Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory s mletým masem

Francouzské brambory jsou již klasikou v naší kuchyni. Přesto je možné je ještě dál vylepšovat. Pokud například osmažíte na sádle cibuli, která tvoří jednu z vrstev, dodá tomuhle jídlu nový level a povýší ho na pokrm, jež nadchne i ty, kteří klasické francouzské brambory moc nemusí.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min bez doby chladnutí brambor

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor)

24. 1. 2009 23:41

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 723 kJ / 2 802 kcal
Bílkoviny171,72 g
Tuky145,55 g
Vláknina30,40 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 2,42 g
Sůl5,61 g
Sacharidy188,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 8. 2011 16:33

Byla to zase příjemná změna vedle klasických francouzských brambor. Dělala jsem to z hovězího mletého, přidala jsem sůl, česnek a nějaké koření a orestovala spíš na vodě. Nádherně to vonělo a prý to bylo opravdu moc dobré;-). Přidávám foto.

spagetka spagetka

19. 1. 2010 11:21

cardanka - citronový pepř - od Kotanyi má spolehlivě Kaufland.;-)

cardanka

19. 1. 2010 11:12

Vypadá to lákavě:-p, citrónový pepř jsem také neviděla, ale pokoukám se;-)5.bodík:yes:

janatka janatka

18. 1. 2010 23:03

Gábi,díky ;-)

Gabina

18. 1. 2010 14:32

Janatko, třeba od Kotányi http://koreni.kotanyi.cz/seznam.phtml?srtid=103&sk... v nějakém větším hypermarketu nebo třeba tady http://www.koreni.cz/detail.php?pid=201

janatka janatka

18. 1. 2010 12:54

Vynikající,máme rádi zapečené brambory s mletým masem.Rozmarýn nebyl,tak jsem dala trošku pórku,vím ,že je to jiná chuť ,ale nám to nevadilo a na chuti nechybělo.Zalévám kysanou smetanou s jedním vyjíčkem a sypu sýrem.:-p:yes:Ještě bych se chtěla zeptat,kde můžu sehnat citrónový pepř:-S,nikdy jsem to neviděla.

mirindat

4. 10. 2009 17:41

mnam
:-p

Drni

19. 3. 2009 12:43

já mám hlad!!!

Merylas Merylas (moderátorka)

16. 2. 2009 20:21

Dnes jsem tyto francouzské brambory dělala, maso jsem orestovala na oleji s cibulí, navíc přidala trochu česneku, přidala jsem malinko vody a chvíli podusila až zase do tuku. Pak jsem si postup zjednodušila. Nic jsem neprokládala, ale nakrájené brambory smíchala s masem a nastrouhaným sýrem, dala do pekáčku, povrch taky trochu posypala sýrem a dala zapéct, ze začátku jsem pekáček přikryla alobalem, ke konci odkryla. Vejce jsem nedávala. K tomu hodně zeleniny a :yes:

spagetka spagetka

25. 1. 2009 16:53

Jolanko, pro ty nezkušené kuchaře - chtělo by hned při těch vrstvách uvěst, že se končí bramborami - ty máš mezitím další postup a nezkušené by to mohlo zaskočit a nemuseli by si toho všimnout. Víš jak by to dopadlo, péci to od začátku s vrstvou sýra? ;-);-):yes:, ale jinak :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: francouzské brambory s mletým masem francouzské brambory recept francouzske brambory brambory s mletym masem francouzke brambory s mletym masem mleté maso a brambory francouzký brambory francouzské brambory z mletého masa mlete maso s brambory zapečené brambory s mletým masem mleté maso brambory francouzské brambory mleté maso lazaně s mletým masem mleté maso s bramborem francouzské recepty francouské recepty francouzské brambory z mleteho francouzké brambory z mletého masa brambory mlete maso brambory a mleté maso

Suroviny: brambory, maso mleté, olej, cibule, sýr tvrdý, rozmarýn, sůl, pepř mletý, vejce, tuk

TopRecepty.cz

Francouzské brambory s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6l7