Broskvová dobrota
Suroviny
Porce: 6a1/2 sklenice
Nutriční hodnoty
Energie | 13 177 kJ / 3 149 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,12 g |
Tuky | 13,87 g |
Vláknina | 79,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 239 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 672,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když už mohu fotit mobilem, tak zas nevím, jak to dostat do mašiny. Tak příště už se to snad povede. Ale je to škoda, že neuvidíte tu krásnou zeleň.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 9. 2013 10:00
Stevie je zjednodušeně řečeno přírodní sladidlo, více si můžeš přečíst zde: cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A9vie_sladk%C3%A1
Sladší je usušená stevie (lze koupit i semínko a vypěstovat si ji doma), kterou lze koupit v obchodech s kořením: cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A9vie_sladk%C3%A1 - není to nic drahého a stačí opravdu na špičku nože, aby jsi osladila třeba hrnek čaje.
Dneska se dají koupit také tabletky vyrobené na bázi Stevie (krabička je velikostí i tabletkami podobná sladidlu pro diabetiky), ale jsou poměrně drahé a alespoň mě to absolutně nechutná. Zůstávám u sušené. :)
Sladší je usušená stevie (lze koupit i semínko a vypěstovat si ji doma), kterou lze koupit v obchodech s kořením: cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A9vie_sladk%C3%A1 - není to nic drahého a stačí opravdu na špičku nože, aby jsi osladila třeba hrnek čaje.
Dneska se dají koupit také tabletky vyrobené na bázi Stevie (krabička je velikostí i tabletkami podobná sladidlu pro diabetiky), ale jsou poměrně drahé a alespoň mě to absolutně nechutná. Zůstávám u sušené. :)
4. 9. 2013 09:54
zuzun:
4. 9. 2013 09:52
maria:stevie je rostlinné sladidlo z rostliny stevie, vhodné pro diabetiky, kdo nemá cukrovku může samozřejmě sladit cukrem
4. 9. 2013 09:25
Škoda, že autor nenechal pôvodný názov receptu, určite by som naň klikla ako na prvý."Broskvová dobrota" mi totiž evokuje recept na "Skvelé palacinky s pripáleným džemom".
Ale mám ešte otázky:neviem, čo je to "stevie" a netreba tam dať aj cukor?
Ďakujem za odpoveď, maria
Ale mám ešte otázky:neviem, čo je to "stevie" a netreba tam dať aj cukor?
Ďakujem za odpoveď, maria
3. 9. 2013 21:13
Zabi hlen je dobrej nazev, ale asi jen jako neoficialni, no me osobne se libi kdejaka sranda, i ta kontroverzniTohle musi bejt mnakma, k smrti rada jablka a brosvke, vubec vsechno ovoce, ale dobra broskev je nebe v hube. Este by slo zahustit bananem, ale s zelatinou to stoji za vyzkouseni. Ode me bod
3. 9. 2013 13:33
hanes24: super, díky.
3. 9. 2013 13:30
Ahoj Jiří, musím říct,že jsem sedla k netu,že pohledám přesnidávku s broskví a ejhle něco tu je, čtu a říkám si,že ok to udělám,ale ten závěr,super!!! Kluci venku sbírají broskve a tak jsem jim ten žabí hlen představila a kulali jsme se smíchy všichni. Za nás z Návsí posíláme 15 bodů a dík,že jsi nám vylepšil náladu, tak to totiž bylo vážení určitě myšleno.
3. 9. 2013 13:04
hanes24: Hneď to vyzerá lepšie
3. 9. 2013 13:01
Tak děvčata, změnil jsem název, který Vás tak rozhořčil. Vidíte a mně se to zdálo vtipné, asi máte dobrou představivost a živě jste si představily co se za názvem skrývá. Už se polepším
3. 9. 2013 12:46
Přitažlivý název chudinka marmelada aby ti vzteky nevykvetla do plísně
3. 9. 2013 12:41
přesně jak píše Tejaja..- škoda jinak dobrého receptu
3. 9. 2013 12:23
Jirko, já se taktéž přikláním ke změně názvu, původně jsem si myslela, že to je zas nějaká "rádobysranda" některých neregi "srandistů", kteří se zaregistr. jen kvůli jakémusi pokusu o vtip. Ale ten tvůj recept vůůbec není špatný a zbytečně není hodnocen. Ten nápad s želatinou . Asi se může dát jakákoli barva ne? Tak třeba Broskvová zavařenina s barevnou želatinou a uvidíš, co budeš mít příznivců
Dávám ti 1.bod, určitě zkusím, ale pod podmínkou změny názvu
Dávám ti 1.bod, určitě zkusím, ale pod podmínkou změny názvu
3. 9. 2013 10:13
Jiří, nechceš tomuto receptu dát jiný názevasi by si to zasloužil. Vážně to odpuzuje i si recept přečíst Dej třeba Zelená broskvová želatina, nebo něco podobného, ale tohle NE
3. 9. 2013 10:01
tejaja: Teri, jsme na tom stejně. Autor asi chtěl být originální...
3. 9. 2013 09:58
Ten názov vo mne vyvoláva žalúdočné problémy, predstava hlienu...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 11 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 11 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Fit salát
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 5 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 5 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 5 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit zdravé ovocné kůže plné vitamínů? Podívejte se na názorné video
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: broskvová zavařenina broskvová zavařenina recept broskovová zavařenina broskvová marmeláda se želatinou charlotta s broskvemi broskvové zavařeniny recept jak udelat broskvovou marmeládu mohu udělat džem nebo marmeládu a přidat tam želatinu? dobroty s broskvemi babiččiny broskovaa marmeláda top recepty broskvova marmeláda zavarime broskve dobrota s broskvemi dobrota pro diabetiky žabí hlen recept kde koupit zavařené broskve top recept na broskvovou marmeládu zavařenina z broskví - recept broskovová marmeláda broskvová marmeláda recept
Suroviny: broskve, jablko, stevie, želatina, skořice
Broskvová dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1MQ0
16 názorů