Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 11. 2013 15:19

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 117 kJ / 4 808 kcal
Bílkoviny159,26 g
Tuky71,11 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 4,61 g
Sůl11,85 g
Sacharidy866,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jde o balkánský recept, který jsem si kdysi opsala, nevím odkud, a využila až teď. Navečer z něj upeču jako první osúch :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 4. 2018 11:10

hosta: Odzkoušeno, na buchty se nehodí ,ale na pletýnky ano ! Nechat to v teple nakynout po upletení. Vyzkoušela jsem místo hrubé mouky polohrubou a byly lepší, langoše i pletýnky. :yes:Takže , kdo má rád jemnější ať dá polohrubou mouku místo hrubé. Poznámka : 7 dní mi ještě nevydrželo, bohužel ! :-D

hosta hosta

19. 2. 2018 19:50

Veronika.Hrozna: asi ano - zkus a napiš :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 2. 2018 19:45

Hostičko odzkoušeno : Těsto z půl dávky vydrželo 3 dny , udělal jsem z něj 10 langošů . V lednici to kynulo pořád dál, ale ne tak "bláznivě" jako první den. Příště odzkouším něco sladké třeba závin , nebo něco jiné. Zkusím i pizzu ,ale ta se u nás moc nemusí ! Chtěla jsem vyzkoušet pita chléb ,nebo housky a pletýnky myslíš, že by to šlo?:-?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 2. 2018 18:53

hosta: Já včera dostala od známých domácí uzené kosti , udělala jsem fazolovou polévku na kyselo a k tomu tyhle lángoše místo chleba. Velmi nediétní, ale strašně dobrééééé!:-D

hosta hosta

17. 2. 2018 18:42

Veronika.Hrozna: :-D - kyne to jen ten první den, pak už ne - mně pytlík protrhlo :-D - ale lepší dát dva do sebe, mělo by být zmáčklé;-), vandlík by poskytl moc prostoru. Určitě můžeš cukr ubrat - mně takhle vyhovovalo, v langoších mi to ani nevadilo a ve sladkém by mi asi chybělo - ale nějaký kompromis...;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 2. 2018 18:37

hostičko: uděláno ,<3 a ze špajzu , kde mám friťák bylo slyšet manžela od stolu , "umhhha to je výborné, vynikjúce" uhmhhaha" a ,tak jsem smažila dál. :-Q Mám jedno upozornění , kyne to jako hrníčku vař:-O , sáček omotalo kolem láhve s okurkami,:-(( takže vandlík se šikne , uzlík na sáčku jsem stěží rozvázala jak byl utaženej tím kynutím. A to bylo jen půl dávky těsta!
Pak jsem si dala já a mohu to "uhmahha " jen potvrdit.<3 Mám jednu otázku, není možné ubrat cukr do těsta z 3 lžic na 1 lžíci !
Takto naslano na lángóše by to bylo ještě lepší.
Těsto se podařilo napoprvé , zvládne to každý ! Určitě se dá vymísit i ručně není tuhé ! Proti předpisu jsem celkově přidala do těsta na válení a mísení 1,5 lžíce hl. mouky. Výborný recept. Jogurt jsem měla 145 g !

hosta hosta

17. 2. 2018 15:01

Veronika.Hrozna: nechávám tak deset minut ukrojené kousky - jen aby nebylo tak studené a tuhé - a než se ti rozehřeje olej na ty langoše. Já zadělala minulý pátek, na dvakrát spotřebovávala půlku do středy (na frgál a taky na langoše) - pak jsem zbytek v sáčku dala do mrazáku, tak uvidím, co z toho bude, až vyndám:-Q

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 2. 2018 14:07

hostičko: Těsto mám udělané , vyklopila jsem ho z hnětače na vál podsypala troškou hladké mouky udělala bochánek a dala do lednice. Udělala jsem půl dávky ! Za čtyři hodiny vyndám kolik potřebuju a udělám bulky na lángoše , kolik času to potřebuje ještě venku z lednice kynout, nebo se dá použít hned ?:-?

hosta hosta

16. 2. 2018 14:37

Veronika.Hrozna: jistěže dá - i v pekárně. Má konzistenci i strukturu klasického kynutého těsta, které jde rozválet, tvarovat ...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 2. 2018 14:10

Dá se to umíchat i v robotu, nebo je potřeba mísit ručně ? Jak dlouho a jakou konzistenci by to mělo mít, než to půjde do lednice? Chci udělat ,ale dělám poprvé tohle těsto.:-?

hosta hosta

11. 2. 2018 11:38

Po delší době došlo opět na toto těsto - je báječné - zatím dva frgály (maková nádivka nastavená špagetovou dýní a solamylem), zůstává v lednici na další... asi langoše?:-), přidávám fotku.

Majka8

25. 11. 2013 16:03

Veronika.Hrozna:Vypadlo mně L tak se omlouvám.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 11. 2013 15:57

Majka8: Máš to špatně opsané "v a n d l í k " a ne vandík !!!! :-D

Majka8

25. 11. 2013 01:51

Musím ještě reagovat,nemyslela jsem to zle,jen jsem chtěla vědět co jsou oškvarkové pagáče a vandíka...bohužel jen Marika zodpověděla a jsem ji za to vděčná.Pamatuju slovenské pondělky v tv,takže nejsem žádný mladý ucho.Možná jsem to přehnala s tím,prosím po česku,ale je tu spousta receptů ve slovenštině a autor bez problému dopíše český název,tak jsem myslela,že bude reagovat autor,bohužel jsem dostala slušnou nakládačku,tak jen dodám,nejsem tydýt,jen jsem ne ve zlém úmyslu reagovala špatně.Těsto mám díky vysvětlení Mariky v lednici a jak se zadaří dám vědět,pokuď mně tu nepoženete na pranýř.Napsala jsem český portál,boha,taky jsem to nemyslela zle,ale když se někdo chce chytit,tak se chytí....jen dodám,je mně to líto a omlouvám se všem,kterých se to dotklo.

senky senky

24. 11. 2013 22:53

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynute testo do mrazaku kynuté těsto v lednici těsto na langoše kynuté v lednici těsto kynuté v lednici kynute těsto do lednice sedmidenni buchta těsto na langoše, kynuté v lednici těsto na pizzu kynuté v lednici kynuté těsto z chladničky langoše kynuté v lednici mrazené kynuté těsto kynuté těsto v mrazáku kynuti těsta v lednici kynuté těsto kynuté v lednici kynuté těsto z lednice slovenský osúch sedmidenní chléb langoše kynuté za studena recept pizza kynutá za za studena pizza kynutá v lednici

Suroviny: mléko, cukr krystal, droždí, mouka hladká, mouka hrubá, prášek do pečiva, vejce, jogurt bílý, cukr, olej, sůl

TopRecepty.cz

Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gx6J