Pečená krůtí stehna na zázvorové marinádě

varilamyskakasicku Kuchařka:

Drůbeží maso 20 názorů

515

Suroviny

2 krůtí stehna
3 PL olivového oleje
3 PL zakysané smetany nebo bílého jogurtu
sůl
pepř
celý kmín
červená mletá paprika
špetka kurkumy
2 cm strouhaného zázvoru / nebo půl větší chilli papričky /
libeček nebo jiné bylinky
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu: Do misky nalijeme olivový olej, přisypeme nasekaný libeček, přidáme 2-3 polévkové lžíce zakysané smetany (jogurtu),přisypeme červenou sypkou papriku, špetku kurkumy, nastrouhaný čerstvý zázvor nebo půlku větší chilli papričky a vše dobře promícháme.

  2. Krůtí stehna omyjeme a ze všech stran potřeme solí.( můžeme ji vetřít i lehce pod kůží ). Na závěr stehna dobře opepříme.

  3. Vezmeme si mašlovačku a touto marinádovou směsí krůtí stehna potřeme a dáme do chladu na 2 -3 hodiny . P

  4. řed pečením ještě posypeme kmínem.

  5. Předehřejeme troubu na 170°C. Stehna vložíme do hlubší pečící misky nebo pekáčku s pečícím papírem, potřený máslem, přiklopíme poklicí nebo druhým pekáčkem a pečeme.

  6. V průběhu pečení stehna potíráme pikantní marinádou.

  7. V polovině pečení pekáček odklopíme a pečeme dál dozlatova a doměkka. Podáváme s pečivem, nebo s chladným letním bramborovým salátem.

Poznámka

Svádí mne napsat spíš krůtí stehna v remuládě, ale je to pečené, takže se nedá napsat, jak mne to svádí. Někdo přidává i na tento recept i víno, apod. Čerstvý zázvor je v tom bezvadný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pečená krůtí stehna na zázvorové marinádě

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo