Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky ze šlehačky - vykrajované

Příprava perníčků není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. S podrobným receptem je zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Medové perníčky jsou hned měkké a pokud je hned nesníte, vydrží dlouho.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 57 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 7 min bez doby odležení těsta

57 min (50 min příprava + 7 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

29. 11. 2013 15:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie27 201 kJ / 6 501 kcal
Bílkoviny156,72 g
Tuky71,24 g
Vláknina32,52 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 6,01 g
Sůl1,02 g
Sacharidy1 292,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dobře upečené perníčky jsou hned měkké, trvanlivost si zachovají poměrně dlouho.

Pečeme je na vánoce i velikonoce.

Nepotřebují odležet.

Recept je vyzkoušený víc než 25 let a osvědčil se nám nejvíce.

Letos jsem ještě nepekla, fotka je z minulých let ještě i s jiným cukrovím.

Napadlo mi, že třeba někdo bude chtít vyzkoušet, tak recept nabízím.

Je tu řada receptů, ale s jiným složením surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

30. 12. 2014 16:08

maiva: :-8 Nevšimla jsem si Tvé odpovědi. Perníčky mi už dávno maluje mladší dcera, vyřídím jí pochvalu ;-)

maiva maiva

23. 12. 2014 20:52

zizala:Jaruš, díky za fotku, krásně malované:-O:-K:-K:-K
Na to bych dnes už neměla:-8:-D

maiva maiva

15. 12. 2014 20:25

zizala: Jaruš, jsem ráda, že Ty jsi spokojená s výsledkem. Díky za vyzkoušení:-K

maiva maiva

15. 12. 2014 20:21

jar11: Perníkovou roládu jsem pekla, ale s jiným receptem. Teprve nyní jsem na vzkaz přišla, omlouvám se.

zizala zizala (moderátorka)

15. 12. 2014 19:20

Ivi, tak jsem Tvoje perníčky konečně vyzkoušela letos. S těstem se výborně pracovalo :yes:, perníčky jsou po upečení příjemně měkké, voňavé a moc dobré :-p.

jar11

2. 2. 2014 10:23

Dobrý den, dnes byl do receptů přidán:Perníkové rolády s povidly.Chtěla jsem se jen doptat k Vašemu perníčkovému receptu,který mám odzkoušený a jsem velice spokojená, jestli jste nedělala roládu a popř. jak dlouho by se pekla??Vím, každá trouba peče jinak, ale jen oriaentačně.Děkuji.
:-*:yes:

maiva maiva

15. 12. 2013 20:01

Manka47: Manko, jsem ráda, že jsi vyzkoušela a napekla:-K:-K:-K ke své spokojenosti. Těší mě to, díky za vyjádření v komentáři
:yes::-K ať jsou spokojeni i vnoučci:-D

Manka47

14. 12. 2013 19:18

Právě jsem perníčky dopekla. Jsou měkoučké a dobroučké.:-p S těstem se dobře pracovalo.:-) Ještě je vnoučkům musím nazdobit. Dík za fajn recept.:-K A samozřejmě bodík.:yes::-K:-K Dobré koření do perníku mají v obchůdku s kořením U Sindibáda.:-))

maiva maiva

14. 12. 2013 15:32

Klara:Klárko, díky za fotky:-K:-K nic mazat nebudu, jsem za ně ráda.
Potěšilo mně, že jsi také vyzkoušela, ověřila můj recept a jsi spokojená s výsledkem :yes::-K tohle považuji za hlavní a důležité :yes::yes: Díky:-K

Klara Klara

14. 12. 2013 13:49

Tak dnes som upiekla z polovice zarobeného cesta a mala som 6 plechov;-). Asi mám menšie plechy, alebo som válkala na tenšie, ako Ivka. Perníčky sú krásne, lesklé a mäkučké. So studeným cestom sa trochu ťažšie robilo, ale akonáhle dostalo izbovú teplotu, bolo to vynikajúce. Vôbec som nemúčila, nakolko som valkala cez dva igelity. Zospodu, aj z hora. Prikladám fotky. Ivka, pokial budeš mať niečo proti, tak to kludne zmaž. Móóc doporučujem.:yes::yes: Škoda, že sa nedá ďalej hodnotiť:-p:-p

Klara Klara

11. 12. 2013 22:17

Cesto som spravila a musím povedať, že sa mi s cestom velmi dobre pracovalo:-).Za den, dva, budem vykrajovať a piecť, a potom pridám aj svoje fotky.;-);-)

maiva maiva

9. 12. 2013 21:48

olahok: :-K:-K díky za vyzkoušení. Těší mně Vaše spokojenost:yes::-K

maiva maiva

9. 12. 2013 21:44

Jar11, AniCiz , děkuji za Vaše komentáře:-K:-K Jsem ráda, že jste vyzkoušely a jste spokojené s výsledkem:yes::-K díky

olahok

9. 12. 2013 21:44

Děkuji za vynikající rcp. Perníčky jsou výborné, opravdu hned měkké.:yes::yes::yes::-K:-K:-K

AniCiz

9. 12. 2013 20:33

děkuji moc za tento dokonalý recept..jsou to opravdové perníčky dokonalé chuti,škoda,že nejde dát více bodů...:-K:-K:-K:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šlehačkové pernicky perníčky se šlehačkou jak zabalit perníčky těsto na vykrajovaný perník šlehačlové perníčky recept pernicky šlehané perníčky vykrajované perníky kdy mazat perníčky šlehačkové perníčky recept vykrajovačky z perníku s povidly vánoční perníčky zabalit do mikroténu perníčky šlehačkové perníčky s povidly drobnější cukroví jak zpracovat šlehačku vánoční pernícky slehačkové recept šlehačkové cukroví, koření vykrajovaný perník s povidly hned měkké perníčky se slehackou

Suroviny: mouka hladká, med, cukr moučkový, soda jedlá, vejce, smetana, koření hřebíček, koření nové koření, badyán, skořice mletá, anýz, vejce

TopRecepty.cz

Perníčky ze šlehačky - vykrajované

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5o0