Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mražený pečený čaj

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

17. 9. 2013 21:25

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 747 kJ / 3 286 kcal
Bílkoviny2,28 g
Tuky3,16 g
Vláknina14,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy804,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použít lze jakékoli další ovoce - maliny, borůvky, švestky, slívy, nektarinky, i oloupaný pomeranč a mandarinky. Pokud máte rádi kyselé, přidejte citronovou nebo limetkovou šťávu. Já použila jahody a ostružiny zamrazené.

Čaj lze samozřejmě i klasicky zavařit do sklenic.

Tip: zkuste dát lžičku pečeného čaje do panáka vodky nebo slivovice .-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nella

19. 9. 2013 09:18

fb.lib:S tím kupováním ovoce nesouhlasím, sezónní ovoce má neopakovatelnou chuť, kterou to rychlené zimní prostě nemá a mít nebude.Proto, nehledě na cenu, ovoce mrazím.
Takže ostružiny nebo meruňky v zimě fakt nekupuju, i když by to možná bylo ekonomičtější.V tomto případě je pro mě chuť přednější.

spagetka spagetka

19. 9. 2013 09:00

fb.lib:ale já s tebou v podstatě souhlasím, muž třeba nesnáší maso z mražáku. Jen mě napadá, na co kupovat mražák? Ale víš co, už téhle diskuze raději necháme, každý ať si vybere to své, ono to fakt není k receptu ;-);-);-);-)

fb.lib fb.lib

19. 9. 2013 08:52

spagetka:Tak to možná tady v Jizerkách já to v Liberci taky nepamatuji ale v českým ráji mám chalupu a tam když je bouřka tak normálně 6 hodin většinou přes noc elektrika vypadává.Za těch 20 let co tam mám chalupu pamatuji 3x že nešel proud 2 až 3 dny.A pokud při povodni Ti voda nezaplaví špajsku (spíš) tak se nic neděje.Akorát ta elektrika nejde.A navíc mi uchování zmraženého čaje v mrazáku vyjde víc než když si v zimě půjdu koupit jahody ,ostružiny a broskve a upeču čerství.Tak nevím jaký by to mělo smysl.Moje maminka zmrazuje i švestky na koláč a marně ji vysvětluji že když si půjde koupit švestky v lednu nebo kompot tak ji to vyjde levněji než když je zadarmo natrhá na zahradě a dá zamrazit.(I když do ovocných knedlíků kompotované švestky nejdou).
Lidé zamrazují i chleba.Znám případ že v akci koupila 100 rohlíku do mrazáku v době kdy máme markety otevřeny 363 dny v roce.Máme domácí pekárny a chleba máme za 2 hoďky hotový.
Špagetko chtěl jsem říct pokud člověk není línej,má čas, je zdraví,baví ho vaření, je zavařování ekonomičtější to je levnější,zdravější v něčem i chutnější a hlavně radostnější,protože pohled do regálu s vyrovnanými kompoty,marmelády,chatni,křížaly je hezčí než do mrazáku.Přeji hezký den :-K

magdalenka magdalenka

19. 9. 2013 08:17

spagetka: Samozrejme, ak už príde ku katastrofe, asi by mi najmenej vadilo, že sa v mrazničke pokazil pečený čaj...
(Mrazím všetko, čo ma len napadne.)

spagetka spagetka

19. 9. 2013 07:52

fb.lib: nezlob se, u nás nikdy mrazák nešel 3 dny, to přeháníš. Dnes se opravdu firma ať už čez či jiná, stará, aby elektriku nahodila co nejdřív, jsou i nouzové stavy.Za cenu, kterou za elektriku platíme, se každá firma musí snažit, aby od ní zákazníci neutekli.
Ano, jsou povodně, požáry a výjimečné havárky, jo to beru. Jenže i u povodní se doporučuje vyházet i ty konzervy, takže????????;-);-);-);-) Nula od nuly....

fb.lib fb.lib

19. 9. 2013 07:46

Sleduji souboj mrazák versus zavařování. Souhlasím s neregistrovanou mmm. Zavařuji i bůček co je určený na pečení. Upeču a zavařím no a ušetřím energii a pak i čas při vaření jídla.Podobný čaj dělá kamarádka,z ostružin jahod a švestek zapéká v troubě a zavařuje do lahví po mrkvovém juice GOLD SUN co kupuje v Lidlu nebo Kauflandu.
Polovinu mixuje tyčovým mixérem na protlak. Když rozdělá lahev tak dá do ledničky a podle potřeby konzumuje. Vlastně nic nezavařuje! Z trouby to jde horké do sklenic utáhne víčko a otočí.Než to vychladne dává to do pivní přepravky(vzhůru dnem) protože hrdlo je užší a padá to. Protlak dává do tvořítek (v tvaru ovoce)dá zmrznout a zdobí tím poháry ,zmrzliny,a do nápojů. Vypadá to skvěle. Navíc každou chvíli jsou povodně,vichřice a když vám nepůjde elektrika 3 dny a bude léto tak to co máte v mražáku půjde do hajzlu. Mrazák ušetří čas a je na překlenovací dobu ale dlouhodobé uchování potravin jedině :yes:zavařování:yes:

yanull yanull

19. 9. 2013 05:41

Tento recept si zaslouží nejméně 2 bodíky. Jeden za čajík a druhý za mezinárodní veršíky ;-)+10 :-p:-K:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

18. 9. 2013 18:13

Líbí se mi moc;-);-):-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

jarka skrobakova

18. 9. 2013 16:15

:yes::yes: líbí se mi to Dančo :-p:-p

mmm

18. 9. 2013 14:19

Danielle72: Však ano, rozhodně mým úmyslem nebylo se tě dotknout, jen diskutovat. O tom, že to funguje nepochybuji přeci. Ale snažit se šetřit energií přeci není nic špatného a poukázat na to také ne. Tečka. :-)

danielle72 danielle72

18. 9. 2013 14:13

spagetka + Tejaja: holky, díky za zastání :-K Ani jsem netušila, jak tímto nevinným postupem u pečeného čaje zvířím klidné vody Topkovského rybníčku :-8:-D

danielle72 danielle72

18. 9. 2013 14:12

mmm: Však je v receptu od samého počátku uvedeno, že čaj se mrazit nemusí, že jej lze klasicky nacpat do skleniček. Jak už bylo řečeno - ať si každý vybere, co se mu líbí víc. Mně třeba na tom mraženém vyhovuje, že trochu zchladí vařicí vodu a čaj se dá hned pít.
Mimocodem, tato varianta vznikla právě proto, že jsem měla doma jen samé velké sklnice, ovoce chtěla spotřebovat, tak jsem to zkusmo vložila do mrazáku - a funguje to. Tečka.

mmm

18. 9. 2013 13:47

Já o žádném rýpání nevím. Někdo upozorní, že se mu nelíbí použití tresti, někdo upozorní na možné plýtvání energií. Pak jsem se snažila svůj postoj vysvětlit, nikomu jsem nic nevnucovala. Tvoje komentáře jsou velmi přínosné, zatímco já jen kecám? Sorry, ale za to je moc.

spagetka spagetka

18. 9. 2013 13:38

tejaja: no Teri aj v tobě je básnické črvo, tedy střevo,supééér :yes::yes::yes::yes:, Dani máš na Slovači spřízněnou duši ;-);-):-K:-K:-D:-D:yes::yes:

tejaja tejaja

18. 9. 2013 13:33

Rýpnem sem a rýpnem tam,
dobre v tomto sa vyznám.
Neide ver o žiadne veci,
v stávke sú len samé keci.
Inak by sme nemali
žiadne vlny v pohári.
Bolo by tu pusto, hmlisto,
to snáď nechce nikto isto.
A tak hurá zvesela,
zatočme to dokola.
Nech má každý ten svoj sen,
ja tu písať budem len.
:-D:-D;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečený čaj z broskví pečený čaj ze zmraženého ovoce pečený čaj z mraženého ovoce pečený čaj pečený čaj z broskví recept pečený čaj recept peceny caj s broskvi pečený čaj broskve jak zavařit pečeny čaj peceny caj z pekarny zavařování pečeného čaje malinový pečený čaj recept rybízový pečený čaj boruvkovy peceny caj recept peceny rybizovy caj pečený čaj top recepty pečený jahodový caj uchování jablek přes zimu uchování broskví mrazeny caj

Suroviny: broskve, ostružiny, jahody, jablko, skořice, skořice celá, koření hřebíček, cukr, cukr vanilkový, tresť rumová, tresť vanilková, voda

TopRecepty.cz

Mražený pečený čaj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZwK