Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce

Zvěřina je označení pro maso zvěře, které bylo uloveno ve volné přírodě. Jedná se o maso, které je méně tučné, ale bývá tužší konzistence. Proto je vhodné takové maso před konečnou tepelnou úpravou naložit do marinády.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

6. 2. 2009 18:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 717 kJ / 889 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky21,09 g
Vláknina14,25 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 1,09 g
Sůl0,50 g
Sacharidy121,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem získala před lety od rodinného přítele, který se pohybuje buď v lese - to vyžaduje jeho povolání, nebo v kuchyni u sporáku - to vyžaduje manželka, děti i návštěvy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

12. 12. 2017 17:51

Tamara: nepoužívá se již, vyleje se.

Tamara

12. 12. 2017 17:30

Ta marináda se potom vyleje nebo maso se v ní dusí nebo peče dál?

spagetka spagetka

13. 12. 2015 05:55

mayda: U nás se zvěřina nakládá do mléka, nebo i podmáslí vždy pro zjemnění, zkřehčení masa, odstranění pachů. Také ještě se může naložit do cibule, nasucho v jalovci nebo divokém koření, i jen do másla - to vše jsem vyzkoušela, ale nám prostě nejvíc vyhovuje tento způsob v receptu ;-)

mayda

12. 12. 2015 20:31

dělám skoro stejnou, akorát dávám méně octa a nemáčím v mléce a nechávám tak 5 dní,

iva

18. 6. 2013 12:56

Díky ;-)za recept :-K marináda je skvělá,maso a posléze,kančí gulášek pečený v troubě se sušenejma švestičkama,hromadou cibule a zahuštěný chlebem byla pochoutka,maso jsem nechala naložené 4dny :yes::yes:

Evik

24. 2. 2013 15:18

Nevím, co se stalo, ale maso i omáčka je kyselé od octa. Měla jsem ho v poměru s vodou 1:1, jak je tu psáno. Maso se mi nezdálo už když jsem ho vytahovala z marinády - bylo bělavé. Jsem zklamaná, vyhodila jsem kilo kýty z divočáka a další suroviny :no::-//

spagetka spagetka

1. 3. 2012 20:34

muchomurka:stoprocentně ne, vyzkoušej :yes::yes::yes:

muchomurka

29. 2. 2012 19:26

Není maso potom moc kyselé od toho octa?:-O

pisovka

28. 1. 2012 19:37

Tak mám naložené v mléce a zítra budu pokračovat :-K posílám bod.

vybusna vybusna

9. 8. 2009 11:54

jejda...marti tak na ten gulas som sa chystala buduci tyzden....no bola si rychlejsia..je samozrejme tvoj...bude urcite :-p

Marta Marta

9. 8. 2009 10:25

tak naložila jsem srnčí a v úterý nebo ve středu bude gulášek, už teď mám hlad:-p:-)

spagetka spagetka

7. 2. 2009 12:40

Paprička: na steky fakt asi ne - souhlas s vybusnou - přece jen je to dost odlišná úprava, ovšem gulášek - to je jiná :-p a omáčka něco jakosvíčková nebo smetanová atd, 100% ano ;-):-p:yes:
Terezko, mně absolutně nedošlo, že tu není marináda na zvěřinu, až včera, když o ní, myslím vybusna, mluvila (psala). Já to považovala za samozřejmé. Tak s enezlob ;-);-)

vybusna vybusna

7. 2. 2009 10:42

paprika, ja by som to na steaky asi nepouzila....steaky by som nakladala do oleja+divoke korenie. cim viac oleja+cim dlhsi cas.

tejaja tejaja

7. 2. 2009 10:06

Laďka a kde si bola s tým receptom doteraz:-?:-?:-? Dievča moje, to ti neodpustím;-):-D:-D

Paprika Paprika

6. 2. 2009 22:01

Mám dotaz: To maso se dá požít na cokoliv např. na steaky nebo jen na omáčku či gulášek?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marináda na divočáka marináda na srnčí maso recepty na zvěřinu marináda na divočinu marináda na srnčí recept na zvěřinu naložená zvěřina nalev na zverinu marináda marinování zvěřiny marináda na kančí maso marinády na divočinu marinády na srnčí marinády na srnčí maso marináda na maso maso z divočaka a jeho úpravy divocak marinada marináda na svíčkovou recept na marinadu srnčí marináda

Suroviny: podmáslí, ocet vinný, voda, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, jalovec, cibule, zelenina kořenová

TopRecepty.cz

Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kKv