Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)

Kynuté knedlíky jsou neoddělitelnou součástí české kuchyně. Některá jídla si bez nich nedovedeme představit. Vyzkoušejte přípravu s pomocí domácí pekárny a dopřejte si doma s rodinou nadýchané a jemné knedlíky .

Hodnocení receptu je 4,7 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava)

2. 9. 2013 19:03

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 274 kJ / 1 978 kcal
Bílkoviny70,18 g
Tuky16,51 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 3,41 g
Sůl8,46 g
Sacharidy378,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pozor! Do knedlíků nedávejte instantní droždí. V některých receptech na internetu je uváděno, ale knedlíky se většinou vůbec nepovedou, nevykynou. I mě se to kdysi stalo. I v receptu přímo u domácí pekárny je napsáno droždí čerstvé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bayta (moderátorka)

27. 12. 2023 21:11

Knedlíky byly moc dobré. Použila jsem sušené droždí a povedly se :)

spinner

20. 4. 2022 18:50

Kde je cukr na kvásek. Když mě nevzešel tak jsem zjistil,že v receptu NENÍ!!!

Jiřina

31. 7. 2016 13:48

teď jsem je dělala poprvé , a protože droždí mám na chalupě jenom instantní, tak jsem použila celý balíček a knedlíky krásně vykynuly a chuťově jsou výborné! A to jsem zapoměla dát sůl :-( a přišla jsem na to, až při vyndávání těsta z pekárny. Osolila jsem je při tvarování a nikdo nic nepoznal :-D Příště zkusím udělat houskový!
Děkuji za recept :-K

Bobina77

6. 1. 2015 08:03

Díky všem za kladné komentáře.:-K Jinak s tím sušeným droždím - teď mám sušené droždí z Marks a Spenceru a je také dobré, nebo droždí z Kauflandu - toho je 2x tolik co normálního, takže si ho rozděluji na 2 dávky. Aby vžešlo jakékoliv sušené droždí, tak je nutné nalít do pekárny vlažné mléko a pak dát droždí a vyjde to. Pokud se dá mléko studené tak se to nemusí povést. Na Vánoce jsem letos dělala vánočku, zadělávala jsem jí opět v pekárně, dala jsem inst. droždí do vlažného - teplého mléka a povedlo se. :yes:

Bobina77

6. 1. 2015 07:59

scofiq: Já myslím že když si poměr upravíte že v tom nebude žádný problém, jen budete muset přidat od každé suroviny něco navíc když přidáte i mouku. A nebo nejjednodušší by bylo udělat dvojitou dávku. ;-)

scofiq

1. 1. 2015 13:16

...těstíčko jedna báseň -dávám bodík a ukládám
...jen malý dotaz: můžu dát do pekárny 600g nebo až 700g mouky - nemám s tím zkušenosti /tenhle poměr mouky - 500g mi nevyhovuje - je málo knedlíků :-)))/? děkuji Jiřina

lucadanek

2. 4. 2014 08:31

Vařeno o víkendu..jednoduché a moc dobré:yes:

Bobina77

28. 1. 2014 06:17

Míša: tucnost mleka vliv nema ja pouzivam jenom plnotucne. To ze je teyto tuzsi je tim ze je tan mleka malo. Proste prikapnete vic. ;-)

Míša

25. 1. 2014 14:42

Moc všem děkuji za rady :-))

Delissa

17. 1. 2014 17:37

Míša:Dělávám jen z hrubé mouky, do pekárny dám vlažné mléko, vejce, pak mouku smíchanou se solí a nahoru na mouku půl lžičky cukru a rozdrobím droždí. Vytvarované šišky nechávám kynout o hodně déle než 10 minut a tyto bych vařila asi tak 18 minut, ale dělávám o menším průměru a delší. Někdy do těsta přidávám kostičky ze starší housky.

tejaja tejaja

17. 1. 2014 16:00

Míša: Nevar vo vode, ale v pare ;-) a použi len polohrubú múku ;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedli...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 1. 2014 14:28

Míša:Asi je potřeba po udělání šišek nechat déle dokynout ne deset minut,ale víc a opatrně dávat do vody ! Potvory kvasnice si délají co chtéjí! Stává se to i když knedlík překyne :-D.

Míša

17. 1. 2014 12:39

Já zkoušela už dvakrát a pokaždé je mám tuhé,ale těsto krásně vláčné chtěla bych se zeptat jestli to může být mlékem používám plnotučné ? Děkuji za radu.

jožka

23. 12. 2013 09:56

můžu tyhle knedlíky dělát na páře,ve vodě nemám skušenosti:-)jozefina.harencakova@centrum.cz

Milse

13. 11. 2013 12:20

Milse:tak jsem je rozkrojila a žasla jsem,jsou úúúúžasný,super ještě jednou díky za váš recept,jiné už dělat nebudu:-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: knedlík z domácí pekárny knedliky z pekarny kynute těsto z domácí pekárny kynute těsto na knedlíky v pekárně těsto na kynutý knedlík z pekárny kynute knedliky kynute těsto v domácí pekárně kynuté houskové knedlíky z pekárny kynuté ovocné knedlíky z pekárny těsto na kynuté knedlíky z pekárny kynuté těsto v pekárně kynute těsto z pekarny knedlíky z domácí pekárny ovocne knedlíky z domácí pekárny knedlíky v domácí pekárně knedlíky v pekarne knedle z domácí pekárny kynuté testo do pekarny knedlíky z pekárny na chleba testo na knedliky z domaci pekarny

Suroviny: mléko, vejce, droždí čerstvé, sůl, mouka hrubá, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RXwz