Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví od Brunky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

10. 12. 2013 18:28

Suroviny

Porce: je to na 4 dávky

Nutriční hodnoty

Energie32 823 kJ / 7 845 kcal
Bílkoviny126,04 g
Tuky403,40 g
Vláknina25,20 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 782 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy914,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vlckova

31. 12. 2018 18:59

jarda Kadic: Pravé linecké je poměr 1: 2 :3 , jen žloutek (dle množství ostatních), citron. kůra a může být i trochu citr. šťávy.

Jules

12. 12. 2013 09:22

Ja peciem na 170 st. bez HV asi 10 min, obcas viac zhnednu kusky, ktore su na kraji pekaca, ale nie moc. Vzdy davam do truby aj nadobu s vodou. Nemusim ale cakat, kym mi linecke zmakne, je makke ihned a po cely cas. Davam do neho okrem masla aj cistene sadlo na pecenie /mast/, pol na pol. Su uzasne.

Majka8

11. 12. 2013 23:53

jarda Kadic:Tak tak,tady se i řeší teplota,já peču v horkovzdušný na 16O ale je to o zkušenostech,každá trouba peče jinak...v Moře jsem pekla na 18O,klekla a teď mám Bosch a tam opravdu stačí míň stupnů.Co se týče pečení,tak se někdy nezadaří,mně včera,vše i s formičkama skončilo v koši,nespálila,jen nešlo vyklepnout,přišel amok a už to lítalo,dostala jsem takovýho nerva,že i rodina se klidila:-D

jarda Kadic jarda Kadic

11. 12. 2013 21:20

Luciperka15: Já pořád říkám“1000 lidí-1000 chutí“ a zaplať pánbůh,že to tak je.
Např. známý kuchař Petr Stupka uvádí poměr mouka-3 dily, máslo-2 dily, cukr-1 dil.Samozřejmě žloutky, špetka citrónové kůry.
A v hodně staré kuchařce z Rakouska :230 g mouky,150 g másla,110 g cukru, atd.
Já peču podle Stupky a nejen linecké.
Fakt, ať každý peče,jak je zvyklý,kdo neví jak, ať si recept najde.Vánocům zdar:-)):-)):-)):yes::yes::yes:

Luciperka15

11. 12. 2013 20:58

Ahoj to nemá ani cenu pak komentovat ale díky unás taky raději malinko připálený než nedomrdlí ;-):yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 12. 2013 20:02

Nenech se znechutit ,stejné se to seže..e! U nás připálené fičí víc ,než nepřipálené .;-) Takže si nedělej hlavu z rýpalu!:-D

fb.lib fb.lib

11. 12. 2013 18:06

Koukám že Tě pěkně vymáchali ale nic si s toho nedělej.To co se ti stalo tak to není špatnou teplotou ale nestejná síla těsta.Příště až budeš vyvalovat těsto dej si na vál silnější špejhle a časem dostaneš jak se říká fortel a půjde to i bez nich.A ty křiklouni tak jim taky ujede váleček ale nevyfotí je,namelou je do nepečeného cukroví.Nenech se odradit.Ode mne bod za odvahu.Teda recept nic moc ale příště to bude lepší. :-K Hezké pečení

rihana

11. 12. 2013 18:00

Podle mne je to cukroví naprosto OK. Já peču na 180 a když ho nechám světlé, tak manžel kříčí, že takové vycmrdlé cukroví jíst nebude. I linecké proto musím mít dozlatova. To jak každý chce.

zerduska

11. 12. 2013 17:38

ohledně té vlastní sestry másla:
když jsem byla mladá, což je dávno, tak byla Sana vlastní sestra másla, a dodávalo se, že i vlastní sestra může být pěkná K:-)
zdravím. JaGa

Zdenka

11. 12. 2013 15:03

tak po přečteni všech příspěvků nevím , já peču linecké na 180 st, jepěkné, za chvíli pečené a za dva dny krásně měkké. tuk používám heru.

casino

11. 12. 2013 13:52

No, já ještě nepeču (akorát chlebíčky), jinak bych to na těch 110°C vyzkoušel. Kdysi jsem omylem pekl na 130°C:-(( Bylo to tak jak níže píše zizala: Začalo se to "potit" a trouba jeden by u trouby pomalu zakořenil:-))
Bavíme se tu o teplotách, ale nezaznělo zda s, či bez horkovzduchu. Obvykle platí, že pokud není uvedeno "HV", tak je teplota bez cirkulace a jak zajisté všichni víme, tak ta bývá o 15 až 20°C nižší než s HV.
Obvykle se snažím, aby měl oponent možnost zachovat si tvář bez ztráty kytičky:-K Takže:
ivulinka: neměla jste nastaveno 110°C + HV:-?:-K

jarda Kadic jarda Kadic

11. 12. 2013 12:51

Děvčata a chlape,vy už nevíte,že existuje takové rčení,že po připáleném cukroví budeme hezký?:-D:-D:-D:-D:-D
A nebojte, žlučník si těch pár připálených kousků nějak přebere;-);-);-);-);-)
Jo, Andreo,ty nevíš,že Hera je vlastní sestra másla:-?;-);-);-);-)

Andrea

11. 12. 2013 12:48

...ehm nechci být za prudiče, ale tak co dát do těsta,v surovinách je hera, v postupu máslo...:-O
a 3 mm to by mě hezky blaflo:-))...

maris maris

11. 12. 2013 12:02

1974andrea: myslíš ?? máš úplnou pravdu:-D:-D

maris maris

11. 12. 2013 11:57

magdalenka::-O, no někomu záleží na blahu rodiny, ale to neznamená, že ho to baví - o to větší je to oběť;-):-)):-)):-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: linecke teplota připálené cukroví lineké těsto linecké cukroví teplota teplota trouby linecke linecké teplota trouby linecké cukroví teplota pečení teplota trouby na linecké lineké cukroví na jakou teplotu péct linecké cukroví na jakou teplotu se pece linecke cukrovi pří jaké teplotě se peče linecké linecké cukroví teplota trouby linecke podle stupky teplota na linecké vanocni cukrovi teplota trouby sana vlastní sestra másla teplota pečení lineckého těsta linecké cukroví podle stupky na jakou teplotu pect linecké

Suroviny: mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek

TopRecepty.cz

Linecké cukroví od Brunky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5KM