Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 9. 2013 20:29

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 874 kJ / 2 121 kcal
Bílkoviny142,32 g
Tuky143,35 g
Vláknina17,66 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 12,61 g
Sůl32,42 g
Sacharidy56,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eva

15. 10. 2013 14:22

magdalenka:
Dakujem.

magdalenka magdalenka

14. 10. 2013 17:18

Pre správne mliečne kavsenie je ozaj potrebné dať viac soli, 150-200 g na 10 kg kapusty. Aj múdre knihy o konzervovaní a nakladaní to udávajú, inak sa to kvasenie môže "zvrhnúť". Soľ sa ale kvasením neprodukuje. Časť slanej vody sa pri utláčaní kapusty odčerpá, podiel soli sa teda zníži. Napriek tomu, soli je v kvasenej kapuste dosť veľa. Kyslá kapusta je zdravá pre iné veci (vitamíny, minerály, vláknina), pozor na jej konzumáciu si musia dávať ľudia s vysokým tlakom, obličkovými problémami a pod.
Laďka, to mliečne kvasenie riadi naozaj soľ.

spagetka spagetka

14. 10. 2013 15:55

Eliza: Eli, klídek, dyk je to.... atd....;-);-), To by naši prapředci, kteří vymysleli kysané zelí a rozhodně nemohli ani přehnaně solit (sůl byla nad zlato), už dávno tady nebyli a my taky né :-D:-D:-D:-D. Dotyčný/á myslí, že při kvašení se produkuje vysoké množství soli, je to hloupost, na to nemusíme býti chemiky :-D
Mléčné kvašení je jiného charakteru, nikoli slaného.

Eliza Eliza

14. 10. 2013 15:46

Tak to já teda asi fakt hodně solím, protože kilový pytlík soli mi nikdy 5 let nevydržel...:-O Vždyť jen na vaření těstovin použiju dvě lžíce...
Zelí mám domácí od tchána, dává 10 deka soli na 10 kg zelí.

Eva

14. 10. 2013 13:25

spagetka:
Proces prípravy kapusty na kvasenie obsahuje vysoké mnozstvo soli (napr. na 10 kg kapusty je to 200 g soli, co je mnozstvo, ktoré pri správnom stravovaní nepouzije jedna 4-clenná rodina za 1 rok!). My napríklad pouzívame výlucne sol bez sodíka a este v minimálnom mnozstve, co znamená, ze okrem soli, ktorú obsahujú vsetky potraviny ziadnu inú do jedla nepridávame. Dnes pri predpisoch EU musia vsetky potraviny obsahovat konzervacné látky, ktoré sú hlave sol a vsetky E-cka (inými slovami chemické svinstvá, aby sa potraviny nekazili). To, ze výskyt "civilizacných" chorôb výrazne napreduje, z coho by zili farmaceutické spolocnosti a lekári, keby sme boli zdraví?

spagetka spagetka

13. 10. 2013 15:35

Eva: nevím, jaké množství má vaše kysané zelí, ale já rozhodně zelí moc nesolím. Se salámem to je samozřejmě jiné. Ovšem nejíme to 3x denně;-);-);-)

Eva

13. 10. 2013 15:23

A to spm este nespomenula kyslú kapustu, ktorá má takisto velké mnozstvo soli.

Eva

13. 10. 2013 15:21

Pikantná saláma zvykne (ako vsetky salámy) obsahovat mnozstvo soli daleko prekracujúce dennú povolenú dávku. Vývar zvykne obsahovat sol (ak je z bujónovej kocky, tak tiez nadmerné mnozstvo). Okrem toho v recepte je este dalsia sol.
Nie je to na infarkt?

dzungila

6. 9. 2013 22:40

Eli, to musí být dobrota!:-p Italské pikantní salámky já moooc ráda!:-p:-p:-p:yes:

Eliza Eliza

6. 9. 2013 20:57

magdalenka: Magdi, prostě když otevřu troubu, abych maso např. podlila nebo polila výpekem nebo poťupala máslem, tak místo toho napíchnu ta kolečka vroucího salámu na vidličku a potřu jimi povrch masa. Měla jsem dojem, že ta chuť lépe přejde do masa, ale nikomu to nevnucuji. Jen taková moje soukromá vychytávka, kterou nikdo zkoušet nemusí, nebude-li chtít...;-) Nemusí, jednoduše.

magdalenka magdalenka

6. 9. 2013 20:52

Eliza:salámou potieraš mäso?:-O Ja údeninám moc neholdujem, ale často pečiem takto krkovičku a pridávam pikantnú údenú klobásu, tej totiž holdujem.

Eliza Eliza

6. 9. 2013 20:46

Děkuji Vám za zájem a body:-K.
Hanes..:-D ne,ne:-D, druhá polovina salámu není pro domácí miláčky:-)), zapomněla jsem napsat, že patří na maso a slouží k jeho pravidelnému potírání. Omlouvám se, bystří si to jistě domysleli, samozřejmě doplním.
Špagi, použila jsem italský suchý salám s černým pepřem a brandy, zapomněla jsem, jak se jmenuje, ale je docela ostrý, nebo lépe chuťově výrazný a něco přenesl i do masa. Já na žebírka naopak patlám kdejakou marinádu (nejčastěji česnek, pivo, med apod.), nezdá se mi, že by měla nějakou specifickou chuť sama o sobě, kterou by bylo škoda přebíjet. Tentokrát jsem použila hotovou chuť salámu, která podle mě dobře doplnila podklad z kysaného zelí.:-p

mysulka mysulka

6. 9. 2013 20:03

:-p vypadá to moc chutně:-K

rozmarynaH rozmarynaH

6. 9. 2013 12:33

Až bude kysané zelí, rozhodně spáchám. No, já bych tam dala také něco ostrého. Recept se mi líbí:yes:

zizala zizala (moderátorka)

6. 9. 2013 08:55

Nádherně žravá fotka :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená žebra na zelí vepřové na kysaném zelí vepřové na kysaném zelí pečená žebra se zelím žebra na zelí veprova zebra na zeli top recepty zebirka na zelí pečená žebra na kysaném zelí pečená vepřová žebra vysoká vepřová žebra žebírka na zelí recept veprovych žeber z zeli pečená žebírka na kysanem zeli nakladani zebirek nakladani zebirek pecene zebra na zeli veprove zebra na zeli nakládání žeber na uzení veprova zebra zapecena s kysaným zelím maso na kysaném zelí

Suroviny: žebra vepřová, salám pikantní, zelí bílé kysané, sádlo, bobkový list, kmín drcený, bujón, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnBm