Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gözleme (turecké placky)

Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak zdlouhavá, ani složitá, a tak se bude brzo vaší kuchyní linout příjemná vůně.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odpočinutí těsta

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

27. 9. 2013 13:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Placky jsou velice levné, jednoduché na výrobu a variabilní svými náplněmi.Dovedu si je dobře představit i jako nevšední pohoštění pro návštěvu....

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

17. 5. 2020 19:16

Po dlhšej dobe dnes prišli placky na program. Cesto som trochu inovovala, aby nebolo také "papierové", dala som do neho trochu jogurtu. Plnila som osoleným tvarohom, drobne pokrájaným mangoldom plus cesnak, na omastenie som použila bravčovú masť. Boli skvelé, pridávam foto.:-K

Jmenojetajne

18. 2. 2020 11:07

Konečně jsem našla recept! Na dovolené v Turecku jsem se do tohoto zamilovala, dělala to u nás v hotelu stará paní na pláži jako snack, nejdřív jsme si mysleli, že to bude nějaká tortila a šli jsme to zkusit až poslední den dovolené, taková škoda! Akorát všichni píšete, že to děláte na slano nebo na sladko se skořicí, ale za mě teda s nutellou, mňam!<3

janaH

19. 7. 2017 12:34

Jé, tohle na mě vykouklo v podobných.
Já to taky kdysi jedla v Turecku, starý pán to tam pekl snad přímo na plotýnce vařiče, ale možná měl něco podobného, jako je na fotce. Měl je na sladko i na slano, dávali jsme si je na slano a "hajs", náplň sypanou drcenou feferonkou. Bylo to jako prevence proti případným žaludečním nebo střevním potížím. Tak tohle určitě zkusím, teď v létě spolu se zeleninovým salátem.:yes:
Dík za recept.

cathleen cathleen

9. 1. 2016 11:56

magdalenka: děkuju:-8 U nás taky chutnají, i ty nasladko jsou výborné.

magdalenka magdalenka

9. 1. 2016 11:06

cathleen:som ostuda - naozaj som vyskúšala a zabudla pochváliť. Plnila som balkánom a petržlenovou vňaťou som nešetrila. Malo to veľmi priaznivý ohlas u kobyliek.
DOPORUČUJEM!!!

cathleen cathleen

2. 10. 2013 10:39

spagetka: spagi, to opravdu nevím, s crispem nemám žádné zkušenosti. Pokud vyzkoušíš, písni, prosím, svoje zkušenosti i pro ostatní :-K

spagetka spagetka

2. 10. 2013 10:32

cathleen: to by možná šlo i na crispu v mikrovlnce ne? To bych možná nemusela obracet. Aspoň mi to tak připadá a za pokus nic nedám, každopádně ukládám a bude nevšední pohoštění;-). Udělám obě verze, sladké i slané ;-);-):-p:-p:yes:
Jinak poznámka: podobně dělala placky babička na tálu na kamnech, děda je mazal povidly, ale byly nepřehnuté, jak je svět malý:yes::yes::yes:

cathleen cathleen

2. 10. 2013 10:30

magdalenka: ne, těsto je nekynuté, bez droždí. Příště zkusím přidat maličko oleje.
Na koláži, jak paní placku smaží - to černé, je ten "činel". Vypadá to jako obrácená plytší wok pánev a tady pod tím topili plynem - normální hořák.

magdalenka magdalenka

2. 10. 2013 10:25

cathleen:to máš aký "činel"? :-O
K receptu - ja som si myslela, že tie bubliny v ceste sú od droždia...

cathleen cathleen

2. 10. 2013 09:23

Coleta, magdalenka: ano, byly pečeny na "činelu" :-D na některých fotkách je to trochu vidět.
Díky za zájem o recept a pokud vyzkoušíte, placky vám určitě na talíři "věkem" neoschnou! Nebudou stačit :-D

Daduli

1. 10. 2013 18:42

:yes:toto musím zkusit, vypadá to super

mysulka mysulka

29. 9. 2013 10:30

:yes: opět další krásný recept, už mám uloženo a snad co nejdřív vyzkouším:yes::-K

Hanny

28. 9. 2013 09:50

Omlouvám se za ten palec dolů,samozřejmě jsem se "překlikla" a napravuji to - :yes::yes::yes:

Hanny

27. 9. 2013 23:25

Jéééééžiši,to bych si fakt dala!!!:-p:-)):no:

Coleta

27. 9. 2013 21:52

Já jsem placky ochutnala v Turecku a moc mi chutnaly. Pečou se na takovém jakoby otočeném velkém činelu a nasucho. Mastí se až když se dokončí, teda alespoň tak to pekli v Alanyi. Jedla jsem jen slané, jsou výborné.Doporučuji vyzkoušet.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: turecké recepty placky gozleme gezleme slané placky turecké gozleme turecké pečivo turecké jídlo recepty turecke jidla gotzleme turecké jídlo guzleme turecke plnene placky gosleme turecký sýr turecká jídla gozleme placky goezleme turecké sýry turecke masove placky tureckýé placky

Suroviny: mouka hladká, voda, sůl, mouka, ořechy mleté, cukr, skořice, sýr strouhaný, petržel, kopr, sýr strouhaný, rajče loupané, nať petrželová, maso mleté, sýr strouhaný,

TopRecepty.cz

Gözleme (turecké placky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9jZ3