Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strapačky se zelím II.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 2. 2008 12:56

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 920 kJ / 2 849 kcal
Bílkoviny54,90 g
Tuky131,55 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 3,65 g
Sůl9,00 g
Sacharidy346,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme promíchané a na talíři polejeme rozehřátou slaninou nakrájenou na kostičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

31. 3. 2011 14:36

prof.lub (neregistrovaný/á), zemiaky strúhať úplne na jemno. (na strúhadle to vyzerá ako taká husia koža alebo ako to nazvať...) Cesto relatívne husté, nenechávať stáť a nevariť dlho - halušky len malé dávky hádzať do vody a po vyplávaní ihneď vyberať, žiadnych 10 minút.

prof.lub

31. 3. 2011 14:32

ani mě se nevedlo lépe.první várka se rozpadla na maděru,tak jsem přidal mouku,bylo to lepší,ale opět to zkončilo v záchodě.nakonec jsem přidal další brambor,mouku a udělal klasický chlupáče.nutno podotknout,že přes síto na halušky nemáte se syrovými bramborami šanci.:-(

Ivka

4. 3. 2011 14:01

nevím čím to bylo, ale těsto se mi úplně rozpadalo, musela jsem to nakonec vyhodit. Vůbec to nešlo dát vařit. Všechny recepty z těchto stránek, které jsem zkoušela se povedly, nevím, kde se stala chyba

Bibinka Bibinka

4. 2. 2009 11:45

Vašku, velmi dobře vím, o čem mluvíš;-) pane jo, takové opečené škubánky to je přece lahoda lahodná. Sbíhají se mi sliny.:-D:-))

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

4. 2. 2009 10:06

Moc si netroufnu halušky vařit. Mám špatnou zkušenost a zradil jsem se a proto je kupujeme v krabici(Labela,nebo Vitana) jsme spokojeni. Něco jsem zbabral a udělal poprvé lepidlo.Zkrátka ostuda a přitom je máme moc rádi se zelím a uzeným špekem. Nyní u nás v samošce prodávají chlazené hotové takové hrudky - špršle (je to rakouská nebo německá specialita). Je to moc šikovné. Stačí to prohžát(v pář,nebo mikrovlnce) a dodělat dle nápadu. Nebo jako příloha k různým gulážům a pod. I když u nás na jihu Čech je spíše populárnější ŠKUBÁNEK, který zrovna dnes máme.Čerstvý jako šičky s cukrem,mákem a máslem (místo máku může být i nastrouhaný vlašský ořech-taky dobré)a druhý den placičky dozlatova opečené na sádle a stačí s něčím kyselým. Takový vesnický lidový.Bezva.;-)

Bibinka Bibinka

3. 2. 2009 22:39

Ty jsme už dlouho neměli,tak je brzy uvařím a nejlepší jsou se zelím a škvarkama, teda tak to děláme u nás:-D

Merylas Merylas (moderátorka)

3. 2. 2009 20:46

Těsto jsem dělala podle receptu, vody z brambor nijak moc nebylo, tak jsem neměla co slévat, pepř jsem dala do zelí, ale zelí jsem použila celý sáček, tj. 500 g. Vařila jsem pozvolna zhruba 6 až 7 minut, 10 minut by bylo moc, je to třeba hlídat. Po uvaření krátce propláchnu teplou vodou a pokud je hned nepodávám, tak je promíchám s troškou oleje :yes:

tejaja tejaja

13. 4. 2008 11:09

Použijte polohrubou mouku. Halušky se nevaří 10 min ! Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené a je třeba je scedit !

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: střapačky strapačky se zelím strapacky recept škubánky se zelím střapačky se zelim recept bramborové strapačky strapačky se zelím a slaninou recept na střapačky recept střapačky se zelím recept strapačky bramborove halusky se zelim zelí recepty recepty štrapačky střapacky s uzenym a zelím recepty střapačky se zelím labela německé speciality strapačky ze zelím střapačky s uzeným strapačky s uzenym masem

Suroviny: brambory, mouka hladká, mouka hrubá, zelí kysané, cibule, slanina, sádlo, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Strapačky se zelím II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5l