Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí závitek s banánem

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 1. 2009 16:37

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 223 kJ / 292 kcal
Bílkoviny13,06 g
Tuky16,73 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 44 mg
Sodík 571 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy21,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to sice pro diabetiky, ale pochutná si každý, jen si možná trochu přiostří maso podle své chuti.

Pramen: kalendář pro diabetiky na r. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

25. 6. 2013 12:19

LinaKucharka: Dneska to už vím taky, jenže pochop, já v té době, kdy jsem recept psala, se spolehla na zdroj, ze kterého jsem čerpala. Dnes už vím, co a jak, už nemusím složitě počítat jednotky, protože už to mám zažité. Ale děkuju ;-)

LinaKucharka LinaKucharka

23. 6. 2013 23:24

Kdysi mi kamarád z Vietnamu říkal, poté, co jsem se divila kiwi v rybí polívce, že jediné ovoce, které do slané kuchyně nepatří jsou jahody a banán. Do závitků bych proto volila plantainy- zeleninové banány, které jsou přímo pro slanou kuchyni a tepelnou úpravu určeny.
;-):-K

veverka

29. 1. 2011 23:23

Diabetik by měl jíst především vyváženou stravu a měl by si počítat chlebové jednotky. Ten co je na dietě, musí omezit cukry,přidat na pohybu, aby měl ideální hladinu cukru v krvi a také by měl zhubnout, což při malých a častých porcích včetně pohybu jde celkem snadno.Ten, který je na inzulínu, ten naopak do sebe musí dostat určitou dávku sacharidů, kterou mu určí lékař zrovna tak jako dávky inzulínu.Neměl by jíst sladká jídla a pokud ano, tak počítat a počítat. Maso, zelenina,sýry, šunka apod. žádné jednotky nemají, ale přílohy jako brambory, rýže, těstoviny, luštěniny, pečivo, ty naopak mají a to jsou potraviny, které se musí odměřovat.Krůtí závitek s banánem jako ideální pro diabetika nevidím, banán obsahuje velké množství cukru, tudíš se musí přizpůsobit příloha. Zelenina se může v jakémkoli množství, ale ovoce už jen přiměřeně a nejlépe dopoledne. Asi tak nějak. Takže není dieta jako dieta. A ten neukázněný pán na to dojede sám a pochopí až bude na inzulínu.

aja.g

6. 7. 2009 11:48

Vypadá to super:yes: Dávám bodík

spagetka spagetka

21. 1. 2009 12:34

vybusna - toho se bát nemusíš, protože právě, že se to dusí pohromadě a jaký to má výsledek, sis odpověděla sama, i když jsi to ještě nedělala ;-) jsi zkušená kuchařinka :yes:

vybusna vybusna

21. 1. 2009 12:20

v mraznicke mam plno morcacieho masa, tak by ma tento recept aj lakal, len sa bojim toho bananu...a nahradzat ho nechcem, pretoze recept sa mi zda osobity prave tym bananom. ide o to ze som raz jedla ovocny salat, kde bol opekany banan a vobec mi to nechutilo, lenze tu si nejako myslim, ze ten banan by mohol nabrat chut z masa....no som na takych vazkach , ze az....dam do oblubenych na vyskusanie.

spagetka spagetka

21. 1. 2009 12:12

vybusna, souhlas, jen jsem doplnila ostatní jednotky do receptu ;-):-8

vybusna vybusna

21. 1. 2009 12:10

damy, podme sa prosim bavit o diabetes a podobne v samostanych forach a nie pod receptom.

spagetka spagetka

21. 1. 2009 12:09

Jani a inzulín musí - už jsemzažila diabetické zkolabování, zrovna tak pravidelné měření. Posílala jsem ti přece weby, na kterých najdeš velmi dobře popsané postupy a informace. Jinak - je to o dietě, kterou lékař předepíše a tam právě uvede množství všech složek potravy, jak jsem napsala níže. Ona Šárka pravdu v podstatě má, ale já taky :-D - 1 jídlo jen vytržené z celodenního jídelníčku. ;-)

spagetka spagetka

21. 1. 2009 12:05

Kedlubničko - já to neberu jako výtku, ale jako popovídání si o důležitých věcech a diabetes mellitus mezi to patří. Jen stručně - manžel si píchá 4 krát denně inzulín. Tento kalendář mu přišel od lékaře, který zatrhl. co a jak.
Máš pravdu, že to je o jednotkách - ty jsem tam měla uvést taky - uedu.
Jinak on má přesný rozpis cukru, bílkovin, tuku a energie na den, takže já počítám, převádím a opravdu nenavyšuju jeho jednotky. Víš - tohle je 1 jídlo, možná by byo dobré uvést jako příklad 1 celodenní jídelníček. Ale myslím, žes pochopila, co jsem tím chtěla říct? Prostě k večeři bude jen celozrnný toustík a rajčatový salát s křenem - 100g ;-)

Jinak naopak budu moc ráda, když napíšeš své poznatky, nikdo fakt neví všechno :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 1. 2009 11:22

Tak to jsem z toho jelen!:-))

kedlubna kedlubna

21. 1. 2009 10:56

DIA NENÍ DIA ;-) ZÁLEŽÍ na jednotkách toho jídla . . . .. diabetik může i bůček a sádlo . . . .a to má možná méně jednotek než když si k tomu bůčku dá porci bramborové kaše ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 1. 2009 10:45

Šári, ale DIA je dia, ne o hubnutí, ne?Aspoň jsem si to myslela:-( Diabetik, aspoň co malinko vím, musí jíst málo a často. Samozřejmě, že ne bůček a sádlo, ale tohle bych myslela, že by mohl, ale třeba ne, já teprve začínám, mám doma diabetika, strašně neukázněného, ale fakt se snaží a tím jídlem-málo a často jsme to snížili zatím o polovinu. Nebere inzulín a nechce, tak co s ním?:-)

kedlubna kedlubna

21. 1. 2009 10:31

dávám jedničku ! jelikož kombinaci masa a ovoce miluji. banán jsem ovšem nikdy nezkoušela .. . .. já občas vařím diabetikovi. . . . .a toto jídlo stopro není zcela dia . . . . .neb jak to nazvat, prostě maso má své "jednotky", když k tomu přidám banán, jednotky musím navýšit, jelikož banán je hodně vysoký. . . . . .
Myslím, omlouvám se, ale měly bychom tady rozlišovat jídlo vyloženě dia - pro ty co jsou na inzulinu a pak jídlo , tak teda taky dia, pro ty co chcou zhubnout.
Holky moje , spagetko, tobě už vůbec nechci tady nic vytýkat, ale možná právě proto, že tvé vzkazy na mých stránkách jsou upřímné a moc milé . .. jsem ted upřímná i já ;-)

spagetka spagetka

20. 1. 2009 18:49

vybusna - už jsem v něčem dělala dušený banán - neníto zlé, samo osobě by to bylo nevýrazné, ale s tou šunkou a kořením vynikne jemná chuť.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: diabetický jídelníček dia jídelníček jídelniček diabetika jidelniček pro diabetiky diabetes recepty diabetes jidelnicek jidelniček pro diabetika jídelníček pro diabet jidelnicek dia recepty diabetes jídelníček diabetes diabetické jídelníčky příklad jídelníčku diabetika krůtí závitky dieta diabetesmelitus příklad jídelničku pro diabetiky diabet jidelnicek diabetes-recepty diabetes melitus-recepty jidelnicek pro diabetes

Suroviny: prsa krůtí, šunka drůbeží, sýr eidam, banán, tuk, cibule, sůl, pepř bílý, koření na krůtí maso, paprika čerstvá červená, rajče, kukuřice, salát hlávkový

TopRecepty.cz

Krůtí závitek s banánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73Rj