Bifteky z mletého masa s fazolovou přílohou

vybusna Kuchařka:

Doba přípravy: 15 minut + priprava 3 porcie Mleté maso 26 názorů

535
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Suroviny

500 g mleté míchané maso
6 velkých stroužků česneku
svazeček petrželky
1 KL sůl
pepř
1 KL mletou červenou paprikou
1 KL sušený koriandr
1 PL olej
Omáčka:
1 plechovka červené fazole
1 plechovka bílých fazolí
100 g přerůstání slanina
1 cibule červená
1 paprička pálivá
5 stroužků česneku
1 plechovka krájená rajčat
1 velka lžíce med
svazeček petrželky
sůl
cayenský pepř
1 CL sojová omáčka Kikkoman
2 PL olej
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ocistime cesnakove struciky. Cesnak ktory ide do fazulovej omacky nasekame. Nasekame petrzlenovu vnat.

  2. Ideme si urobit bifteky. K mletemu masu prelisujeme cesnak a vsetky prisady uvedene v surovinach. Vsetko poriadne premiesame do kompaktnej hmoty. Zmes nechame odpocinut v chlade.

  3. Medzitym si urobime omacku: cesnak, stiplavu papricku, cibulu ocistime a nasekame na drobno. Oravsku slaninu nakrajame na drobne kocky. Na dvoch lyziciach oleja oprazime cibulu, cesnak a stiplavu papricku. Pridame zosklovatiet slaninu.

  4. Tento zaklad osolime, posypeme cayenskym korenim a pridame paradajkove kusky z plechovky. Pokial mate makke dozrete letne paradajky, tak pouzite cerstve, kupene teraz vobec nedoporucujem. Zrele paradajky najprv ponorte na par minut do vriacej vody, ochladte a osupte. Nakrajajte na drobne kocky.

  5. Ak pouzijeme cerstve paradajky, tak tento zaklad duste kym sa paradajky trochu nerozvaria a nezmaknu. Ak pouzivame paradajky z plechovky, tak tie len prehrejeme.

  6. Pridame med, sojovu omacku a obidva druhy fazule. Vsetko prehrejeme, miesame velmi opatrne. Ak treba tak este dochutime, dosladime apod.

  7. Bifteky pecieme tesne pred konzumaciou a len pocet, ktory zjeme. Na grilovaciu panvicu rozotrieme olej (alebo inu panvicu) a nechame ho rozohriat. Z odpocinuteho masa vytvorime placate bifteky. Opekame ich tak 3 minuty z jednej strany a 3 minuty z druhej strany.

  8. Podavame s fazulovou omackou a mexickymi tortillovymi chipsami. Alebo si zvolte prilohu, aka vyhovuje Vam.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=143

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bifteky z mletého masa s fazolovou přílohou

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Teda,Mili,ještě,že tady ty podobné recepty jsou;-)Tvá dobrůtka teď na mě vykoukla a je to pastva pro oči:-KMě by rozhodně chutnalo:-p:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: moc pěkné:-K

    Odpovědět

  • Míša Míša

    Vybusna: Děkuji :yes::-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    Míša: presne tak ;-)

    Odpovědět

  • Míša Míša

    Mám asi hloupý dotaz..co se myslí tím čerstvě mleté koření? Pepř? :-8:-))

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Krása, krása, ostatní slova jsou zbytečná ... + 28 :yes: Ty by ses mohla focením jídel živit ;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krása ..:yes::yes::-K:-p

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Krása! :yes::-K

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    Moc pěkné, recept i fotka :yes:+25;-):-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Moc pěkný receptík a nádherné foto;-):yes::yes:+

    Odpovědět

  • Joskob Joskob

  • Patricie Patricie

    :yes:Krásná fotka a recept ukládám.:yes::yes:

    Odpovědět

  • nigina nigina

    Veru neviem, či skôr obdivovať recept alebo fotky:-? No hneď, ako som foto zbadala, vedela som, kto je autor ;-) Tú omáčku urobím, vyzerá moc dobre. Fašírku robievam skoro rovnako.:yes: Dala by som +2 (aj za foto), ale tak aspoň koľko je možné:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Úžasné:yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    cathleen: cath...nie nie, ja ju pouzivam kvoli tomu, pretoze je natur, nie je to ziadna umela nahrada

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo