka, olej

TopRecepty.cz

Omeleta chudé hospodyňky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDlj