Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bratislavské rohlíčky a vánoční záviny z jednoho těsta

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min 2 hodiny bez uležení a kynutí

60 min (60 min příprava, 2 hodiny bez uležení a kynutí)

12. 11. 2013 20:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

cca + - 60 kousků rohlíčků a nebo 6 kusů závinu.

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie37 480 kJ / 8 958 kcal
Bílkoviny183,93 g
Tuky404,76 g
Vláknina58,10 g
Cholesterol 654 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy1 115,81 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept mé tchyně /hledala jsem ho deset let/. Dnes se mi dostal do rukou zcela náhodou. Byl v kuchařce, kterou jsem půjčila známé. Dnes tu knížku přinesla a z ní vypadl tento recept. Vyluštila jsem ho až s pomocí manžela neboť půl receptu bylo maďarsky, kousek "slovensky", suroviny německy.

Tchyně psala recepty ve třech jazycích, možná proto, abych si nemyslela, že život je peříčko. Kdo upeče první, má titulku. Budeme se těšit na obrázky. A já jenom doufám, že dávno ztracený recept dokážu upéct také já. Už máme deset let Vánoce bez bratislavských rohlíčků.

Volné šíření receptu i fotografií dovoleno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 3. 2015 20:09

S

Daniela Šišáková

23. 3. 2015 16:24

úchvatné a velice výborné,povedlo se,děkuji:-))

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 12. 2013 16:56

Veronika.Hrozna: Manžel právě konstatoval,že jsou vétší ,ale prý jsou skoro chuťově k nerozeznání od pravých Bratislavských rohlíčku ! A sdělil,že je třeba nechat je uležet ! :-( To chutnal tŕi kusy,takže k uležení asi nedojde! :-( A ješté konstatoval ,že sádlo musí být asi fakt čerstvé,nebo v těch mých není prý cítit! Dělala jsem z koupeného v obchodě a nebylo právě čerstvé ! :-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 11. 2013 21:54

Moc se mi nepovedly,jsou větší jako mají být. Mají být o hodně menší,ale já se posnažím a fotečky vyměním. Já to pekla porvé v životě! :-(:-O

mirka

14. 11. 2013 13:04

Pravé bratislavské rohlíčky se dají koupit v Praze ve Světozoru.Tenoučké těsto s perfektně vychucenou makovou náplní Vás dostane!Ale ta cena;-(

senky senky

13. 11. 2013 20:48

magdalenka:Bezva video, ráda jsem se podívala:yes:;-):-K

zizala zizala (moderátorka)

13. 11. 2013 19:57

magdalenka: :yes: pěkné video, není nad názornou ukázku :-K

magdalenka magdalenka

13. 11. 2013 19:47

Na tom videu je vidno aj konzistenciu cesta, všimnite si, žiadne nadýchané, ale husté hutné mastné cesto. My sme ich doma ale robili značne menšie.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 11. 2013 19:40

magdalenka:Na vianočné trhy pôjdem. Vezmu sebou "experta" a bude ochutnávat.Jenom nevím jestli "rohlíčky" :-D,když tam bude takových dobrot
od kostí a od pohárku ,to bude problém!:-S

magdalenka magdalenka

13. 11. 2013 19:35

Teraz som našla toto video, je na nich dobre vidno tvarovanie. Len pravé treba kvôli mramorovaniu potrieť 2x žltkom, druhýkrát po zaschnutí prvej vrstvy.
http://www.akosatorobi.sk/video/3117/bratislavske-...

spagetka spagetka

13. 11. 2013 19:20

magdalenka: júú díky za popis fakt :-K:-K:yes::yes::-p:-p

magdalenka magdalenka

13. 11. 2013 19:18

Veronika.Hrozna: Do cukrární v meste nechodím, takže nemám prehľad. Možno v cukrárňach v meste sú...Alebo na vianočných trhoch? Musia byť hnedé a také akoby popraskané, mramorové, vtedy sú to pravé "pajgle". Ale v M. som na trhovisku videla krásne.

spagetka spagetka

13. 11. 2013 19:11

Veronika.Hrozna: Veru, bacha, to je problém. Já si na trhu koupila údajně pravé bratisl.rohl. Bylo to listové těsto s náplní, to podle mne není ono, nebo se mýlím?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 11. 2013 18:48

magdalenka: Dajú sa tie "pravé " ešte vôbec niekde kúpiť ? Ja netuším ,kde by som ich mala hľadať !

magdalenka magdalenka

13. 11. 2013 14:19

spagetka: Ladi, to cesto je také mastnejšie, drolivejšie, ťažko pripodobniť k niečomu - vzdialene linecké? Do cesta ide málo cukru a plnka bola vždy len maková a orechová, tam dáš trochu sladidla. Je to trvanlivé pečivo. Teda aspoň tie rohlíčky, čo ja robím - pozri podobné.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bratislavské rohlíčky bratislavské rohlíčky bez kynutí bratislavské pajgle bratislavské rohlíčky video bratislavsky zavin bratislavský rohlíček bratislavské rohlíčky postup bratisl.rohlíčky pravé bratislavské rohlíčky bratislavské rohlíčky recept bratislavske rohlicky top recepty bratislavske rozky bratislavske rozky recept recept na bratislavské rohlíčky top bratislavské rohlíčky bratislavske zaviny bratislavske rozteky bratisl. rohlíčky s ořech. nád. rohlíčky dle tchýbě linecké rohlíčky s makovou náplní

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, máslo, cukr krupice, sůl, vejce, droždí, ořechy mleté, cukr krystal, med, kůra citronová, skořice mletá, náplň maková

TopRecepty.cz

Bratislavské rohlíčky a vánoční záviny z jednoho těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GAyK