Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 20 117 kJ / 4 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,26 g |
Tuky | 71,11 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 4,61 g |
Sůl | 11,85 g |
Sacharidy | 866,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jde o balkánský recept, který jsem si kdysi opsala, nevím odkud, a využila až teď. Navečer z něj upeču jako první osúch :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 4. 2018 11:10
hosta: Odzkoušeno, na buchty se nehodí ,ale na pletýnky ano ! Nechat to v teple nakynout po upletení. Vyzkoušela jsem místo hrubé mouky polohrubou a byly lepší, langoše i pletýnky. Takže , kdo má rád jemnější ať dá polohrubou mouku místo hrubé. Poznámka : 7 dní mi ještě nevydrželo, bohužel !
19. 2. 2018 19:50
Veronika.Hrozna: asi ano - zkus a napiš
19. 2. 2018 19:45
Hostičko odzkoušeno : Těsto z půl dávky vydrželo 3 dny , udělal jsem z něj 10 langošů . V lednici to kynulo pořád dál, ale ne tak "bláznivě" jako první den. Příště odzkouším něco sladké třeba závin , nebo něco jiné. Zkusím i pizzu ,ale ta se u nás moc nemusí ! Chtěla jsem vyzkoušet pita chléb ,nebo housky a pletýnky myslíš, že by to šlo?
17. 2. 2018 18:53
hosta: Já včera dostala od známých domácí uzené kosti , udělala jsem fazolovou polévku na kyselo a k tomu tyhle lángoše místo chleba. Velmi nediétní, ale strašně dobrééééé!
17. 2. 2018 18:42
Veronika.Hrozna: - kyne to jen ten první den, pak už ne - mně pytlík protrhlo - ale lepší dát dva do sebe, mělo by být zmáčklé, vandlík by poskytl moc prostoru. Určitě můžeš cukr ubrat - mně takhle vyhovovalo, v langoších mi to ani nevadilo a ve sladkém by mi asi chybělo - ale nějaký kompromis...
17. 2. 2018 18:37
hostičko: uděláno , a ze špajzu , kde mám friťák bylo slyšet manžela od stolu , "umhhha to je výborné, vynikjúce" uhmhhaha" a ,tak jsem smažila dál. Mám jedno upozornění , kyne to jako hrníčku vař , sáček omotalo kolem láhve s okurkami, takže vandlík se šikne , uzlík na sáčku jsem stěží rozvázala jak byl utaženej tím kynutím. A to bylo jen půl dávky těsta!
Pak jsem si dala já a mohu to "uhmahha " jen potvrdit. Mám jednu otázku, není možné ubrat cukr do těsta z 3 lžic na 1 lžíci !
Takto naslano na lángóše by to bylo ještě lepší.
Těsto se podařilo napoprvé , zvládne to každý ! Určitě se dá vymísit i ručně není tuhé ! Proti předpisu jsem celkově přidala do těsta na válení a mísení 1,5 lžíce hl. mouky. Výborný recept. Jogurt jsem měla 145 g !
Pak jsem si dala já a mohu to "uhmahha " jen potvrdit. Mám jednu otázku, není možné ubrat cukr do těsta z 3 lžic na 1 lžíci !
Takto naslano na lángóše by to bylo ještě lepší.
Těsto se podařilo napoprvé , zvládne to každý ! Určitě se dá vymísit i ručně není tuhé ! Proti předpisu jsem celkově přidala do těsta na válení a mísení 1,5 lžíce hl. mouky. Výborný recept. Jogurt jsem měla 145 g !
17. 2. 2018 15:01
Veronika.Hrozna: nechávám tak deset minut ukrojené kousky - jen aby nebylo tak studené a tuhé - a než se ti rozehřeje olej na ty langoše. Já zadělala minulý pátek, na dvakrát spotřebovávala půlku do středy (na frgál a taky na langoše) - pak jsem zbytek v sáčku dala do mrazáku, tak uvidím, co z toho bude, až vyndám
17. 2. 2018 14:07
hostičko: Těsto mám udělané , vyklopila jsem ho z hnětače na vál podsypala troškou hladké mouky udělala bochánek a dala do lednice. Udělala jsem půl dávky ! Za čtyři hodiny vyndám kolik potřebuju a udělám bulky na lángoše , kolik času to potřebuje ještě venku z lednice kynout, nebo se dá použít hned ?
16. 2. 2018 14:37
Veronika.Hrozna: jistěže dá - i v pekárně. Má konzistenci i strukturu klasického kynutého těsta, které jde rozválet, tvarovat ...
16. 2. 2018 14:10
Dá se to umíchat i v robotu, nebo je potřeba mísit ručně ? Jak dlouho a jakou konzistenci by to mělo mít, než to půjde do lednice? Chci udělat ,ale dělám poprvé tohle těsto.
11. 2. 2018 11:38
Po delší době došlo opět na toto těsto - je báječné - zatím dva frgály (maková nádivka nastavená špagetovou dýní a solamylem), zůstává v lednici na další... asi langoše?, přidávám fotku.
25. 11. 2013 16:03
Veronika.Hrozna:Vypadlo mně L tak se omlouvám.
25. 11. 2013 15:57
Majka8: Máš to špatně opsané "v a n d l í k " a ne vandík !!!!
25. 11. 2013 01:51
Musím ještě reagovat,nemyslela jsem to zle,jen jsem chtěla vědět co jsou oškvarkové pagáče a vandíka...bohužel jen Marika zodpověděla a jsem ji za to vděčná.Pamatuju slovenské pondělky v tv,takže nejsem žádný mladý ucho.Možná jsem to přehnala s tím,prosím po česku,ale je tu spousta receptů ve slovenštině a autor bez problému dopíše český název,tak jsem myslela,že bude reagovat autor,bohužel jsem dostala slušnou nakládačku,tak jen dodám,nejsem tydýt,jen jsem ne ve zlém úmyslu reagovala špatně.Těsto mám díky vysvětlení Mariky v lednici a jak se zadaří dám vědět,pokuď mně tu nepoženete na pranýř.Napsala jsem český portál,boha,taky jsem to nemyslela zle,ale když se někdo chce chytit,tak se chytí....jen dodám,je mně to líto a omlouvám se všem,kterých se to dotklo.
24. 11. 2013 22:53
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 12 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 13 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 14 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 20 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 2 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 10 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 11 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 11 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 11 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 12 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 12 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kynute testo do mrazaku kynuté těsto v lednici těsto na langoše kynuté v lednici těsto kynuté v lednici kynute těsto do lednice sedmidenni buchta těsto na langoše, kynuté v lednici těsto na pizzu kynuté v lednici kynuté těsto z chladničky langoše kynuté v lednici mrazené kynuté těsto kynuté těsto v mrazáku kynuti těsta v lednici kynuté těsto kynuté v lednici kynuté těsto z lednice slovenský osúch sedmidenní chléb langoše kynuté za studena recept pizza kynutá za za studena pizza kynutá v lednici
Suroviny: mléko, cukr krystal, droždí, mouka hladká, mouka hrubá, prášek do pečiva, vejce, jogurt bílý, cukr, olej, sůl
Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gx6J
67 názorů