Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské tyčinky od maminky

Pařížské tyčinky patří mezi cukroví předávané z generace na generaci. Možná i vy máte někde v šuplíku na kousku papírku recept psaný babičkou či její maminkou. Chuťová kombinace oříškového těsta s lehce pikantní chutí citrónové polevy je prostě dokonalá.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez uležení těsta

65 min (50 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez uležení těsta)

13. 12. 2013 22:29

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 690 kJ / 3 750 kcal
Bílkoviny56,78 g
Tuky146,95 g
Vláknina13,65 g
Cholesterol 472 mg
Sodík 185 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy543,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Výborné jsou hned, ale uložené v krabici v chladnu krásně navlhnou a jsou vždy první zkonzumované.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 12. 2020 11:43

PaCaOl: Do těsta taky mletý, nebo krystal? Dopiš to prosím, do receptu-pro takové, jako já!:-(

PaCaOl PaCaOl

30. 12. 2020 10:50

Veronika.Hrozna: Džem do základního těsta jak je uvedeno v surovinách, do sněhu mletý cukr. Vajíčko do těsta - vždy vyšlehám do tuha bílek pak přidám žloutek opět vyšlehat a přidat do těsta. Z těsta vytvořím váleček viz foto, možno malinko podsypat moukou - aby se nelepil.
Jsem ráda že se povedly, (Lucimark) a chutnaly, u nás jsou také vždy hned snědeny :o)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 12. 2020 19:04

Možná jsem špatně četla, ale není mi jasné, kam s tou 1 lžící rybízového džemu ? "Smícháme suché suroviny " a dáme taky vajíčko, žloutek a mrskneme tam tu lžíci džemu? Jaký cukr do těsta a jaký do sněhu s citronem????

Lucimark

29. 12. 2020 18:00

Jsou naprosto famózní. Dlouho jsem takový recept na vánoční cukroví hledala, pamatovala jsem si tu chuť od babičky, ale ne a ne nic podobného najít. A tohle je ono! Všichni se na ně na vánočním stole vrhli jako první a také se vyptávali, kde jsem vzala recept... Díky tedy autorce za skvělou inspiraci. Je to můj nový "parádní" recept. Malinko jsem jej obohatila o špetičku hřebíčku a lžíci strouhaného zázvoru, ale jinak jsem dodržela recept přesně. Trochu se při rozvalování na vále lepí a je náročné je dostat na plech, ale ta piplačka stojí za to. Jo, a přidala jsem fotku, opravdu se povedly.

SilviaD SilviaD

30. 11. 2020 01:32

Kriss13: Myslím si, že v tomto prípade je to vanilkový cukor.

Kriss13

29. 11. 2020 23:29

Pro vetsinu to bude asi hloupy dotaz, ale co je myslene tou vanilkou a pripadne kolik se ji tam ma dat? Znam jen vanilkovy cukr nebo takovy ten lusk. Za odpoved moc dekuji.

Aleš

16. 12. 2017 16:13

Opravdu jak od maminky. Stejně dobré, jen ona je měla hezčí :-)

Andrea

13. 12. 2017 09:43

brenda: jé mně se stalo úplně to samé. byly krásné i sníh jsem dobře vyšlehala , krájely se parádně , na pečícím papíře na jedničku ale když jsem je vytahovala z trouby , no katastrofa, úplně ale úplně roztečené. nevím co jsem udělala špatně.:-(

snickers

15. 12. 2016 22:01

Opravdu krasne nepopraskane a neroztecene tvary i poleva leskla a jako snih.Kdo je umi takto upect je Mistr.Narocne,presnost pri peceni,delka i stupne.Pokazde se mi take tak pekne nepovedou ale nikdy se nevyhodily :-)HEZKE VANOCNI CUKROVI-at se Vam vsem povedou

Dana

22. 12. 2015 10:08

Babička je pekla každý rok a byli trošku roztečené ale desne dobre. Mam tady od ní recept ale se strouhankou ale myslím že jde o hustotu.že v podstatě jde o to slepit ořechy k sobě s cukrem a vajíčkem a zhustit to strouhankou nebo piškoty.a polevu dávat až se dělají špičky a je taky hustá.Jdu je zkusit snad se povedou:-p

marek 15

15. 12. 2015 20:45

:-K:yes:

PaCaOl PaCaOl

15. 12. 2015 15:07

Nika: Těší že jste vyzkoušela a chutnaly, u nás letos pečeno 3x a manželovi jedou hlavně když udělám bez sněhové polevy :-)

Nika

6. 12. 2015 15:13

To je tak vyborneeeee! Sice je nemam tak krasne, ale uz v prubehu peceni jsem jich pulku sezrala:-p (prominte ten vyraz, jinak se to napsat neda). Dekuji za recept:yes:

Lenka

20. 12. 2013 00:09

Cukroví je skvělé, kdo máte rádi sněhové a oříškové, tak určitě zkuste, chutě se krásně doplňují. Sice jsem nedokázala tak přesné a zároveň čisté tvary, ale na chuti to neubralo :-p. Výborné :yes:

PaCaOl PaCaOl

19. 12. 2013 00:14

brenda: Těžko říct nebyla jsem u toho, kdyby byla poleva řídká mohla by ztéci při nižší teplotě, ale že se rozteklo i těsto to nechápu je docela tuhé. Dělala je letos i dcera a krásně se povedly.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pařížské tyčinky-recept vánoční cukroví pařížské tyčinky pařížské tyčinky z bílků parisske tycinky pariske tycinky pařížské tyčky pařízke tycinky paříšské tyčinky recept ořechové tyčinky s bílkovou polevou pařížské tyčinky s bílkovou polevou poleva na pařížské tyčinky pařížskétyčinky ořechové tyčinky s citronovou polevou pařížské tyčky recept pařířské tyčinky oříškové tyčinky s bílkovou polevou paříšké tyčinky recept pařížské tyčinky s citronovou polevou parizke tycinky recept recept na parizske tycky

Suroviny: cukr moučkový, cukr vanilkový, ořechy vlašské, skořice, kůra citronová, piškoty, vejce, žloutek, marmeláda rybízová, cukr moučkový, cukr vanilkový, bílek, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Pařížské tyčinky od maminky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gK23